SEMNAL. Medic celebru: „Coronavirus e cea mai cumplită boală pe care o ştiu de la Al Doilea Război Mondial încoace. Aşa că, treziţi-vă!”

SEMNAL. Medic celebru: „Coronavirus e cea mai cumplită boală pe care o ştiu de la Al Doilea Război Mondial încoace. Aşa că, treziţi-vă!”
Spitalul „Bagdasar Arseni”: 16 angajați au COVID-19. Nu putem vorbi despre un focar de infecție
Publicat: 28/05/2020, 10:47
Actualizat: 28/05/2020, 10:50

Celebrul medic belgian Michel D’Hooghe, președintele comisiei medicale FIFA, a declarat că pandemia de coronavirus reprezintă cea mai mae problemă medicală de după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Poate va fi nevoie de moartea unui jucător pentru ca lumea fotbalului să deschidă ochii…”, a afirmat preşedintele comisiei medicale a FIFA, belgianul Michel D’Hooghe, care observă cu circumspecţie reluarea Bundesligii, campionat ce va fi urmat de La Liga şi Serie A.

„În lunga mea carieră, am constatat întotdeauna căsătoria dificilă între medicină şi economie… iar de multe ori economia a avut câştig de cauză în faţa sănătăţii”, a explicat medicul, porivit Agerpres.

Medicul se declară dezamăgit de începerea campionatelor

„În viaţa mea, a trebuit să formulez numeroase recomandări referitoare la impactul pe care îl au altitudinea, decalajul orar, căldura excesivă sau poluarea asupra practicării sportului. În cazul Covid-19, nu mai este vorba de medicină, ci de viaţă sau de moarte… şi am sperat că sănătatea va însemna mai mult decât banii. Trebuie însă să constat că nu este cazul…”, a declarat D’Hooghe.

Fiecare federaţie naţională a luat măsurile sale, ţinând cont de presiunea UEFA şi a drepturilor TV.

„Încă din prima zi, am spus că Liga profesionistă belgiană a luat o decizie înţeleaptă încheind totul. Recomand prudenţa şi evident că sunt dezamăgit să văd că unii reîncep deja. Poate sunt însă singurul care gândeşte aşa. Sper că mi se vor alătura şi alţii săptămânile viitoare şi că raţiunea va câştiga. Unii fotbalişti în Anglia au spus deja că au avut sentimentul că sunt folosiţi drept cobai… şi îi înţeleg. Evident că sper să mă înşel… dar tare mă tem că doar o catastrofă umană, ca moartea unui om, va face ca lumea fotbalului să deschidă ochii. Sper că nu vom ajunge până acolo”, a spus medicul.

„Virusul este încă foarte prezent”

Cunosctul doctor spune că noul coronavirus reprezintă cea mai gravă boală de la Al Doilea Război Mondial încoace

„Virusul e încă foarte prezent…Şi e cea mai cumplită boală pe care o ştiu de la Al Doilea Război Mondial încoace. Aşa că, treziţi-vă, fiţi foarte atenţi, fiindcă, la ora actuală, rata imunizării globale e de doar 6-7 la sută”, mai spune medicul, potrivit Adevărul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase