Medicul Monica Pop, despre Ivermectină: „Orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți”

Medicul Monica Pop, despre Ivermectină: „Orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți”
Monica Pop, despre ministrul Sănătății: „A făcut o afirmație scelerată... Este revoltător, nu pot să cred așa ceva!”
Publicat: 28/01/2021, 07:54

Medicul Monica Pop a avut un dialog cu colegul său din SUA, Ion Alexie, despre tratamentul cu Ivermectină administrat celor infectați cu noul coronavirus.

„Este o prezentare a unui profesor de microbiologie de la Universitatea din Liverpool unde a făcut o analiză care arată clar că, per total, Ivermectina a scăzut mortalitatea cu 75%.

„Un rezultat imens”

Deci o eroare chiar dacă nu era de 75% sau să zicem că scade la 50% sau chiar și cu 20%, dar e un rezultat imens, pentru că Remdesivirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, Arbidolul nu s-a dovedid niciodată să scadă mortalitatea, pentru că Favipiravirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, ci numai steroizii s-au dovedit”, a spus dr. Ion Alexie la Antena3.

„Orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți”

Afirmațiile medicului român din SUA au fost comentate de dr. Monica Pop: „Știți foarte bine de ce există această reticență, pentru că din păcate scopul comercial predomină în lumea terapeutică. Atâta timp cât ai văzut un rezultat pozitiv la un medicament trebuie folosit, după părerea mea, imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact.

Și vreau să-l contrazic pe domnul doctor Alexie, pentru că nu trebuie minimalizat niciun medicament pentru că oamenii au făcut ce au putut și au folosit ceea ce au avut la îndemână în momentul respectiv. S-au salvat foarte multe vieți pentru că infecționiștii spun că la fiecare infectat există cam cinci contacți care au făcut boala aceasta și care nu au ajuns niciodată în atenția autorităților pentru că s-au vindecat, deci numărul de vindecați e mult mai mare decât știm noi că este, însă – încă o dată spun – orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți”, a spus medicul.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult