Începe vaccinarea cu doza a treia la Romexpo. Care sunt persoanele care pot primi această doză

Începe vaccinarea cu doza a treia la Romexpo. Care sunt persoanele care pot primi această doză
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 27/09/2021, 18:04

Primăria Sectorului 1 din Capitală anunță că, de marți, 28 septembrie, începe, la centrele de vaccinare de la Romexpo, administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID.

Potrivit comunicatului, sunt așteptate să primească doza a treia persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul medical, personalul din asistență socială și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare.

De asemenea, se pot vaccina cu doza a treia persoanele care au cel puțin șase luni de la administrarea dozei a doua.

Cea de-a treia doză de vaccin poate fi administrată la liber, fără o programare prealabilă.

„Vaccinarea cu cea de-a treia doză se va efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARN Mesager. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza a treia cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna. Având în vedere faptul că, în România, vaccinarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai 2021, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel”, se arată în comunicatul instituției.

În paralel cu administrarea celei de-a treia doze, continuă și imunizarea persoanelor care doresc să-și facă pentru prima dată vaccinul anti-COVID.

Centrele de vaccinare de la Romexpo sunt deschise în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 08:00 – 20:00, mai informează Primăria Sectorului 1.

Încă o tranșă de vaccin Pfizer ajunge în România

Încă o tranşă de vaccin produs de Pfizer-BioNTech, care constă în 737.100 doze, este adusă luni şi marţi în România, informează Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marţi pe aeroporturile din Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.