Israelul analizează o posibilă legătură între vaccinul anti-COVID-19 Pfizer și câteva cazuri de miocardită

Israelul analizează o posibilă legătură între vaccinul anti-COVID-19 Pfizer și câteva cazuri de miocardită
Cazurile de miocardită au fost identificate cu precădere în rândul bărbaților tineri vaccinați anti-COVID-19 cu serul produs de Pfizer / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 02/06/2021, 13:04
Actualizat: 02/06/2021, 13:06

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat marți, 2 iunie, că a identificat un număr mic de cazuri de inflamație cardiacă regăsite în principal în rândul bărbaților tineri care au primit vaccinul COVID-19 Pfizer și care ar putea avea legătură cu imunizarea împotriva SARS-CoV-2.

Pfizer a transmis că nu a observat o rată mai mare de apariție a afecțiunii, cunoscută sub numele de miocardită, decât s-ar aștepta în mod normal în populația generală.

În Israel, între decembrie 2020 și mai 2021 au fost raportate 275 de cazuri de miocardită la peste 5 milioane de persoane vaccinate, a anunțat ministerul.

Majoritatea pacienților care au suferit inflamații cardiace au petrecut nu mai mult de patru zile în spital și 95% din cazuri au fost clasificate drept ușoare, potrivit studiului, despre care ministerul a spus că a fost condus de trei echipe de experți.

Care este grupa de risc în apariția miocarditei după vaccinarea anti-COVID-19

În studiu se constată că „există o legătură probabilă între administrarea celei de-a doua doze vaccin (Pfizer) și apariția miocarditei la bărbații cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani”, se arată într-un comunicat citat de Reuters.

Conform concluziilor din studiu, o astfel de legătură a fost observată mai mult în rândul bărbaților cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani decât în ​​alte grupe de vârstă.

Reprezentanții Pfizer au transmis faptul că deține informații despre studiul israelian privind miocardita, însă a subliniat faptul că nu a fost stabilită o legătură de cauzalitate între vaccin și boală.

Reacțiile adverse sunt revizuite cu atenție, iar reprezentanții Pfizer se întâlnesc în mod regulat cu Departamentul pentru Siguranța Vaccinurilor din Ministerul Sănătății din Israel pentru a analiza datele, mai susțin aceștia.

Israelul a aprobat vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

Israelul a amânat aprobarea vaccinului pentru utilizarea în cazul populației de 12-15 ani întrucât aștepta raportul Ministerului Sănătății. În paralel cu publicarea acestor constatări, un comitet al ministerului a aprobat vaccinarea adolescenților, a anunțat un oficial.

„Comitetul a dat undă verde pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, iar acest lucru va fi posibil începând cu săptămâna viitoare. Eficacitatea vaccinului este mai mare decat riscul”, a declarat pentru Radio 103 FM Nachman Ash, coordonatorul Israelului pentru măsurile luate în vederea combaterii pandemiei.

Un grup consultativ al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a recomandat luna trecută realizarea unui studiu suplimentar asupra unei posibile legături între vaccinurile anti-COVID-19 bazate pe tehnologia ARN mesager, inclusiv Pfizer și Moderna, și miocardită.

Sistemele de monitorizare CDC nu au găsit mai multe cazuri decât s-ar fi așteptat în rândul populației, dar grupul consultativ a susținut că membrii au considerat că furnizorii de asistență medicală ar trebui să fie informați despre rapoartele despre un „posibil eveniment advers”.

Aproximativ 55% din populația Israelului a fost deja vaccinată. De marți, restricțiile privind distanțarea socială și necesitatea deținerii unor permise speciale de vaccinare pentru a intra în anumite restaurante și locații au fost eliminate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna