VIDEO | Vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani. Valeriu Gheorghiță: Ar putea începe în a doua parte a lunii ianuarie

Publicat: 16/12/2021, 14:17
Actualizat: 16/12/2021, 14:36

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus, joi, că vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani ar putea începe în România în a doua parte a lunii ianuarie.

Șeful campaniei de vaccinare a făcut clarificări cu privire la modul în care se va desfășura campania de vaccinare a copiilor din această categorie de vârstă.

El spune că vaccinarea copiilor se va face în cabinetele organizate în centrele de vaccinare atât din unități sanitare, cât și din afara unităților sanitare. Ei vor putea primi serul și în cabinetele medicale ale medicilor de familie. Micuții vor primi serul de la Pfizer.

„În ceea ce privește campania de vaccinare în pregătire pentru copiii 5-11 ani a fost deja optimizată platforma de programare și registrul electronic de vaccinare. Ele vor fi deschise în momentul în care vom anunța debutul efectiv al campaniei de vaccinare. De asemenea, noi am elaborat instrucțiunea care reglementează modalitatea în care se va derula vaccinarea pentru această grupă de vârstă, locațiile în care se va derula campania de vaccinare pentru grupa de vârstă 5-11 ani sunt în cabinetele organizate în centrele de vaccinare atât din unități sanitare, cât și din afara unităților sanitare. Vorbim doar de centrele de vaccinare care folosesc vaccin de la compania Pfizer. De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare și în cabinetele medicilor de familie acolo unde desigur se va solicita acest tip de vaccin”, a declarat, joi, într-o conferință de presă, Valeriu Gheorghiță.

Pentru a fi vaccinați, copiii au nevoie de consimțământul părinților sau al reprezentanților legali.

„La centrul de vaccinare se efectuează triajul medical”, a precizat Gheorghiță.

Schema de vaccinare constă în două doze administrate la interval de 21 de zile.

„Conform calendarului de livrare preconizat, foarte probabil că vom recepționa doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer în luna ianuarie, ca atare cel mai probabil că în a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă”, a adăugat sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase