Virusolog român: „SARS-CoV-2, un virus care a bătut toate recordurile! / Nu a fost creat în laborator” / Ce spune despre vaccinul anticoronavirus

Redactor:
Mihai Georgescu
Virusolog român: „SARS-CoV-2, un virus care a bătut toate recordurile! / Nu a fost creat în laborator” / Ce spune despre vaccinul anticoronavirus
Virusolog român: „SARS-CoV-2, un virus care a bătut toate recordurile! / Nu a fost creat în laborator” / Ce spune despre vaccinul anticoronavirus/ Mediafax Foto / Octav Ganea

Prof. dr. Viorel Alexandrescu, fost director al Institutului Cantacuzino din București, șef al Centrului Național de Referință pentru Gripă, spune că SARS-CoV-2 nu a fost creat în laborator, așa cum se vehiculează în unele medii.

Cât despre rapiditatea cu care a fost dezvoltat vaccinul anti-COVID, profesorul a apreciat că este normală, deoarece totul s-a făcut sub presiunea pandemiei: ”Spre deosebire de un vaccin cum este cel gripal care este cunoscut din 1944 şi dezvoltat mereu – cel împotriva SARS-CoV-2 este unul complet nou. Şi, ca la un vaccin nou să poată fi găsite anumite structuri specifice şi care induc imunitatea anticorpilor şi celulară, trebuie făcute o serie întreagă de studii. Adică se studiază virusul în amănunţime”, a declarat dr. Alexandrescu pentru adevărul.ro.

„Vaccinul trebuie să fie foarte sigur”

„În mod normal, un vaccin care este complet nou, dar care nu este pentru o boală de urgenţă cum este pandemia, se face în patru etape care pot ţine un an, un an şi jumătate, adaugă specialistul.

”S-a reuşit, cu ajutorul agenţiilor de control, precum FDA-ul din SUA, să se scurteze şi să se accelereze acest proces de producere şi de control, Dar, înainte de a ieşi cu vaccinul pe piaţă sunt nişte teste obligatorii care trebuie făcute pe animale şi dacă rezultatele nu sunt satisfăcătoare, nu se trece la testarea pe oameni. Pentru că vaccinul trebuie să fie foarte sigur. În timpul studiilor se testează anticorpii şi se urmăresc pe o perioadă destul de lună de 45 de zile reacţiile adverse. Şi vaccinurile lor sunt asemănătoare prin ARN, adică acela care codifică proteina S”, a mai explicat profesorul.

„Nu este un virus scăpat din laborator”

„Ruşii fac tot un vaccin viu, atenuat, după modelul AstraZeneca, dar fac cu două tipuri de adenovirusuri, nr. 5 şi nr. 26. Dar ruşii nu au trecut prin cele trei faze. Şi dacă îl lansează pe piaţă există riscuri, toată lumea a avertizat şi OMS dar şi marii specialişti din lume că trebuie să fie foarte atenţi. Faza a treia înseamnă practic o simulare pe o masă mare de oameni – 50.000 de oameni – şi acolo se poate multiplica numărul de reacţii adverse”, a spus medicul.

Prof.dr. Viorel Alexandrescu a mai declarat că SARS-CoV-2 nu este – sub nicio formă – un virus „scăpat” din laborator. „Este un virus care a bătut toate recordurile. El se elimină pe cale respiratorie, prin salivă, prin secreţie oculară, se transmite prin sânge laa donatori, pe cale fecalo-orală, prin spermă. Deci, a bătut toate recordurile. Este un virus care nu-i făcut în laborator! Natura este cel mai performant laborator. Natura poate să creeze monştri! Asta este părerea mea!”.

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Ce a făcut Dan Negru cu vila sa de 450.000 de euro. Prezentatorul nici n-a...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Opțiunea care schimbă complet felul în care folosești WhatsApp și chiar Facebook Messenger
Kim Kardashian a rămas perplexă când și-a deschis e-mailul după ce a anunțat că divorțează....
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Cum arată cele mai frumoase femei din lume din toate timpurile
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide