Producția de vaccinuri într-o fabrică Johnson & Johnson, oprită! 15 milioane de doze erau cu probleme!

Producția de vaccinuri într-o fabrică Johnson & Johnson, oprită!  15 milioane de doze erau cu probleme!
Producția de vaccinuri într-o fabrică Johnson & Johnson, oprită! 15 milioane de doze erau cu probleme! / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 20/04/2021, 11:53

Autoritățile din SUA au oprit producția de vaccinuri într-o fabrică Johnson & Johnson! Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a descoperit peste 15 milioane de doze care prezentau deficienţe de fabricaţie! Scandalul apare la doar câteva zile după ce vaccinarea cu serul produs de Johnson & Johnson a fost sistată în America. S-a descoperit că există o legătură între apariția trombozelor și imunizarea cu Johnson & Johnson.

Johnson & Johnson este unul dintre cei mai mari jucători din industria farmaceutică. Gigantul Big Pharma a anunțat într-un comunicat că într-o fabrică din Baltimore (statul Maryland) a fost descoperit un lot de doze de vaccinuri „care nu erau conforme cu standardele de calitate”.

Fabrica din Baltimore, administrată de o altă companie

Din câte se pare, fabrica din Baltimore nu ar fi operată direct de Johnson & Johnson. Administrarea ei intră în sarcina companiei Emergent BioSolutions.

Reprezentanţii grupului Johnson & Johnson nu au precizat cantitatea de doze cu probleme. Totuși, potrivit  dezvăluirilor din New York Times, ar fi vorba despre un lot ce conţinea 15 milioane de doze de vaccin!

Emergent BioSolutions a oprit producția doar la intervenția FDA. În acest sens, șefii companiei au transmis un dosar către Securities and Exchange Commission, o organizaţie federală care controlează pieţele financiare. Documentele  remise agenților federali subliniază faptul că FDA a cerut pe 16 aprilie o pauză în producţia de vaccinuri realizate în fabrica din Baltimore. „Pe 16 aprilie 2021, la cererea FDA, Emergent BioSolutions a acceptat să nu demareze producţia pentru noi loturi de material farmaceutic în fabrica sa din Bayview şi să izoleze materialul existent deja produs, în aşteptarea finalizării inspecţiei şi a corectării (n.r. – eventualelor probleme) dezvăluite în urma constatărilor”, se afirmă în respectivul document.

Johnson & Johnson producea vaccin într-o fabrică neautorizată!

Reprezentanţii grupului Johnson & Johnson susțin acum că se pregătesc să trimită experţi suplimentari la faţa locului pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Abia după intervenția autorităților ies la iveală detalii șocante. Se pare că fabrica din Baltimore nici măcar nu era autorizată de agenţiile americane de reglementare pentru a produce un vaccin! Atunci, se întreabă presa din State, cum de s-a permis demararea producției, în cantități de zeci de milioane de doze?!

EMA încă nu a luat o decizie în privina vaccinului Johnson & Johnson

Închiderea fabricii din Baltimore reprezintă cea mai nouă dintre problemele cu care se confruntă gigantul Big Pharma. De curând, autorităţile federale din domeniul sănătăţii au stopat temporar utilizarea vaccinului Johnson & Johnson. Măsura, luată după raportarea a şase cazuri de femei care au dezvoltat cheaguri sangvine (tromboze) la scurt timp după ce au fost vaccinate cu serul Johnson & Johnson. Una dintre femei a murit!

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) se va pronunța marți în legătură cu siguranţa vaccinului Johnson & Johnson.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase