Peste 26.000 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite miercuri în ţară (FOTO)

Peste 26.000 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite miercuri în ţară (FOTO)
Foto: Gândul.ro
Publicat: 03/02/2021, 10:04
Actualizat: 03/02/2021, 10:05

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) anunţă că miercuri vor fi distribuite în centrele din ţară peste 26.000 de doze de vaccin Moderna. Cele mai multe doze ajung la Centrul Regional de Distribuţie Iaşi.

Potrivit CNCAV, 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite către centrele regionale din ţară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât şi terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naţionale. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de 2 – 8 grade Celsius”, anunţă reprezentanţii CNCAV.

Din Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti, dozele vor fi distribuite la Centrul Regional de Distribuţie Braşov – 3.960 de doze; la Centrul Regional de Distribuţie Cluj – 3.680 de doze; la Centrul Regional de Distribuţie Constanţa – 3.350 de doze; la Centrul Regional de Distribuţie Craiova – 3.620 de doze; la Centrul Regional de Distribuţie Iaşi – 4.090 de doze; la Centrul Regional de Distribuţie Timişoara – 1.730 de doze.

Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti îi vor rămâne alocate 9.790 doze,

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti”, mai spun cei de la CNCAV.

Elevii s-ar putea întoarce din 8 februarie în bănci, dar vaccinarea profesorilor anti-COVID rămâne în aer: „Este o bătaie de joc!” (EXCLUSIV)

Elevii și profesorii s-ar putea reîntoarce din 8 februarie în bănci, însă multe cadre didactice se tem că nu vor reuși să se vaccineze în timp util. Decizia finală va fi anunțată astăzi, 2 februarie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la GÂNDUL LIVE că numărul profesorilor care vor să se vaccineze a crescut semnificativ, comparativ cu prima etapă de interogare. Cu toate acestea, profesorii care doresc să se imunizeze nu reușesc să se programeze pe platformă și se tem că îi vor pune în pericol pe elevi.

Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, spune că, în următoarele luni,  cu siguranță,  70-80% din cadrele didactice vor vrea să se imunizeze împotriva COVID-19.

În primul rând dacă se vaccinează se protejează pe ei. Copiii în general sunt asimptomatici, ei pot să fie doar vectori de transmitere. Tu ca profesor ești obligat să te protejezi pe tine și familia ta, și cu siguranță aceștia se vor vaccina. Însă, tu, ca autoritate să nu-i prioritizezi mi se pare de noaptea minții. Subiectul campaniei de vaccinare ar fi trebuit să ia în calcul în primul rând profesorii, iar până la începerea școlii trebuiau să se facă incinte speciale pentru profesori pentru se vaccina. Este o bătaie de joc din acest punct de vedere. Pe de-o parte arătăm spre ei că sunt doar într-un procent de până la 50%, iar pe de altă parte nu le dăm posibilitatea să se vaccineze”, a spus acesta.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
ULTIMA ORĂ! Simona Halep și Toni Iuruc s-au CĂSĂTORIT în secret! Campioana noastră a strălucit...
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
ÎMPĂRĂTEASA nimfomană care reuşea să se CULCE cu mai mulţi bărbaţi decât o prostituată
SUA a început războiul! Trei oameni decedați până acum, de cand Afganistanul este sub bombardament
BOMBA SERII Simona Halep s-a măritat în mare secret. Primele imagini de la nuntă
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu Edu.ro 2021: Repartizarea computerizată pe licee şi judeţe
VIRUSUL CUMPLIT care amenință milioane de români! Mergi imediat la medic dacă simţi asta
Undă de șoc în politică. USR PLUS, în opoziție? Mai e un singur pas
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...