Dan Cristian Popescu, în cursa pentru Sectorul 2: ”Cetățenii sunt mai inteligenți decât politicienii”

Redactor:
Maria Stoica
Dan Cristian Popescu, în cursa pentru Sectorul 2: ”Cetățenii sunt mai inteligenți decât politicienii”
Dan Cristian Popescu, în cursa pentru Sectorul 2: ”Cetățenii sunt mai inteligenți decât politicienii”. Foto: GÂNDUL/Alexandra Pandrea

Dan Cristian Popescu, actual candidat al PSD la Primăria Sectorului 2, a precizat într-un dialog cu jurnalistul Ion Cristoiu, că și-a dorit să rămână în cursa electorală pentru Sectorul 2 din respect pentru cetățeni și proiectele pe care le-a inițiat. În același timp, viceprimarul S2 nu exclude în viitor să candideze la Primăria Generală a Capitalei.

„În sondajele făcute în PNL eram persoana cu cele mai mare șanse pentru a candida la Primăria Capitalei. Eu nu am cerut lucru. Am considerat că trebuie să-mi fac treaba la Sectorul 2, după care ar putea fi o soluție și pentru București. Vorbim aici de mordernizarea sistemul de școli, zona de curățenie și reciclare”, a explicat Dan Cristian Popescu.

”Electoratul nu este al unui partid”

Întrebat de jurnalistul Ion Cristoriu pe ce se bazează, ținând cont că electoratul PSD este diferit de cel al PNL, Dan Cristian Popescu a amintit că stânga și dreapta rămân, în esență, noțiuni relative.

Cetățenii sunt mai inteligenți decât politicienii. Este un lucru pe care l-am spus atunci când am deschis parcurile. Ei nu privesc lucrurile așa îngust ca politicienii, cu stânga și dreapta. Cetățenii vor un trai mai bun, vor lucruri concrete pentru ei, prin urmare, vor politicieni care să-i ajute. Nu îi interesează că sunt de la un partid sau altul. Electoratul nu este al uni partid. Oamenii sunt foarte inteligenți și ei votează în interesul lor. Cei care tranzacționează electorale cum ar fi ale lor greșesc”, a mai declarat viceprimarul Sectorului 2 la CristoiuTV.

De la matematică la politică

În dialogul cu jurnalistul Ion Cristoiu, Dan Cristian Popescu a dezvăluit că este fiul unor matematicieni, familia fiind cea care i-a însuflat pasiunea pentru matematică, facultate pe care a și urmat-o. Drumul spre polică a început încă din liceu, atunci când s-a înscris la liberali.

Am aplicat în anul 1998 pentru o bursă în SUA unde am studiat un an în SUA, la Universitatea George Washington, renumită pentru domeniul științelor politice. Acolo am prins și o parte din campania electorală din 2000. America nu este despre zgârie nori. Sistemul loc juridic e bazat pe exemple din trecut. Se pot face legături dintre trecut și candidatul la prezidențiale. America este mult mai tradițională decât vedem noi. Am făcut în 2016 predicția că va câștiga Trump. Noi vedem America greșit. Vedem New Yorkul ca fiind America. America nu este despre zgârie-nori, este o societate tradițională, mult mai legată de familie și credință decât vedem noi”, spune Dan Cristian Popescu la Cristoiu TV.

Invitat la GÂNDUL LIVE, Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, care candidează pentru funcția de primar, a declarat, că „nu putea să lase sectorul 2 să aibă un regres de 20 de ani”, referindu-se aici la candidatura lui Neculai Onțanu, care a condus în trecut Primăria Sector 2.

PNL şi USR PLUS au decis să aibă candidaţi comuni pentru primăriile sectoarelor Capitalei, Radu Mihai (USR PLUS) fiind desemnat să intre în cursa electorală pentru Sectorul 2 şi nu viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu.

Cum a venit îmbrăcată o profesoară la școală! Elevii și colegii de catedră au crezut...
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
UTA Arad – Poli Iași live Scor LIVE VIDEO. Vezi meciul gratuit! Arădenii greșesc grav
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Vremea o ia razna în România. Ce se va întâmpla în urmatoarele zile
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Cum a venit îmbrăcată o profesoară la școală! Elevii și colegii de catedră au crezut...
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Rezultate Loto 6/49, Noroc, Joker și celelate jocuri. Vezi dacă ai câștigat
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide