Dr. Adrian Marinescu, despre ivermectină: “Nu înlocuiește vaccinul anti-COVID. Nu înseamnă că dacă luăm medicamentul avem anticorpi!”

Redactor:
Răzvan Scarlat
Dr. Adrian Marinescu, despre ivermectină: “Nu înlocuiește vaccinul anti-COVID. Nu înseamnă că dacă luăm medicamentul avem anticorpi!”
Dr. AdrMedicul Adrian Marinescu, despre tragedia de la „Matei Balș”: „Orice scânteie poate să ducă din păcate la un astfel de lucru”

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul “Matei Balș” din Capitală, susține că ivermectina, un medicament utilizat în România doar în farmacia veterinară, nu înlocuiește, sub nicio formă, vaccinul anti-COVID, deși mai mulți doctori, unii dintre ei aflați în străinătate, sunt de altă părere.

Dr. Ion Alexie, care profesează în orașul american Las Vegas, a precizat, recent, că ivermectina este deja utilizată în SUA, în tratarea pacienților diagnosticați cu COVID-19, fiind, în opinia lui, un medicament care ar trebui să primească mai multă atenție în România.

Adrian Marinescu nu este, însă, de acord cu teoria lui Ion Alexie, fiind de părere că ivermectina nu reprezintă un înlocuitor pentru serul anti-COVID, deoarece nu oferă o imunitate pentru anticorpi.

Nu înlocuieşte în niciun caz vaccinarea, nu este o imunitate prin aticorpi, nu înseamnă că dacă luam medicamentul avem anticorpi. E vorba de o discuţie că ar fi profilactic, că s-ar putea lua pentru o perioadă lungă de timp şi că ar putea prin efectul antiviral să împiedice îmbolnăvirea, adică să impiedice apariţia unor forma complicate.

Ne uităm la studii, dar să avem puţină rabdare în aşa fel încât să trecem prin filtrul propriu şi comisiile de speciliatte să analizeze. Să se ajungă la concluzia că este pentru uz uman, că este antiviral şi că este de folosit în infecţia SARS-COV-2, să apară în protocolul terapeutic. Abia atunci va fi vorba de o prescripţie medicală şi oamenii vor putea primi atunci când este nevoie”, a declarat Adrian Marinescu, potrivit Antena 3.

Dr. Adrian Marinescu, contrazis de Gigi Becali: “Te vindeci cu cinci euro!”

În urmă cu doar câteva zile, Gigi Becali anunța că încearcă să convingă Ministerul Sănătății să includă în protocol ivermectina. Ce-i drept, mai multe studii au confirmat că medicamentul este bine asimilat de om, ceea ce confirmă că ar putea reprezenta o soluție în lupta cu COVID-19.

În România, ivermectina este folosită doar farmacia veterinară, nu este autorizată pentru tratamentul uman, dar Gigi Becali vrea să schimbe acest lucru.

Nu pot să aduc, că nu e în protocol. Nu e în protocol, încercăm acum să convingem Ministerul Sănătăţii să bage în protocol, pentru că francezii și nemții şi americanii au aprobat ivermectina. Te vindeci cu 5 euro”, a declarat Gigi Becali.

Există, însă, și specialiști care susțin că ivermectina nu poate reprezenta un medicament anti-COVID-19, cum este cazul celor de la universitatea americană Johns Hopkins.

VIDEO | Oare iubitul ei ştie? :) Ce făcea tânăra din imagine în timpul meciului...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Șoc: Gigi Becali se retrage la mănăstire! Cum își pregătește fiicele și soția și când...
Diana Șoșoacă, un nou gest INCREDIBIL! Cui cere AJUTORUL avocata din Iaşi
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Boala care te face de nouă ori mai predispus la deces din cauza infecției cu...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
La ecografia din a 34-a saptamana de sarcina a aparut ceva langa capul copilului. Cand...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Ce se întâmplă în India de când Ivermectina e folosită anti-covid-19. Dr. Adina Alberts a...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Vestea ȘOC a momentului în România: A MURIT... Nu a mai putut fi salvat!
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Ce fac bogaţii planetei ca să îşi asigure imunitatea în vremea pandemiei
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide