Aproximativ jumătate dintre profesori s-au înscris la imunizare. Sorin Cîmpeanu: Sunt câteva mii de persoane, angajați ai sistemului de învățământ care sunt vaccinați până acum

Aproximativ jumătate dintre profesori s-au înscris la imunizare. Sorin Cîmpeanu: Sunt câteva mii de persoane, angajați ai sistemului de învățământ care sunt vaccinați până acum
Publicat: 24/02/2021, 21:47
Actualizat: 06/04/2021, 14:33

Etapa specială de imunizare a cadrelor didactice a început și se va desfășura până pe 10 martie.  Autoritățile speră să imunizeze 60 de mii de angajați ai sistemului de educaţie. Momentan, jumătate dintre dascăli sunt dispuşi să primească vaccinul.

Aproximativ jumătate dintre profesori s-au înscris la imunizare

În județul Dolj, din cele 9.000 de cadre didactice, mai puțin de 3.000 au fost programate până în acest moment în această etapă specială de imunizare.

Director Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj: „Așteptăm în jur de 1.500 de persoane care vor veni să se vaccineze la noi. Sunt colegii noștri și suntem bucuroși să-i sprijinim și să-i primim și să ne întoarcem la situația de normalitate”.

Doar jumătate dintre cadrele didactice din  Vâlcea s-au înscris pentru a fi imunizate în această etapă: aproape 2.000 de profesori, învățători, educatori și personal nedidactic.

La București, singurul centru dedicat imunizării profesorilor este Romexpo, cu 22 de cabinete pentru personalul din învățământ. Capacitatea maximă este de 1.000 de persoane pe z.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare: „Ei vor rămâne eligibili pe toată durata desfășurării campaniei de vaccinare și în momentul în care vor dori să se vaccineze, vor putea face acest lucru. Însă această activitate particulară o organizăm la acest moment. Pentru că este important să prindem fereastra oportună din punct de vedere epidemiologic”.

Până pe 10 martie,  autoritățile speră să imunizeze 60.000 de angajați din sistemul de învățământ. Alți 42.000 sunt deja vaccinați, dar numărul total al celor din sistem se apropie de 300.000. Programările se fac prin școli și inspectorate școlare.

Sorin Cîmpeanu: Sunt câteva mii de persoane, angajați ai sistemului de învățământ care sunt vaccinați până acum

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit miercuri,  în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, despre situația vaccinării anti-COVID-19 a cadrelor didactice.

„La nivelul zilei de vineri, erau 50.000 de angajați din sistemul de învățământ, e drept incluzând aproape  8.000 de medici din cadrul universităților de medicină și farmacie și care s-au vaccinat în calitate de medici. Astăzi, așteptăm raportarea în cursul acestei seri, centralizare care trebuie făcută într-o manieră personalizată pentru că înscrierile nu s-au făcut în platforma de vaccinare. Sunt câteva mii de persoane, angajați ai sistemului de învățământ care sunt vaccinați până acum. Numărul, după câte am văzut în prima zi, este într-adevăr în creștere.

Nu avem la dispoziție doar AstraZeneca. Doar în București s-au deschis 22 de linii de vaccinare, 16 cu AstraZeneca și 6 cu Pfizer. Raportarea personalului din învățământ a fost făcută pe grupă de vârstă sub și peste 55 de ani”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul s-a declarat optimist cu privire la faptul că vaccinarea prioritară a cadrelor didactice.

„Data de 10 martie este prevăzută ca dată pentru încheierea campaniei de vaccinare prioritară, la acest moment, a cadrelor didactice și personalului din învățământ pentru că pentru creșe și grădinițe este vorba despre vaccinarea întregului personal. Dacă va fi nevoie, această dată poate fi extinsă. Eu cred, la cum am văzut astăzi că a mers procesul de vaccinare, că nu va fi nevoie și toți cei care au dorit să fie vaccinați și sunt angajați în învățământ, vor putea fi vaccinați până pe 10 martie”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine