Viral! Doi bătrâni dansează fericiți pe stradă, în pandemie. Imaginile zilei, suprinse la Piatra Neamț (VIDEO)

Viral! Doi bătrâni dansează fericiți pe stradă, în pandemie. Imaginile zilei, suprinse la Piatra Neamț (VIDEO)
Viral! Doi bătrâni dansează fericiți pe stradă, în pandemie. Imaginile zilei, suprinse la Piatra Neamț (VIDEO) / Foto: Captură Facebook / Petru Florin
Publicat: 18/01/2021, 11:26

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional! Ne-am obișnuit să folosim eticheta la clipuri video greu de digerat. Iată că astăzi avem ocazia să îi dăm o însemnătate la propriu, în sensul cel mai frumos al cuvintelor: doi bătrâni au fost filmați cum dansează fericiți pe stradă, lângă o terasă din Piatra Neamț. Clipul a devenit deja viral!

Duminică, 17 ianuarie 2021, cei doi bătrâni au auzit muzica venită de la terasă și au dansat pe stradă, în frig.

Imaginile au fost surprinse de un trecător, care a fost îndeajuns de darnic să le distribuie pe Facebook, pentru a ne bucura cu toții de acest moment cu puternică încărcătură emoțională.

Postarea lui Petru Florin a strâns până acum 1.000 de like-uri. În vremurile tulburi ale pandemiei, pensionarii au uitat de probleme și au dansat fără reținere.

„Rar mai vezi așa ceva. Super”, a comentat cineva.

„E un film din al II-lea război mondial cu o secvență identică și nu exagerez. Strada absolut goală și în 30 de minute au trecut doar 4 persoane pe strada respectivă și de aia mi se părea wow. Pentru câteva secunde am simțit ca trăiesc exact acele vremuri. Foarte trist”, a comentat Petru Florin, autorul postării.

Proiect legislativ: Blocurile noi să aibă obligatoriu un „Club al pensionarilor”

O propunere legislativă cel puțin bizară a fost recent adoptată tacit de Senat.

Multe din viitoarele clădiri cu mai multe locuințe vor trebui să aibă spații în care să se organizeze „CLUBUL PENSIONARILOR”, potrivit unui proiect de lege ce este acum în dezbaterea deputaților, după ce în 2020 a fost adoptat de Senat prin procedura de adoptare tacită, scrie AvocatNet.ro, citat de stirileprotv.ro.

Practic, dacă măsurile din proiectul legislativ vor fi aplicate, viitoarele imobile cu peste 25 de apartamente vor fi dotate obligatoriu cu un spațiu în care să se organizeze un club al pensionarilor din bloc și diverse activități ale asociației de proprietari.

Potrivit proiectului spațiile destinate cluburilor pentru pensionari s-ar putea adăuga listei de dotări MINIME ale zonelor comune din imobilele cu mai multe locuințe, ce este stabilită de Legea nr. 114 / 1996 privind locuințele.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase