UEFA, ultimatum pentru federaţiile naţionale de fotbal. Când trebuie să anunțe dacă reiau campionatele

UEFA, ultimatum pentru federaţiile naţionale de fotbal. Când trebuie să anunțe dacă reiau campionatele
UEFA, ultimatum pentru federaţiile naţionale de fotbal (FOTO: Shutterstock)
Publicat: 29/04/2020, 00:15
Actualizat: 29/04/2020, 00:20

Ligile din Europa trebuie să anunţe UEFA până pe 25 mai dacă vor relua fotbalul sau sezonul 2019-2020 va fi anulat. Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a trimis o scrisoare federaţiilor naţionale cărora le-a cerut ca până la 25 mai să anunţe ce decizie au luat cu privire la reluarea fotbalului.

Majoritatea competiţiilor sportive din lume au fost suspendate, din cauza pandemiei de coronavirus. Germania ar putea fi prima ţară care își reia campionatul.

„Asociaţiile naţionale şi/sau ligile ar trebui să comunice UEFA înainte de 25 mai programul lor de reluare a competiţiilor interne, inclusiv data reluării şi formatul competiţiei”, se arată în scrisoarea trimisă de preşedintele UEFA, citată de Mediafax.

În legătură cu ţările care anunţă că sezonul nu se va relua, Aleksander Ceferin a rugat federaţiile să motiveze decizia şi să anunţe ce echipe vor participa în 2020-2021 în cupele europene, stabilite în baza performanţelor sportive înregistrate până la suspendarea campionatelor din cauza pandemiei. În plus, UEFA a anunţat că poate „refuza sau evalua” echipele selectate, dacă va fi cazul.

Pe 27 mai, Comitetul Executiv al UEFA se va reuni, atunci când se vor discuta propunerile venite din partea ligilor europene, dar şi când se vor putea relua Liga Campionilor şi Europa League.