Șeful DSP Alba, mesaj ironic la adresa adepților teoriei conspirației: Nu prind bulgarii fără antenă după ce m-am vaccinat

Șeful DSP Alba, mesaj ironic la adresa adepților teoriei conspirației: Nu prind bulgarii fără antenă după ce m-am vaccinat
Șeful DSP Alba, mesaj ironic la adresa adepților teoriei conspirației: Nu prind bulgarii fără antenă după ce m-am vaccinat. Sursa foto: Facebook/Alexandru Sinea
Publicat: 12/01/2021, 12:40

Șeful Direcției de Sănătate Publică a județului Alba, Alexandru Sinea, a anunțat că s-a vaccinat împotriva COVID-19 și a transmis un mesaj ironic la adresa acelor persoane care vehiculează tot felul de teorii ale conspirației pe tema vaccinului și a vaccinării.

Sinea a declarat că nu are semnal mai bun la telefon la telefon ca urmare a vaccinării, o aluzie la ideea potrivit cărora vaccinul ar conține cipuri care le sunt introduse în corp persoanelor care sunt vaccinate.

„Nu am nici semnal mai bun la telefon și nici nu prind bulgarii fără antenă! Lăsând gluma la o parte, n-am stat pe gânduri și azi m-am vaccinat anti-COVID. Ca și director al DSP Alba am beneficiat de vaccin conform strategiei naționale de vaccinare care, în faza I, se adresează în primul rând cadrelor medicale, dar și ”j) personalului din serviciile de sănătate publică, și anume din Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică”.

Este datoria mea de cetățean, fiu, tată și persoană publică direct implicată în lupta cu COVID-19 să fac tot posibilul să mă protejez și să le transmit celor apropiați mesajul că, la momentul actual, vaccinul este singura soluție”, scria Sinea pe Facebook.

Sinea: Vaccinul există de când lumea

Șeful DSP Alba a declarat, pentru Digi24, că prin vaccinarea sa își dorește să le transmită oamenilor un mesaj prin care să îi facă să fie conștienți în legătură cu necesitatea de a obține informații din surse oficiale și sigure cu privire la campania de vaccinare.

„Să apeleze la aceste surse sau la specialiști. Vaccinul există de când lumea, nu a fost inventat în 2020-2021. Toate bolile contagioase au fost eliminate prin vaccinare”, a spus șeful Direcției de Sănătate Publică Alba.

Șeful DSP Alba a precizat că în județ sunt 14 centre de vaccinare pregătite 95% pentru a se demara faza a doua a campaniei de vaccinare.

„În faza întâi, lucrurile au evoluat foarte bine”, a spus el.

Acesta a adăugat că această opoziție față de vaccinuri nu ar trebui să existe, iar populația ar trebui să înțeleagă importanța imunizării.

„Este un curent antivaccinist la nivel mondial, nu este doar în România acest trend, dar nu ar trebui să existe. Lumea ar trebui să conștientizeze importanța vaccinării”, a adăugat șeful DSP Alba.

Pfizer-BioNTech ar putea produce două miliarde de doze de vaccin anul acesta

Compania farmaceutică germană BioNTech a estimat luni că ar putea produce două miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 până la finalul acestui an, peste estimările anterioare, de 1,3 miliarde de doze.

Estimarea include însă și „noul standard”, care permite extragerea a șase doze dintr-o fiolă în loc de cinci, cum a fost până recent.

Vaccinul, cunoscut sub denumirea comercială Comirnaty, este primul dintre cele două vaccinuri pe care Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) le-a aprobat pentru a fi utilizate la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene.

Campania de vaccinare în UE cu vaccinul Pfizer-BioNTech a demarat pe 27 decembrie în majoritatea statelor membre, inclusiv în România.

Comisia Europeană a asigurat contracte pentru livrarea a peste două miliarde de potențiale doze de vaccinuri de la șase producători. Celelalte patru vaccinuri, însă, nu au primit deocamdată aprobare pentru a fi folosite în statele membre ale Blocului comunitar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?