Donald Trump cere Chinei despăgubiri de 10.000 de miliarde de dolari: „Am avut dreptate în legătură cu laboratorul din Wuhan”

Donald Trump cere Chinei despăgubiri de 10.000 de miliarde de dolari: „Am avut dreptate în legătură cu laboratorul din Wuhan”
Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 06/06/2021, 21:15
Actualizat: 06/06/2021, 21:19

Fostul președinte american Donald Trump l-a atacat sâmbătă pe expertul în boli infecțioase Anthony Fauci, a cerut despăgubiri din partea China și a denunțat o investigație a finanțelor sale într-un discurs din Carolina de Nord.

Vorbind la Greenville, Carolina de Nord, la convenția partidului republican al statului, Trump s-a alăturat corului de politicieni republicani care îl critică pe Fauci pentru că le-a cerut americanilor să poarte măști pentru a se proteja împotriva virusului și care uneori a fost sceptic cu privire la teoria că virusul a scăpat dintr-un laborator din Wuhan, China.

Trump l-a numit pe Fauci „nu un mare doctor, ci un mare promotor” pentru aparițiile sale frecvente la televizor, transmite South China Morning Post.

„Dar a greșit în aproape fiecare problemă și a greșit și în ceea ce privește Wuhan și originea virusului”, a spus Trump„Democrații și așa-zișii experți recunosc acum, în sfârșit, ceea ce am spus prima dată acum 13 luni. Dovezile demonstrează că virusul provine dintr-un laborator al guvernului chinez. Nu puteaţi să o spuneţi. Nu ați putut să o spuneți. Iar doctorul Fauci, cu care chiar mă înțelegeam bine, e un tip de treabă, e un mare promotor, știți? Nu e un doctor grozav, dar e un promotor al naibii de bun”, a declarat Donald Trump.

Originea virusului rămâne puternic contestată și rămâne în studiu de către agențiile de informații americane.

Tratamentul propriu-zis al lui Trump asupra pandemiei, în care au murit aproape 600.000 de oameni în Statele Unite și el însuși a fost infectat, a fost un factor în pierderea sa față de președintele democratic Joe Biden la alegerile din noiembrie 2020.

Trump a cerut Chinei să plătească 10.000 de miliarde de dolari în reparații către Statele Unite și întreaga lume

Trump a cerut Chinei să plătească 10 trilioane de dolari SUA în despăgubiri către SUA și lume pentru manipularea virusului și a spus că națiunile ar trebui să-și anuleze datoria față de Beijing.

Apariția lui Trump a avut toate semnele distinctive ale mitingurilor sale de campanie.

Trump a promis că va ajuta republicanii în alegerile din Congresul din 2022 și l-a aprobat reprezentantul SUA Ted Budd pentru un loc în Senatul SUA în Carolina de Nord, după ce nora sa, Lara Trump, a spus că nu va candida.

Lara Trump a anunțat pe scenă că s-a gândit să candideze pentru postul de Senat din Carolina de Nord, dar a optat să nu o facă în 2022 pentru a-și îngriji copiii mici.

Citește și: Un oficial OMS, cu legături în Institutul de Virologie din Wuhan, i-a mulțumit lui Anthony Fauci că a respins „mitul virusului scăpat din laborator”

COVID-19 ar fi fost produs în laboratorul din Wuhan şi modificat să pară natural. Dezvăluirile unui studiu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase