Protest al părinților pentru oprirea vaccinării copiilor. Protestatar în Piața Victoriei: „Nu cunoaștem efectele adverse nici măcar la adulți”

Protest al părinților pentru oprirea vaccinării copiilor. Protestatar în Piața Victoriei: „Nu cunoaștem efectele adverse nici măcar la adulți”
Protest al părinților pentru oprirea vaccinării copiilor. Protestatar în Piața Victoriei: „Nu cunoaștem efectele adverse nici măcar la adulți” / Foto: Pixabay.com
Publicat: 31/05/2021, 20:22

În jur de 50 de părinți au protestat în Piața Victoriei pentru suspendarea vaccinării copiilor și adolescenților împotriva COVID-19.

„Noi am anticipat de mult că nu va fi obligatoriu, dar va fi constrângătoriu, și am anticipat de mult că acest vaccin va fi pe repede înainte, că nu se va încheia studiul de faza 3. Asta înseamnă că noi nu cunoșteam efectele adverse nici măcar la adulți în ceea ce privește sistemul reproducător, inflamația miocardului, a pericardului, în ceea ce privește acele cheaguri care au apărut. (…)

„Diriginții fac liste cu cei care vor să se vaccineze”

Noi mai anticipăm ceva și vă vom spune ce se va întâmpla în toamnă. Vor exista constrângeri de acces în colectivitate și în sistemul public și privat de educație a copiilor ai căror părinți nu vor fi de acord. Am informații foarte clare că diriginții deja fac liste cu cei care vor să se vaccineze. Am informații foarte clar că se fac tot felul de presiuni pe părinți în sensul vaccinării copiilor. (…)

„Dacă nu știm efectele adverse la adulți, dar la copii…”

Domnul Gheorghiță a spus că dacă vor exista reacții adverse respectiv miocardită și pericardită, copilul să nu mai ia a doua doză. Indirect, dânsul a recunoscut că are informații relative la aceste reacții adverse. RAPI, acest sistem de monitorizare a reacțiilor adverse, acest sistem de monitorizare a Reacțiilor Adverse Postvaccinare Indezirabile, nu este supravegheat activ cum este VAERS în statele unite. Ne-a spus INSP-ul că nu este monitorizat activ, ceea ce înseamnă că datele alea se colectează undeva, dar nu există niciun audit. (…)

Dacă nu știm efectele adverse pentru noi, ca adulți, cum putem ști efectele adverse fără monitorizare pe cel puțin 5-10 ani legate de infertilitate la copii.”, a declarat Aurelian Popa, tată a doi copii, aflat în Piața Victoriei, pentru Antena 3.

Părinții spun că acești copii care merg la școală fizic nu răspândesc virusul, fapt demonstrat de anumite studii străine.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase