Mărturisirile în lacrimi ale unei asistente dintr-un salon Covid: „Oricine era trimis acolo, ieșea numai într-un sac de plastic”

Mărturisirile în lacrimi ale unei asistente dintr-un salon Covid: „Oricine era trimis acolo, ieșea numai într-un sac de plastic”
Mărtusirile în lacrimi ale unei asistente dintr-un salon Covid (FOTO: Pixabay / caracter ilustrativ)
Publicat: 16/11/2020, 23:06
Actualizat: 17/11/2020, 01:20

O asistentă medicală din Texas a povestit, cu lacrimi în ochi, care sunt condițiile dificile de lucru într-un salon COVID. „Mi s-a spus că oricine era trimis acolo ieșea numai într-un sac de plastic!”, a afirmat ea, citată de Antena 3.

Potrivit acesteia, salonul în care fusese trimisă să lucreze era poreclit „Groapa”, pentru că mulți dintre cei care ajungeau acolo nu supraviețuiau. Lawanna Rivers a lucrat în spitalul din El Paso, un oraș din statul american Texas, situat la granița cu Mexic.

Ea dezvăluie, într-o înregistrare postată pe rețelele sociale, că asistentele erau instruite să efectueze manevrele de resuscitare pentru doar șase minute pacienților cu Covid-19 care intrau în stop cardiac.

Am văzut mulți oameni care au murit, dar care nu ar fi trebuit să moară. Acea misiune m-a distrus. Am fost trimisă în ceea ce era numită ‘Groapa’, iar acolo erau opt pacienți. Mi s-a spus că oricine era trimis acolo, ieșea numai într-un sac de plastic. Și, pentru că erau infectați cu Covid-19, politica spitalului era ca acești pacienți să primească doar șase minute de resuscitare. Niciunul dintre pacienții pe care i-am avut acolo nu a reușit să scape”, povestește, cu lacrimi în ochi, Lawanna Rivers, asistentă la spitalul din El Paso, potrivit Daily Star.

Mai mult, asistenta medicală afirmă că în luna de zile în care a trebuit să îngrijească pacienții din „Groapă”, niciun medic nu ar fi trecut prin salon ca să-i consulte pe cei infectați.

Reprezentanți ai spitalului au transmis, prin intermediul unui comunicat, că nu pot verifica afirmațiile făcute de asistentă.

„Empatizăm și sprijinăm misiunea dificilă, fizic și emoțional, pe care această pandemie a adus-o pentru tot personalul medical din El Paso și din toată țara. Această asistentă medicală a fost prezentă în spitalul nostru pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a sprijini El Paso să facă față numărului mare de pacienți Covid-19“, se arată în comunicatul spitalului, citat de Antena 3.

În România, o asistentă medicală din Ineu a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Femeia nu mai avea alte afecțiuni

Asistenta șefă a secției de Chirurgie a Spitalului Ineu, județul Arad, a murit din cauza COVID-19, deși nu era cunoscută cu nicio afecțiune.

Colegii ei spun că boala s-a manifestat extrem de agresiv în cazul acesteia, iar femeia a încetat din viață la doar o săptămână de la diagnosticarea cu COVID-19, potrivit Antena 3.

Aurica Balint, în vârstă de 55 de ani, a fost diagnosticată cu COVID-19 în data de 4 noiembrie.

Femeia nu ar fi luat virusul din spital, acolo unde exista riscul cel mai mare, ci de la soțul ei, acasă. Soțul acesteia este polițist local și s-ar fi îmbolnăvit în timpul unei misiuni.

Atât asistenta, cât și soțul ei, au ajuns la secția de Terapie Intensivă. Bărbatul se află în stare stabilă, însă, din păcate, femeia nu a mai putut fi salvată.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase