Spitalul Militar ROL 2 din București reia mâine internările. Mărturiile medicilor de la Sistemul modular al MApN din Timișoara – VIDEO

Spitalul Militar ROL 2 din București reia mâine internările. Mărturiile medicilor de la Sistemul modular al MApN din Timișoara - VIDEO
Numărul de paturi de la Spitalul Militar ROL 2 a fost crescut prin amplasarea unor noi containere medicale de cazare / Sursa: MApN
Publicat: 01/08/2020, 20:39
Actualizat: 01/08/2020, 21:07

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că Spitalulul Militar ROL 2 instalat în incinta Institutului „Ana Aslan” va relua internările pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 începând cu dimineața zilei de duminică, 2 august, după ce a finalizat sâmbătă lucrările de modernizare și extindere a capacității de tratament.

Spitalulul Militar ROL 2 din nordul Bucureștiului va asigura, începând de duminică, 167 de paturi, după ce s-a realizat noua configurație, prin reproiectarea circuitelor și executarea unor ample lucrări de reamenajare a amplasamentului și refacere a infrastructurii de utilități, a transmis, sâmbătă, Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit MApN, cele 167 de paturi sunt distribuite în funcție de gravitatea stării pacienților:

  • 23 de paturi ATI, pentru pacienții aflați în stare gravă sau critică;
  • 56 de paturi pentru pacienții cu forme medii și ușoare de boală, în urma infectării cu SARS-CoV-2, în spații noi, create prin amplasarea a 30 de containere medicale de cazare și 16 containere sanitare dotate cu dușuri și toalete;
  • 64 de paturi, de asemenea pentru pacienții cu forme medii și ușoare, amenajate în corturi, în condiții superioare de cazare față de organizarea anterioară;
  • O zonă-tampon cu o capacitate maximă de 24 de paturi, pentru izolarea pacienților aflați în așteptarea rezultatelor testelor COVID-19.

Lucrările de la Spitalulul Militar ROL 2 la, executate în perioada 24 iulie – 1 august, s-au derulat sub coordonarea Statului Major al Apărării, de specialiști ai Statului Major al Forțelor Terestre, Direcției Medicale, Spitalului Universitar de Urgență Militar Central și Direcției Domenii și Infrastructuri.

55 de pacienți internați în 12 zile la Timișoara, 16 deja vindecați

Și Sistemele medicale modulare de izolare și tratament (SMMIT) din subordinea Direcției Medicale, instalate pe stadioanele din Timișoara și Constanța, sunt operaționale, a transmis MApN.

La SMMIT Timișoara, aflat în coordonarea Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din localitate, se află internați 39 pacienți, un număr de 16 persoane fiind declarate vindecate și externate de la punerea în funcțiune a acestei facilități medicale în data de 21 iulie. Unitatea din orașul de pe Bega are o capacitate de 54 de paturi, dintre care patru de terapie intensivă.

SMMIT Constanța este, de asemenea, operațional, fiind în măsură să primească în orice moment pacienți, la solicitarea autorităților competente, a transmis MApN. Sistemul de la Constanța este compus dintr-un spital de campanie, cu o capacitate de 56 de paturi şi o zonă de carantină şi izolare, cu o capacitate de 116 paturi”, după cum explica locotenent colonel doctor Nicolae Cătălin Boca.

Medic ATI: „Este o meserie care te pune în contact cu granița între viață și moarte”

Video: Imagini și mărturii de la Spitalul ROL2 „Ana Aslan” și de la SMMIT Timișoara / Sursa: MApN, montaj video: Eduard Predescu, Gândul.ro

Dr. Mirescu Sorina, medic infecționist, și Dr. Florin Negrea, medic ATI, sunt două dintre cadrele medicale încadrate la unitatea din Timișoara care au destăinuit ce presupune lupta cu noul coronavirus.

Dr. Mirescu Sorina activează de câteva luni în cadrul Sistemului modular din Timișoara. „M-am angajat în acestă luptă cu pandemia special pentru a lupta pentru pacienții noștri. O zi din viața noastră este foarte plină. Totuși, am reușit să ne coordonăm echipele și să comunicăm foarte mult, pentru că, lucrând în acest sistem modular, informația este foarte important să ajungă corect. Fiecare dintre noi să creem o conexiune, asta se întâmplă, muncim la acest lucru și este într-adevăr foarte plină. Este pusă la încercare forța noastră, atît fizică, cât și psihică, în fiecare moment. Având în vedere temperaturile de afară, este greu de suportat și fără combinezon această temperatură. În acest fel, corpul se supraîncălzește, există momente în care ne supraîncălzim și atunci, bineînțeles, încercăm să căutăm o rezervă în noi ca să mergem mai departe, pentru că trebuie să ducem la bun sfârșit actul medical”, a mărturisit medicul infecționist.

„Este o meserie care te pune în contact cu granița între viață și moarte. E o provocare, e o eternă provocare, nu ai nevoie de doze suplimentare de adrenalină făcute prin sporturi extreme”, a povestit și Florin Negrea, medic ATI, tot de la SMMIT Timișoara. Medicul a subliniat importanța informării din partea autorităților și a specialiștilor pentru a combate dezinformările cu privire la existanța noului coronavirus. El apreciază că măsurile de informare oficiale au dat roade, pentru că din ce mai puțini pacienți au refuzat internarea sau, odată internați, să dorească să plece acasă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în informarea de sâmbătă,  1.225 de cazuri noi de infecții cu COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore, din 23.451 de teste. De asemenea, 36 de persoane au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus, iar 401 pacienți sunt internați la Terapie Intensivă. Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 52.111 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York