STUDIU. 1 din 5 oameni din întreaga lume ar putea dezvolta forme severe ale COVID-19! Problemele de sănătate, factorul de amplificare a bolii: 349 de milioane de persoane ar avea nevoie de spitalizare dacă ar contracta SARS-CoV-2

Redactor:
Alexandra Mortu
STUDIU. 1 din 5 oameni din întreaga lume ar putea dezvolta forme severe ale COVID-19! Problemele de sănătate, factorul de amplificare a bolii: 349 de milioane de persoane ar avea nevoie de spitalizare dacă ar contracta SARS-CoV-2
1 din 5 oameni din întreaga lume ar putea dezvolta forme severe ale COVID-19! Problemele de sănătate, factorul de amplificare a bolii: 349 de milioane de oameni ar avea nevoie de spitalizare dacă ar contracta SARS-CoV-2 / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Aproximativ 1,7 miliard ede oameni din întreaga lume suferă de cel puțin o boală sau o afecțiune ceea ce reprezintă un factor major de risc în dezvoltarea uneoi forme severe a bolii declanșată de virusul SARS-CoV-2, COVID-19, potrivit unei analize dintr-un studiu publicat în The Lancet Global Health.

În doar 6 luni, aproape 8 milioane de oameni din întreaga lume au contractat virusul SARS-CoV-2, potrivit datelor oficiale, iar cel puțin 434.000 dintre aceștia au decedat din cauza cumplitei boli COVID-19. Însă cele mai multe victime răpuse sufereau și de alte boli, precum diabet și boli specifice inimii sau plămânilor. Potrivit noului studiu, aproximativ 1,7 miliarde de oameni din întreaga lume – 22% din populație – suferă de astfel de boli.

Din această estimare, publicată marți, 16 iunie, în The Lancet Global Health, sunt excluse persoanele în vârstă, care nu suferă și de alte boli, o categorie cunoscută până acum drept una cu risc ridicat din cauza vârstei. De asemenea, nu au fost incluse nici factori precum sărăcia și obezitatea, care pot influența susceptabilitatea unei persoane de a contracta boala, dar și de a avea acces la tratament.

1 din 5 oameni din întreaga lume ar putea dezvolta forme severe ale COVID-19

Însă aceste informații pot fi un instrument pentru experții în sănătate pentru a se concentra pe ajutorarea oamenilor vulnerabili care sunt cei mai afectați de virus și, eventual, i-ar putea detewrmina să îi prioritizeze în privința vaccinării, a susținut Andrew Clark, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, primul acutor al studiului.

Încă de la începutul pandemiei, cercetătorii au știut că bolile cronice contribuie la agravarea bolii, însă în prezent „se cunosc mai multe informații despre numărul persoanelor (n.r. vulnerabile*, potrivit doctorului.

Cercetătorii au stabilit 11 categorii de boli care pot contribui la creșterea riscului de a dezvolta o formă severă a COVID-19 – formă cu simptome care necesită spitalizare – folosind informații furnizate de Organizația Mondială a Sănătății și de către insituții de sănătătate din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, dar și din Statele Unite ale Americii.

Boli sau alți factori de risc

 • Astm
 • Boli cronice ale rinichilor trate prin dializă
 • Boli cronice ale plămânilor
 • Diabet
 • Probleme cu nivelul hemoglobinei
 • Persoanele imunocompromise
 • Boli ale ficatului
 • Persoanele în vârstă de 65 de ani sau peste
 • Persoanele din centrele de îngrijire
 • Boli grave ale inimii
 • Obezitate severă

Doctorul Lona Mody, epidemiolog la de University of Michigan, implicată în studiu, a tras un semnal de alarmă precizând că nu toate bolile grave au fost studiate în contextul pandemiei de coronavirus. De exemplu, se știu foarte puține lucruri despre cât de mare este riscul pentru persoanele bolnave de HIV. Boala a fost introdusă în studiu drept un potențial factor de risc complicat.

Cercetătorii au analizat date din cadrul Global Burden of Disease Study, un studiu epidemiologic la nivel global actualizat în 2017, pentru a identifica persoanele care suferă de cel puțin o boală cu risc ridicat. În studiu au fost incluse aproape 200 de țări, inclusiv europene, unele dintre acestea prin mai „lovite” decât altele.

Concluzia studiului: Mai mult de o cincime din populația lumii prezintă un risc ridicat de a dezvolta o formă severă a COVID-19

De asemenea, cercetătorii au descoperit faptul că aproximativ 4% din populația lumii, în jur de 349 de milioane de oameni, ar avea nevoie de spitalizare dacă ar contracta SARs-CoV-2. La această categorie au fost incluși și adulții sănătoși, riscul de dezvoltare mai severă a bolii crescând odată cu înaintarea în vârstă.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Larisa Iordache rupe tăcerea! Ce calvar a trăit după ce a fost umilită și jignită...
Marea Britanie oferă bani cetățenilor UE pentru a părăsi țara. Ce sumă poate lua un...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
China a introdus testele anale pentru Covid-19. Medicii spun că procedura este mai eficientă în...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicament minune împotriva cancerului. Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide