Ministerul Sănătății, reacție la documentele publicate de Iolu: „Voiculescu să înceteze cu ipotezele fără fundament! Grupul de lucru va fi înființat astăzi”

Redactor:
Mihai Georgescu
Ministerul Sănătății, reacție la documentele publicate de Iolu: „Voiculescu să înceteze cu ipotezele fără fundament! Grupul de lucru va fi înființat astăzi”
Ministerul Sănătății, reacție la documentele publicate de Iolu: „Voiculescu să înceteze cu diseminarea informațiilor false! Grupul de lucru va fi înființat astăzi”

Ministerul Sănătății vine cu propria reacție, după cea transmisă de Guvern, în controversa legată de documentele publicate de Liviu Iolu (PLUS), privind existența unui grup de lucru legal constituit la nivelul ministerului. Instituția îl critică dur pe Vlad Voiculescu, pentru „diseminarea de informații false” pe acest subiect și anunță că un grup de lucru va fi constituit chiar luni, conform legislației în vigoare.

„În acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii. În data de 17 aprilie 2021, premierul Florin Cîţu, ministrul interimar al sănătăţii, a solicitat secretarilor de stat şi secretarului general al ministerului documentul de constituire al acestui grup de lucru şi un raport al activităţii desfăşurate.

Atât secretarii de stat cât şi secretarul general au comunicat în scris că nu deţin vreun document de constituire al acestui grup de lucru.

Singurele elemente concrete menţionate în aceste răspunsuri scrise cu privire la eventualitatea existenţei acestui grup de lucru sunt reprezentate de o intenţie de constituire şi o menţiune despre organizarea unui astfel de grup”, transmite Ministerul Sănătății, în completarea reacției de la Guvern.

Atac la Vlad Voiculescu: „Să înceteze diseminarea informațiilor false!”

„Declaraţiile susţinute de fostul ministru Vlad Vasile Voiculescu cu privire la acest subiect dovedesc faptul că domnia sa nu cunoaşte legislaţia, atribuţiile ce revin funcţiei de ministru şi procedurile administrative. În conformitate cu legislaţia în vigoare, în exercitarea atribuţiilor ce îi revin, ministrul emite ordine şi instrucţiuni cu caracter normativ sau individual. Nu decizii. Ministerul Sănătăţii solicită fostului ministrul Vlad Vasile Voiculescu să înceteze diseminarea informaţiilor false în spaţiul public şi emiterea unor ipoteze lipsite de fundament”, notează ministerul.

Cîțu a dispus verificarea tuturor actelor emise de Voiculescu

Decizia emisă de fostul secretar de stat în minister Andreea Moldovan, privind constituirea unui grup de lucru nu reprezintă un act administrativ cu caracter normativ.

„Totuşi, deşi acestea sunt prevederile legislaţiei in vigoare, domnia sa emite un astfel de document. De asemenea, nu există temei pentru ca un astfel de grup de lucru sa fie încadrat în categoria documentelor cu caracter confidenţial, ipoteză acreditată în spaţiul public, în condiţiile în care o astfel de abordare este în contradicţie cu principiile transparenţei şi comunicării instituţionale susţinute de Ministerul Sănătăţii.

Suplimentar, Premierul Florin Cîţu a dispus şi verificarea tuturor actelor care au fost emise de fostul ministrul al Sănătăţii, precum şi de secretarii de stat in ultimele patru luni. În concluzie, întrucât în acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii, astfel ca in cursul zilei de astăzi va fi constituit un grup de lucru în conformitatea cu legislaţia in vigoare”, menţionează Ministerul Sănătăţii.

Precizările vin după ce, în spațiul public, au apărut, duminică seară, documente privind existența unui presupus grup de lucru la Ministerul Sănătății. Acestea au fost prezentate inclusiv de Liviu Iolu, fost purtător de cuvânt în Cabinetul Cioloș și membru în CN Plus. Iolu nu a ratat ocazia să-l critice pe Cîțu, acuzându-l că „îngroapă zilnic orice urmă de onorabilitate”.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
SCHIMBARE RADICALĂ! Ce urmează să se întâmple cu VREMEA în următoarele zile întrece orice imaginaţie
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Ce se întâmplă în organism dacă dormi cu televizorul pornit. Concluzia oamenilor de știință
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Ai acceptat deja noile reguli de utilizare impuse de WhatsApp? Compania anunţă care sunt funcțiile...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide