Aproape 60% dintre angajații care au optat pentru vaccinare, din serviciile rezidențiale aflate în subordinea DGASPC-urilor, au primit deja prima doză de vaccin

Aproape 60% dintre angajații care au optat pentru vaccinare, din serviciile rezidențiale aflate în subordinea DGASPC-urilor, au primit deja prima doză de vaccin
Aproape 60% dintre angajații care au optat pentru vaccinare, din serviciile rezidențiale aflate în subordinea DGASPC-urilor, au primit deja prima doză de vaccin

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) a publicat – pe site-ul andpdca.gov.ro – situația vaccinărilor personalului și a beneficiarilor din serviciile rezidențiale aflate în subordinea DGASPC-urilor.

Până în data de 18 ianuarie, 11.097 de angajați au optat pentru vaccinare. Dintre aceștia, 6574 au primit cel puțin prima doza de vaccin, adică aproximativ 60%. De asemenea, 15.320 de beneficiari ai serviciilor rezidențiale aflate în subordinea DGASPC-urilor au optat pentru vaccinare.

Numărul cel mai mare de cereri a venit din partea angajaților din regiunea Sud-Vest Oltenia

Potrivit unui comunicat de presă transmis de ANDPDCA, până la data de 18 ianuarie, 3708 de angajați au primit deja cel puțin o doză de vaccin, adică aproximativ 24%.

Numărul cel mai mare de cereri, peste 2000, a venit din partea angajaților din regiunea Sud-Vest Oltenia. Tot aici este și cel mai mare număr de vaccinări: 1585. În regiunea Sud-Vest Oltenia se înregistrează și cel mai mare număr de beneficiari vaccinați: 962.

Județele cu cele mai multe opțiuni pentru vaccinare în rândul angajaților au fost Constanța (559), Botoșani (568) și Municipiul București (836). Referitor la opțiunile beneficiarilor, 741 de solicitări au venit din serviciile rezidențiale din București, 822 din Constanța și 1014 din Mureș.

ANDPDCA, Certificat de Bună Practică din partea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) a primit recent un Certificat de Bună Practică din partea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici în semn de apreciere a efortului depus pentru coordonarea gestionării pandemiei de COVID-19 la nivelul sistemului de protecție socială.

Instituția pe care o reprezentați a răspuns cu soluții eficiente provocărilor acestei crize. Acordarea acestui Certificat este expresia unei sincere aprecieri a efortului dumneavoastră și a colegilor din instituție, în această perioadă grea”,  a declarat Violeta Vijulie, președinte ANFP.

Încă de la începutul pandemiei, ANDPDCA a raportat, periodic, situația infectărilor din sistemul de asistență socială, a elaborat un Ghid privind Managementul și Prevenirea Răspândirii COVID-19, realizat inclusiv într-o variantă simplă și usor de înțeles pentru persoanele cu dizabilități.

De menționat că o parte a recomandărilor Autorității a fost preluată, prin sistemul Națiunilor Unite, pentru a fi implementată și în alte regiuni ale lumii.

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Gina Pistol, OUT de la Antena 1?! Șefii i-au pus pe EI să-i prezinte emisiunea...
FOTO. Diana a căzut victimă hackerilor: i-au furat filmulețe explicite din telefon! Imagini intime i-au...
Dereglările hormonale se văd pe față. Hormonul care e „capul răutăților” și ne fură buna...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Câţi IT-işti are fiecare judeţ. Cluj şi Timiş la vârf, Mehedinţi şi Giurgiu la coadă
Se fură masiv CATALIZTOARE de pe aceste mașini
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Prima țară din UE care elimină toate restricțiile împotriva COVID-19
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
SURSE. Luminița Vlădescu, propunerea PENIBILĂ a PSD pentru secretar de stat la Mediu
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Vestea ȘOC a momentului despre polițistul care a ucis-o pe Raisa. Ce s-a întâmplat peste...
Șoc total: ÎNCEPE RĂZBOIUL! Cel mai puternic om de pe Planetă A SPUS EXACT când...
Cea mai bună veste despre Pfizer! E finalul pandemiei. Toată lumea aștepta asta
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România