GUVERN. Ce restricţii vor fi ridicate începând cu 15 iunie. Românii reveniți din anumite țări nu vor mai avea nevoie de izolare la domiciliu

Redactor:
Radu Cristian
GUVERN. Ce restricţii vor fi ridicate începând cu 15 iunie. Românii reveniți din anumite țări nu vor mai avea nevoie de izolare la domiciliu
PANDEMIE. Orban: Există o atitudine de neglijare a pericolului, generată de lideri politici iresponsabili / Sursă FOTO: Digi.24

Premierul a anunţat, joi seară, care sunt restricţiile care vor fi ridicate începând cu 15 iunie. Se vor putea redeschide mall-urile, piscinele exterioare, grădiniţele şi afterschool-urile și nu va mai fi nevoie de izolare la domiciliu pentru românii care vin din anumite țări.

Printre altele, se vor redeschide mall-urile și grădinițele

Ludovic Orban a spus că vor fi redeschise mall-urile, grădiniţele şi after-school-urile, se va relua activitatea de tratament balnear precum și activitatea în piscine exterioare.

Va fi crescut numărul de persoane care practică activități sportive

De asemenea, se va permite creşterea numărului de persoane de la 3 la 6 pentru activităţile sportive şi recreative care se desfăşoară în exterior.

În plus faţă de măsurile anunţate de președintele Klaus Iohannis, se va permite reluarea activităţilor pentru jocurile de noroc, respectiv loteria și casele de noroc.

Cinematografele și restaurantele vor rămâne închise

Premierul a precizat că vor rămâne închise cinematografele, restaurantele, acele săli de jocuri şi locuri de joacă care există în mall-uri.

Prim-ministrul a menţionat că odată cu încheierea şcolii va înceta măsură de sprijin care a fost instituită pentru a i se permite unui părinte să poată să stea acasă beneficind de plata a 75% din salariu.

„Sunt măsuri care au fost gândite în planul pe care l-am gândit şi care prezintă un risc epidemiologic destul de mic. Cam acestea vor fi măsurile de relaxare care se vor aplică începând cu dată de 15 iunie”, a declarat Orban.

Românii veniți din mai multe țări europene, fără izolare la domiciliu

Pentru Bulgaria, Grecia, Austria şi alte ţări europene, premierul a anunţat că se va suspenda măsura izolării la domiciliu la întoarcerea în ţară, pentru a se permite reluarea vacanţelor.

Guvernul va adopta săptămâna viitoare hotărârea pentru prelungirea stării de alertă

Inchide