Aproximativ jumătate dintre profesori s-au înscris la imunizare. Sorin Cîmpeanu: Sunt câteva mii de persoane, angajați ai sistemului de învățământ care sunt vaccinați până acum

Redactor:
Florentina Dinu
Aproximativ jumătate dintre profesori s-au înscris la imunizare. Sorin Cîmpeanu: Sunt câteva mii de persoane, angajați ai sistemului de învățământ care sunt vaccinați până acum

Etapa specială de imunizare a cadrelor didactice a început și se va desfășura până pe 10 martie.  Autoritățile speră să imunizeze 60 de mii de angajați ai sistemului de educaţie. Momentan, jumătate dintre dascăli sunt dispuşi să primească vaccinul.

Aproximativ jumătate dintre profesori s-au înscris la imunizare

În județul Dolj, din cele 9.000 de cadre didactice, mai puțin de 3.000 au fost programate până în acest moment în această etapă specială de imunizare.

Director Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj: „Așteptăm în jur de 1.500 de persoane care vor veni să se vaccineze la noi. Sunt colegii noștri și suntem bucuroși să-i sprijinim și să-i primim și să ne întoarcem la situația de normalitate”.

Doar jumătate dintre cadrele didactice din  Vâlcea s-au înscris pentru a fi imunizate în această etapă: aproape 2.000 de profesori, învățători, educatori și personal nedidactic.

La București, singurul centru dedicat imunizării profesorilor este Romexpo, cu 22 de cabinete pentru personalul din învățământ. Capacitatea maximă este de 1.000 de persoane pe z.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare: „Ei vor rămâne eligibili pe toată durata desfășurării campaniei de vaccinare și în momentul în care vor dori să se vaccineze, vor putea face acest lucru. Însă această activitate particulară o organizăm la acest moment. Pentru că este important să prindem fereastra oportună din punct de vedere epidemiologic”.

Până pe 10 martie,  autoritățile speră să imunizeze 60.000 de angajați din sistemul de învățământ. Alți 42.000 sunt deja vaccinați, dar numărul total al celor din sistem se apropie de 300.000. Programările se fac prin școli și inspectorate școlare.

Sorin Cîmpeanu: Sunt câteva mii de persoane, angajați ai sistemului de învățământ care sunt vaccinați până acum

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit miercuri,  în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, despre situația vaccinării anti-COVID-19 a cadrelor didactice.

„La nivelul zilei de vineri, erau 50.000 de angajați din sistemul de învățământ, e drept incluzând aproape  8.000 de medici din cadrul universităților de medicină și farmacie și care s-au vaccinat în calitate de medici. Astăzi, așteptăm raportarea în cursul acestei seri, centralizare care trebuie făcută într-o manieră personalizată pentru că înscrierile nu s-au făcut în platforma de vaccinare. Sunt câteva mii de persoane, angajați ai sistemului de învățământ care sunt vaccinați până acum. Numărul, după câte am văzut în prima zi, este într-adevăr în creștere.

Nu avem la dispoziție doar AstraZeneca. Doar în București s-au deschis 22 de linii de vaccinare, 16 cu AstraZeneca și 6 cu Pfizer. Raportarea personalului din învățământ a fost făcută pe grupă de vârstă sub și peste 55 de ani”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul s-a declarat optimist cu privire la faptul că vaccinarea prioritară a cadrelor didactice.

„Data de 10 martie este prevăzută ca dată pentru încheierea campaniei de vaccinare prioritară, la acest moment, a cadrelor didactice și personalului din învățământ pentru că pentru creșe și grădinițe este vorba despre vaccinarea întregului personal. Dacă va fi nevoie, această dată poate fi extinsă. Eu cred, la cum am văzut astăzi că a mers procesul de vaccinare, că nu va fi nevoie și toți cei care au dorit să fie vaccinați și sunt angajați în învățământ, vor putea fi vaccinați până pe 10 martie”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide