FOTO| Cum arată tratamentul pentru o zi al un bolnav internat la terapie intensivă COVID

FOTO| Cum arată tratamentul pentru o zi al un bolnav internat la terapie intensivă COVID
Sursă foto: RO Vaccinare/Facebook
Publicat: 12/12/2021, 14:22
Actualizat: 12/12/2021, 14:24

RO-Vaccinare a publicat, duminică, pe pagina oficială de Facebook, o imagine cu zeci de medicamente care reprezintă tratamentul cu care este tratat un bolnav COVID în terapie intensivă, într-o singură zi.

O imagine cât o mie de cuvinte: tratamentul pentru o singură zi la terapie intensivă pentru un bolnav de Covid-19.  Alternativa este simplă şi sigură: vaccinarea. Prin vaccinarea cu schemă completă se reduce considerabil riscul de infectare, de transmitere, de spitalizare şi deces”, arată sursa citată.

În imagine apar zeci de cutii de medicamente, flacoane, soluţii perfuzabile şi fiole. RO-Vaccinare precizează că va reveni cu tratamentul unei persoane care a rămas cu sechele după trecerea prin boală.

Autoritățile au anunțat duminică 60 de decese COVID, dintre care 15 anterioare. Printre acestea se află și decesul unui tânăr de 28 de ani, nevaccinat. În ultimele 24 de ore au mai fost confirmate 716 cazuri de persoane infectate, după efectuarea a 21.990 de teste.

722 de pacienți, la ATI

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.055. Dintre acestea, 722 sunt internate la ATI. Dintre cei 722 pacienți internați la ATI, 61 au certificat care atestă vaccinarea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase