Israelul analizează o posibilă legătură între vaccinul anti-COVID-19 Pfizer și câteva cazuri de miocardită

Israelul analizează o posibilă legătură între vaccinul anti-COVID-19 Pfizer și câteva cazuri de miocardită
Cazurile de miocardită au fost identificate cu precădere în rândul bărbaților tineri vaccinați anti-COVID-19 cu serul produs de Pfizer / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 02/06/2021, 13:04
Actualizat: 02/06/2021, 13:06

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat marți, 2 iunie, că a identificat un număr mic de cazuri de inflamație cardiacă regăsite în principal în rândul bărbaților tineri care au primit vaccinul COVID-19 Pfizer și care ar putea avea legătură cu imunizarea împotriva SARS-CoV-2.

Pfizer a transmis că nu a observat o rată mai mare de apariție a afecțiunii, cunoscută sub numele de miocardită, decât s-ar aștepta în mod normal în populația generală.

În Israel, între decembrie 2020 și mai 2021 au fost raportate 275 de cazuri de miocardită la peste 5 milioane de persoane vaccinate, a anunțat ministerul.

Majoritatea pacienților care au suferit inflamații cardiace au petrecut nu mai mult de patru zile în spital și 95% din cazuri au fost clasificate drept ușoare, potrivit studiului, despre care ministerul a spus că a fost condus de trei echipe de experți.

Care este grupa de risc în apariția miocarditei după vaccinarea anti-COVID-19

În studiu se constată că „există o legătură probabilă între administrarea celei de-a doua doze vaccin (Pfizer) și apariția miocarditei la bărbații cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani”, se arată într-un comunicat citat de Reuters.

Conform concluziilor din studiu, o astfel de legătură a fost observată mai mult în rândul bărbaților cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani decât în ​​alte grupe de vârstă.

Reprezentanții Pfizer au transmis faptul că deține informații despre studiul israelian privind miocardita, însă a subliniat faptul că nu a fost stabilită o legătură de cauzalitate între vaccin și boală.

Reacțiile adverse sunt revizuite cu atenție, iar reprezentanții Pfizer se întâlnesc în mod regulat cu Departamentul pentru Siguranța Vaccinurilor din Ministerul Sănătății din Israel pentru a analiza datele, mai susțin aceștia.

Israelul a aprobat vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

Israelul a amânat aprobarea vaccinului pentru utilizarea în cazul populației de 12-15 ani întrucât aștepta raportul Ministerului Sănătății. În paralel cu publicarea acestor constatări, un comitet al ministerului a aprobat vaccinarea adolescenților, a anunțat un oficial.

„Comitetul a dat undă verde pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, iar acest lucru va fi posibil începând cu săptămâna viitoare. Eficacitatea vaccinului este mai mare decat riscul”, a declarat pentru Radio 103 FM Nachman Ash, coordonatorul Israelului pentru măsurile luate în vederea combaterii pandemiei.

Un grup consultativ al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a recomandat luna trecută realizarea unui studiu suplimentar asupra unei posibile legături între vaccinurile anti-COVID-19 bazate pe tehnologia ARN mesager, inclusiv Pfizer și Moderna, și miocardită.

Sistemele de monitorizare CDC nu au găsit mai multe cazuri decât s-ar fi așteptat în rândul populației, dar grupul consultativ a susținut că membrii au considerat că furnizorii de asistență medicală ar trebui să fie informați despre rapoartele despre un „posibil eveniment advers”.

Aproximativ 55% din populația Israelului a fost deja vaccinată. De marți, restricțiile privind distanțarea socială și necesitatea deținerii unor permise speciale de vaccinare pentru a intra în anumite restaurante și locații au fost eliminate.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
💣 la Survivor! Au fost prinse pe traseu, în timp ce se sărutau cu foc!...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
VIDEO Moment bizar. Crezând că microfonul este oprit, Joe Biden a înjurat un jurnalist: "Fiu...
Câte ore poate ține cabina încălzită o mașină electrică?
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Analiză NY Times: SUA știau de 14 ani că Putin se va înfige în Ucraina:...
💣 la Survivor! Au fost prinse pe traseu, în timp ce se sărutau cu foc!...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Condamnat după ce a fost prins de trei ori la volan fără permis!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
CERTIFICATUL VERDE, TOTAL DESFIINȚAT de un celebru medic! Să revenim la ceea ce ştiam înainte
Dan Negru vrea să dea lovitura la Kanal D. S-a aflat totul, dezvăluiri din culise
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...