Ministerul Sănătății nu a cumpărat încă vaccinurile anti-COVID pentru copiii de 5-11 ani

Ministerul Sănătății nu a cumpărat încă vaccinurile anti-COVID pentru copiii de 5-11 ani
Publicat: 04/01/2022, 20:12

Lipsa fondurilor de la buget a întârziat vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani în România, a precizat Ministerul Sănătății, conform G4Media.ro.

Potrivit Ministerului Sănătății, primele 100.000 de doze vor sosi în țară în cursul acestei luni.

Astfel, conform autorităților, este în curs de semnare contractul de achiziție pentru vaccinul destinat imunizării copiilor din grupa de vârstă 5 -11 ani.

Răspunsul integral al Ministerului Sănătății:

– Când va începe campania de informare la care faceți referire în răspunsul anterior? Care este data preconizată pentru începerea efectivă a vaccinării copiilor din grupa 5-11 ani? Câte doze de vaccin pentru această categorie de vârstă a comandat România? Care sunt motivele întârzierii acestei campanii în România, având în vedere că ea a început în celelalte state europene?

În această perioadă se semnează contractul de achiziție cu producătorul vaccinului destinat imunizării copiilor din grupa de vârstă 5 -11 ani, având în vedere că anul trecut nu a existat prevedere bugetară.

Prima tranșă de aprox. 100 000 doze va fi livrată în luna ianuarie a.c, urmând ca, în funcție de consum și solicitările părinților să fie dimensionate și livrate celelalte tranșe.

Specialiștii Ministerului Sănătății lucrează la definitivarea materialelor de informare necesare părinților.