Medicul Adrian Marinescu: Cazul Arșinel, dovada că dacă mă vaccinez și apoi mă infectez, nu voi face o formă severă

Medicul Adrian Marinescu: Cazul Arșinel, dovada că dacă mă vaccinez și apoi mă infectez, nu voi face o formă severă
Medicul Adrian Marinescu: Cazul Arșinel, dovada că dacă mă vaccinez și apoi mă infectez, nu voi face o formă severă / Foto: Mediafax / YouTube
Publicat: 22/04/2021, 06:28

Medicul infecționist Adrian Marinescu a declarat că în cazul actorului Alexandru Arșinel faptul că s-a vaccinat l-a ajutat să nu facă o formă severă a bolii COVID. Arșinel a fost imunizat în urmă cu două luni, iar recent s-a infectat cu noul coronavirus.

Cazul lui Arșinel demonstrează eficiența vaccinurilor, a spus medicul Marinescu.

„Eu cred că se întâmplă exact invers, e dovada că dacă mă vaccinez şi apoi mă infectez, nu voi face boala, nu voi face o formă severă, nu voi avea complicaţii. Vorbesc aici de persoane vulnerabile, de vârstnici, de cei cu boli cronice, care dacă s-ar infecta şi n-ar fi vaccinate ar avea o probabilitate mare să facă forme severe şi să-şi pună viaţa în pericol.

Arșinel nu a necesitat oxigen

Deci până la urmă vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar şi dacă mă infectez ceea ce contează este că nu voi face formă severă. De fapt, acesta este obiectivul, de a-i proteja pe cei vulnerabili. E un obiectiv individual pentru cel vulnerabil şi bineînţeles la nivel de masă, în momentul în care imunizarea este extinsă duce la ceea ce ne dorim cu toţii, adică la întoarcerea la normalitate”, a declarat Marinescu la Digi24, citat de Adevărul.ro.

Marinescu a mai spus că Arșinel nu a avut nevoie de oxigen, dar și că oamenii pot fi convinși să se vaccineze prin puterea exemplului și prin furnizarea unor informații adevărate.

„Orice vaccin este de luat în calcul”

„Ne-am dori să fie un vaccin cu eficacitate 100%. Dar să nu uităm că vaccinul antigripal a avut o eficacitate între 40% şi 60% în ultimul an înainte de pandemie. (…) Cu mesaje transmise cu calm, să le spunem oamenilor că orice vaccin are şi efecte adverse, chiar dacă sunt foarte puţine. Eu cred că este o putere a exemplului cu Pfizer şi Moderna, cum era percepută o variantă modernă la început şi mulţi voiau să meargă pe varianta clasică. Eu zic că orice vaccin este de luat în calcul”, a explicat Adrian Marinescu.

Alexandru Arșinel și soția sa au fost diagnosticați cu COVID după vaccinarea cu Pfizer. Actorul are și alte probleme de sănătate. În urmă cu 8 ani, Arșinel a fost supus unui transplant renal, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase