Adrian Marinescu spune că doza a treia de vaccin nu va genera efecte adverse grave

Adrian Marinescu spune că doza a treia de vaccin nu va genera efecte adverse grave
Adrian Marinescu / Mediafax Foto
Publicat: 13/07/2021, 21:50

Medicul Adrian Marinescu a spus că românii care se vor vaccina cu cea de-a treia doză de vaccin anticoronavirus nu riscă efecte adverse grave.

Declarațiile lui Marinescu vin după ce lista cu efecte adverse ale vaccinurilor a fost completată cu miocardită, efect despre care românii nu au fost informați la debutul campaniei de imunizare.

„Companiile producătoare de vaccin și-au luat în calcul un update al vaccinului, nu înseamnă că-l și folosim deocamdată. E de discutat pentru începutul lunii septembrie. Din păcate, virusul suferă mutații, cum e și varianta Delta, și avem nevoie de un vaccin care să fie cu o eficiență net superioară și atunci va fi nevoie de o a treia doză pentru un episod mai greu epidemiologic”, a afirmat Adrian Marinescu.

Marinescu, despre reacțiile adverse puternice: „Lucrurile acestea sunt teoretice”

Întrebat, la postul de televiziune România TV, dacă ar putea apărea alte reacții adverse mai puternice, Adrian Marinescu a afirmat: „Lucrurile acestea sunt teoretice. Vorbim de reacții adverse de moment. Nu intră în discuție ca la doza a treia să avem reacții adverse care să ne pună probleme. Aici discutăm cam de același lucru. Important este să avem un efect bun și pentru persoanele vulnerabile. Persoanele supraponderale ar putea să aibă probleme când va crește numărul de infectări”.

Medicul Adrian Marinescu, despre tulpina Delta: „Imunitatea prin celulă face diferența. Să țină atât de mult încât să ne ajute în fața formelor severe”

„Că există eficienţă, din fericire (n.r., medicul, despre vaccinurile anti-COVID). Despre tulpina Delta vorbim de ceva vreme şi ştim că se transmite uşor, iarăşi din fericire nu sunt forme agresive, nu avem dat că sunt forme severe. O persoană vulnerabilă există riscul să facă şi o formă cu complicaţii. Vaccinurile existente sunt eficiente chiar dacă datele pe care le avem spun că există o eficienţă mai scăzută cu un anumit procent în ceea ce ştiam, cu varianta clasică, dar sunt eficiente”, a declarat Marinescu.