Peste 26.000 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite miercuri în ţară (FOTO)

Peste 26.000 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite miercuri în ţară (FOTO)
Foto: Gândul.ro
Publicat: 03/02/2021, 10:04
Actualizat: 03/02/2021, 10:05

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) anunţă că miercuri vor fi distribuite în centrele din ţară peste 26.000 de doze de vaccin Moderna. Cele mai multe doze ajung la Centrul Regional de Distribuţie Iaşi.

Potrivit CNCAV, 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite către centrele regionale din ţară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât şi terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naţionale. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de 2 – 8 grade Celsius”, anunţă reprezentanţii CNCAV.

Din Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti, dozele vor fi distribuite la Centrul Regional de Distribuţie Braşov – 3.960 de doze; la Centrul Regional de Distribuţie Cluj – 3.680 de doze; la Centrul Regional de Distribuţie Constanţa – 3.350 de doze; la Centrul Regional de Distribuţie Craiova – 3.620 de doze; la Centrul Regional de Distribuţie Iaşi – 4.090 de doze; la Centrul Regional de Distribuţie Timişoara – 1.730 de doze.

Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti îi vor rămâne alocate 9.790 doze,

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti”, mai spun cei de la CNCAV.

Elevii s-ar putea întoarce din 8 februarie în bănci, dar vaccinarea profesorilor anti-COVID rămâne în aer: „Este o bătaie de joc!” (EXCLUSIV)

Elevii și profesorii s-ar putea reîntoarce din 8 februarie în bănci, însă multe cadre didactice se tem că nu vor reuși să se vaccineze în timp util. Decizia finală va fi anunțată astăzi, 2 februarie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la GÂNDUL LIVE că numărul profesorilor care vor să se vaccineze a crescut semnificativ, comparativ cu prima etapă de interogare. Cu toate acestea, profesorii care doresc să se imunizeze nu reușesc să se programeze pe platformă și se tem că îi vor pune în pericol pe elevi.

Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, spune că, în următoarele luni,  cu siguranță,  70-80% din cadrele didactice vor vrea să se imunizeze împotriva COVID-19.

În primul rând dacă se vaccinează se protejează pe ei. Copiii în general sunt asimptomatici, ei pot să fie doar vectori de transmitere. Tu ca profesor ești obligat să te protejezi pe tine și familia ta, și cu siguranță aceștia se vor vaccina. Însă, tu, ca autoritate să nu-i prioritizezi mi se pare de noaptea minții. Subiectul campaniei de vaccinare ar fi trebuit să ia în calcul în primul rând profesorii, iar până la începerea școlii trebuiau să se facă incinte speciale pentru profesori pentru se vaccina. Este o bătaie de joc din acest punct de vedere. Pe de-o parte arătăm spre ei că sunt doar într-un procent de până la 50%, iar pe de altă parte nu le dăm posibilitatea să se vaccineze”, a spus acesta.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Gigi Becali, martor la tentativa de asasinat asupra lui Nuțu Cămătaru! Cine ar fi încercat...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
ASOCIAȚIA Corinei MARTIN și-a dat SFÂRȘITUL OBȘTESC, îngropată în DATORII!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Veste cumplită pentru toată România. Un ministru din noul Guvern a recunoscut chiar acum
Doliu în lumea modei! S-a stins din viață la doar 41 de ani, după o...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...