Vaccinarea împotriva COVID-19 a salvat 279.000 de americani de la deces (STUDIU)

Vaccinarea împotriva COVID-19 a salvat 279.000 de americani de la deces (STUDIU)
Publicat: 15/07/2021, 16:14

Vaccinarea împotriva COVID-19 a salvat 279.000 de americani de la deces, potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, care citează un studiu făcut în SUA.

Până la sfârșitul lunii iunie 2021, campania de vaccinare în SUA 1 a salvat 279.000 de americani de la deces și până la 1,25 milioane de americani de la spitalizare.

„Dacă SUA ar fi atins doar jumătate din ritmul efectiv de vaccinare ar fi existat aproape 121.000 de decese suplimentare şi peste 450.000 de spitalizări. Dacă nu ar fi existat niciun program de vaccinare, decesele zilnice cauzate de COVID-19 ar fi crescut la aproape 4.500 de decese pe zi în timpul celui de-al doilea – depăşind vârful zilnic observat de 4.000 în timpul primului val din iarnă”, precizează CNCAV ( Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19).

În SUA au fost administrate un număr de 335 milioane de doze de vaccin împotriva COVID19, la nivel global aproximativ 3.46 miliarde de doze, iar în UE aproximativ 413 milioane de doze.

„Vaccinarea rămâne cea mai bună măsură de protecție împotriva COVID-19, iar pentru un maxim de protecție se recomandă schema completă de vaccinare”, potrivit CNCAV.

Mai multe detalii despre studiul efectuat în SUA puteți găsi AICI.

Statele Unite analizează dacă a treia doză de vaccin anti-Covid-19 ar putea provoca efecte secundare grave

Statele Unite analizează necesitatea administrării unei a treia doze de vaccin COVID-19 în rândul rezidenților care au fost deja vaccinați, dar este nevoie de mai multe date pentru a se cunoaște dacă vaccinările suplimentare ar putea crește riscul apariției unor efecte secundare grave, a declarat marți un oficial al sănătății din SUA.

Oficialul a spus că a doua doză a fost asociată cu rate mai mari de efecte secundare, sugerând că o a treia doză ar putea avea riscuri chiar mai mari.

„Suntem foarte interesați să știm dacă o a treia doză poate fi sau nu asociată cu un risc mai mare de reacții adverse, în special unele dintre cele mai severe – deși foarte rare – efecte secundare”, a declarat Jay Butler, director adjunct la Centrele SUA pentru controlul și prevenirea bolilor, în timpul unui briefing media.