Ministerul Sănătății, reacție la documentele publicate de Iolu: „Voiculescu să înceteze cu ipotezele fără fundament! Grupul de lucru va fi înființat astăzi”

Ministerul Sănătății, reacție la documentele publicate de Iolu: „Voiculescu să înceteze cu ipotezele fără fundament! Grupul de lucru va fi înființat astăzi”
Ministerul Sănătății, reacție la documentele publicate de Iolu: „Voiculescu să înceteze cu diseminarea informațiilor false! Grupul de lucru va fi înființat astăzi”
Publicat: 19/04/2021, 10:47
Actualizat: 19/04/2021, 10:53

Ministerul Sănătății vine cu propria reacție, după cea transmisă de Guvern, în controversa legată de documentele publicate de Liviu Iolu (PLUS), privind existența unui grup de lucru legal constituit la nivelul ministerului. Instituția îl critică dur pe Vlad Voiculescu, pentru „diseminarea de informații false” pe acest subiect și anunță că un grup de lucru va fi constituit chiar luni, conform legislației în vigoare.

„În acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii. În data de 17 aprilie 2021, premierul Florin Cîţu, ministrul interimar al sănătăţii, a solicitat secretarilor de stat şi secretarului general al ministerului documentul de constituire al acestui grup de lucru şi un raport al activităţii desfăşurate.

Atât secretarii de stat cât şi secretarul general au comunicat în scris că nu deţin vreun document de constituire al acestui grup de lucru.

Singurele elemente concrete menţionate în aceste răspunsuri scrise cu privire la eventualitatea existenţei acestui grup de lucru sunt reprezentate de o intenţie de constituire şi o menţiune despre organizarea unui astfel de grup”, transmite Ministerul Sănătății, în completarea reacției de la Guvern.

Atac la Vlad Voiculescu: „Să înceteze diseminarea informațiilor false!”

„Declaraţiile susţinute de fostul ministru Vlad Vasile Voiculescu cu privire la acest subiect dovedesc faptul că domnia sa nu cunoaşte legislaţia, atribuţiile ce revin funcţiei de ministru şi procedurile administrative. În conformitate cu legislaţia în vigoare, în exercitarea atribuţiilor ce îi revin, ministrul emite ordine şi instrucţiuni cu caracter normativ sau individual. Nu decizii. Ministerul Sănătăţii solicită fostului ministrul Vlad Vasile Voiculescu să înceteze diseminarea informaţiilor false în spaţiul public şi emiterea unor ipoteze lipsite de fundament”, notează ministerul.

Cîțu a dispus verificarea tuturor actelor emise de Voiculescu

Decizia emisă de fostul secretar de stat în minister Andreea Moldovan, privind constituirea unui grup de lucru nu reprezintă un act administrativ cu caracter normativ.

„Totuşi, deşi acestea sunt prevederile legislaţiei in vigoare, domnia sa emite un astfel de document. De asemenea, nu există temei pentru ca un astfel de grup de lucru sa fie încadrat în categoria documentelor cu caracter confidenţial, ipoteză acreditată în spaţiul public, în condiţiile în care o astfel de abordare este în contradicţie cu principiile transparenţei şi comunicării instituţionale susţinute de Ministerul Sănătăţii.

Suplimentar, Premierul Florin Cîţu a dispus şi verificarea tuturor actelor care au fost emise de fostul ministrul al Sănătăţii, precum şi de secretarii de stat in ultimele patru luni. În concluzie, întrucât în acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii, astfel ca in cursul zilei de astăzi va fi constituit un grup de lucru în conformitatea cu legislaţia in vigoare”, menţionează Ministerul Sănătăţii.

Precizările vin după ce, în spațiul public, au apărut, duminică seară, documente privind existența unui presupus grup de lucru la Ministerul Sănătății. Acestea au fost prezentate inclusiv de Liviu Iolu, fost purtător de cuvânt în Cabinetul Cioloș și membru în CN Plus. Iolu nu a ratat ocazia să-l critice pe Cîțu, acuzându-l că „îngroapă zilnic orice urmă de onorabilitate”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican