Întârzieri în livrările de doze de vaccin | Italia vrea să dea în judecată Pfizer

Întârzieri în livrările de doze de vaccin | Italia vrea să dea în judecată Pfizer
Publicat: 20/01/2021, 16:38
Actualizat: 20/01/2021, 16:41

Din cauza întârzierilor în livrările de doze din vaccinul anti-COVID, Italia are de gând să dea în judecată Pfizer, a anunţat marţi seara şeful celulei de criză pentru pandemie, Domenico Arcuri, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Protecţia sănătăţii cetăţenilor italieni nu se negociază”, a atenţionat Domenico Arcuri într-un comunicat. „Campania de vaccinare nu poate fi încetinită şi cu atât mai puţin în ceea ce priveşte administrarea dozelor de rapel pentru numeroşii italieni care au primit deja prima doză”, a adăugat el.

După ce Pfizer şi asociatul său BioNTech au anunţat că nu sunt în măsură să furnizeze cantitatea de doze la care s-au angajat, mai multe țări europene și-au arătat nemulțumirea cu privire la acest aspect.

Pfizer-BioNTech a anunţat sâmbătă un “plan” care trebuie să-i permită să limiteze cu o săptămână întârzierile de livrări de vaccin contra Covid-19.

“Pfizer şi BioNTech au dezvoltat un plan care va permite creşterea capacităţilor de fabricare în Europa şi de a furniza mai multe doze în al doilea trimestru”, au anunţat cele două companii într-un comunicat.

Italia, îngrijorată pentru administrarea celei de-a doua doze de vaccin

Italia, care s-a confruntat săptămâna aceasta cu o reducere cu 29% a livrărilor de doze de vaccin care îi erau destinate, este îngrijorată în special pentru administrarea celei de-a doua doze personalului sanitar, prima categorie vaccinată în această ţară care a imunizat până acum în jur de 1,2 milioane de persoane.

Pfizer a informat Italia că „nu doar dozele ce nu au fost livrate săptămâna aceasta, unilateral şi fără preaviz, nu vor fi livrate săptămâna viitoare, ci şi că va exista o uşoară reduce a livrărilor”, a mai spus Arcuri.

Vineri, comisarul guvernului italian pentru gestionarea epidemiei a declarat că „a trimis un răspuns oficial către Pfizer Italia, în care îşi exprimă decepţia” şi „cere restabilirea imediată a cantităţilor ce trebuie distribuite”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase