ANUNȚ. Putem merge la mare după 15 mai? Răspunsul lui Nelu Tătaru

Redactor:
Gândul
ANUNȚ. Putem merge la mare după 15 mai? Răspunsul lui Nelu Tătaru
VEȘTI BUNE. Nelu Tătaru: „Din august am putut avea o viață normală”. Când ar urma să fie redeschise plajeleSursa foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, marți la Sinteza zilei, în ce condiții vor putea să meargă românii după 15 mai la mare sau la munte.

„Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat: să-ți vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la un doctor, să ieși chiar și într-un sport individual, să mergi la un pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai într-o altă localitate”, spune Nelu Tătaru.

Putem merge la mare?

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a subliniat doar în condițiile în care persoana respectivă are o proprietare.

„Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise – nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge”, a spus Nelu Tătaru.Este un prim moment pe care eu îl consider mai important decât gestionarea sărbătorilor pascale. Este un moment în care lăsând libertatea de a ieși în oraș, în localitate, lăsând sporturilor individuale, lăsând libertatea de a merge la un salon de îngrijire corporală sau un stomatolog – unde suntem totuși într-o specialitate unde avem o aerosolorizare importantă, o răspândire importantă – dar, conștientizând anumite măsuri, suntem într-o primă etapă unde intrăm într-un nornal”, a spun Nelu Tătaru la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, după o nouă ședință privind măsurile anti-COVID-19. Președintele a anunțat care sunt măsurile de relaxare, după data de 15 mai și cum se va face deplasarea în afara localităților. Pentru deplasarea între localități, cetățenii vor avea nevoie de declarație. De asemenea, vor fi deschise bisericile, dar doar pentru slujbe ținute în aer liber.

„Din păcate epidemia Covid 19 este încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropeim de numărul de 1000 de victime. Avem sute de cazuri noi. Totuși se apropie data de 15 mai când se termină starea de urgență și vom intra într-o altă formă de organizare, starea de alertă. Foarte mulți români se întreabă și ne întreabă ce se schimbă după 15 mai”, a precizat șeful statului.

Tags:
Inchide