Sorin Cîmpeanu: “Peste 5.000 de angajați din învățământ s-au vaccinat astăzi!” / “Rata de infectare în rândul elevilor a scăzut!”

Redactor:
Răzvan Scarlat
Sorin Cîmpeanu: “Peste 5.000 de angajați din învățământ s-au vaccinat astăzi!” / “Rata de infectare în rândul elevilor a scăzut!”
Sorin Cîmpeanu: “Peste 5.000 de angajați din învățământ s-au vaccinat astăzi!” / “Rata de infectare în rândul elevilor a scăzut!”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, este mulțumit de cum decurge campania de vaccinare anti-COVID a angajaților din sistemul de învățământ, precizând, totodată, că rata de infectare în rândul elevilor a scăzut în ultimele 24 de ore.

Ministrul Educației a precizat că joi, până la ora 18:30, aproape 5.000 de angajați din sistemul de învățământ au primit doza de vaccin anti-COVID, ocazie cu care i-a mulțumit lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare în România pentru ajutorul oferit.

Până la ora 18:30, joi, 5.000 de angajați din sistemul de învățământ, mai exact 4.965, au fost vaccinați. Dar vor fi mai mulți. Ieri, fiind deschise doar 23 de centre, deci practic jumătate din țară, am avut 3.800 de angajați vaccinați, 1.750 cu vaccinul de la AstraZeneca și 2.050 cu vaccinul Pfizer. Astăzi s-au mai deschis 14 centre.

Cu alte cuvinte s-a dovedit a fi foarte binevenită, oportună, necesară, această campanie de vaccinare dedicată persoanelor din şcolile românești și apreciez încă o dată deschiderea pe care a avut-o CNCAV prin coordonatorul său doctorul Valeriu Gheorghiță”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu: “Vom depăți media zilnică de 6.000 de persoane vaccinate”

Sorin Cîmpeanu a anunțat că, vineri, alte trei centre de vaccinare destinate angajaților din învățământ urmează să se deschidă, declarându-se oprimist că se va putea depăși media zilnică de 6.000 de persoane imunizate.

Mâine se deschid încă trei trei centre din Bistrița Năsăud, Ilfov și din Mureș şi ultimele două centre în județele Cluj și Arad. Ne vom apropia, chiar vom depăși media zilnică de 6.000, știut fiind faptul că și cele cele 60.000 de persoane erau programate până pe data de 10 martie deci suntem în acest grafic de vaccinare ale personalului din învățământ”, a mai spus ministrul Educației.

45 cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor, în ultimele 24 de ore

În final, Sorin Cîmpeanu a salutat ultimele cifre pe care le-a primit și care arată că rata de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor a scăzut față de zilele trecute.

În ultimele 24 de ore, în școli s-au raportat doar 45 de cazuri de infectare în rândul elevilor și 12 cazuri de infectare rândul personalului angajat din învățământ. Comparăm cu media zilelor trecute, când aveam peste 100 de elevi infectați zilnic. Scăderea de astăzi la 45 sper să nu fie întâmplătoare și să se mențină acest trend”, a mai precizar Sorin Cîmpeanu.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Larisa Iordache, probleme de sănătate! Infecţie la nivelul rinichilor în timpul calificării la Jocurile Olimpice...
Aplicația utilizată de autorități pentru a accesa telefoanele infractorilor a fost spartă. Motivul e cu...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Ofertele eMAG care vin la fix înainte de Paște: catalogul cu cele mai bune reduceri...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide