GÂNDUL LIVE. Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, despre candidatura la funcția de primar: „Nu puteam să las sectorul să se întoarcă în urmă cu 20 de ani!”

GÂNDUL LIVE. Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, despre candidatura la funcția de primar: „Nu puteam să las sectorul să se întoarcă în urmă cu 20 de ani!”
GÂNDUL LIVE. Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, despre candidatura la funcția de primar: „Nu puteam să las sectorul să se întoarcă în urmă cu 20 de ani!”
Publicat: 19/08/2020, 12:46
Actualizat: 19/08/2020, 13:48

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, care candidează pentru funcția de primar, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că „nu putea să lase sectorul 2 să aibă un regres de 20 de ani”, referindu-se aici la candidatura lui Neculai Onțenu, care a condus în trecut Primăria Sector 2.

„Fac același lucru ca și înainte. Am proiecte pentru oamenii din sectorul 2. Vorbesc cu oamenii, continuăm modernizarea școlilor, a parcurilor, a străzilor, reciclarea gunoiului, lucrurile pe care le-am început. Facem cel mai mare parc din sector, în zona Petricani. Sunt susținut de PSD, partidul celălalt a mers pe alt candidat. Nu au înțeles, am fost jignit, acuzat de lucrurile neadevărate, de așa-zișii parteneri USR ai PNL, apoi se rugau de mine să-l susțin pe acel om care m-a jignit. Nu eram bun primar, dar eram bun viceprimar, să susțin un necunoscut, care să îl bată pe Onțanu.

Nu puteam să las sectorul 2 să aibă un regres de 20 de ani. M-am implicat pentru a merge înainte, nu înapoi.

„Alegerile locale dau tonul pentru următorii patru ani”

Cetățenii mă susțin în continuare. 1-2% există cetățeni care nu m-ar vota pentru că sunt la PSD, dar și ei se gândesc. Am făcut sondaje și se vede că oamenii mă votează, sunt pe primul loc în opțiunea lor.

Probabil că o să fie o prezență mai mică, unii dintre cetățeni vor renunța să meargă la vot, va fi mai important să se protejeze. Cred că alegerile locale sunt foarte importante, dau direcția pentru următorii patru ani, sper ca guvernul să diminueze frica de infectare la minim, prin măsuri.

Cred că dacă se intră cu mască, dacă te protejezi când iei ștampila, cu mănuși, un șervețel, dacă se păstrează distanța socială, nu ar trebui să fie probleme.

Și s-ar putea gândi și la o prezență în comisie în două schimburi. O variantă. Aștept ca guvernul să propună măsuri care să acopere toate temerile posibile.

Despre începerea școlilor: „Am pregătit școlile și la Capacitate, Bac, nu au fost probleme”

Noi am propus o serie de măsuri la nivel local, dar așteptăm o decizie la Ministerul Educației. E clar că nu ai cum să ții copiii la distanță, sunt copii cu toții. Chiar azi vorbeam cu un patron de grădiniță privată și ei au deschis de două luni, au 60 de copii și nu au avut nicio problemă.

Ar trebui să coboare mai mult la nivelul școlilor cei de la MEC, să vină cu propuneri, să permită începerea școlilor, pentru că școala online se face un un randament mult mai scăzut.

Cei mai mulți copii vor să meargă la școală, să își vadă colegii. Mă feresc să fac propuneri, ministerul trebuie să-și asume niște măsuri, dacă sunt depășiți să spună și să pună pe altcineva. Noi suntem pregătiți pentru orice măsură. Schimbăm totul de la structură, avem instalate dispensere cu dezinfectant, am pregătit școlile și la Capacitate, Bacalaureat, nu au fost probleme, facem față la nivel local, în sectorul 2.

Trebuie dânșii să ia măsuri, pentru că au mai multe date decât noi. Să le formalizeze într-un set de măsuri foarte clar. Opinia mea este că școala trebuie să înceapă fizic.

„Guvernul a făcut destul de multe greșeli”

Nu este o opinie în PSD pentru amânarea alegerilor. Noi am cerut ca guvernul să-și asume aceste alegeri. Guvernarea înseamnă luarea unor decizii. Să își asume totul cu niște măsuri aferente. Noi facem ce spun dânșii, dar să își asume. Trăim într-o stare de incertitudine, nu este normal.

Asta cu mai puțini copii în clasă va genera o nevoie de profesori mai mulți. La alegeri cred că se pot face mult mai ușor, ele înseamnă practic o zi de școală.

La nivel local e mai puțină importantă ideologia politică. De aceea a fost și ușoară decizia de a fi susținut de un alt partid. Dacă ne gândim la moțiune, ca matematician vă spun că ultima moțiune a trecut și o să treacă și aceasta. Guvernul a făcut destul de multe greșeli, a generat nemulțumirea în rândul păturilor sociale: pensionari, părinți, profesori. Sigur, sunt discuții de lipsa unor bani din buget. Dar să nu uităm că măsurile au fost asumate de toate partidele, și USR și PNL. Aici pierde susținerea populară destul de mult. Moțiunea are toate șansele să treacă și va exista și o susținere populară”, a declarat Dan Cristian Popescu, candidat la funcția de primar al Sectorului 2, la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza politică de la Bucureşti: condiţiile puse de PSD pentru a susţine Guvernul Ciucă
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Prima țară din Europa care legalizează cultivarea și consumul de canabis
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
ORA de IARNĂ 2021 aduce un PERICOL imens pentru români în plin val de coronavirus
BĂTAIE în TRAFIC! CINCI bărbați au fost REȚINUȚI
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
NENOROCIREA CUMPLITĂ care zguduie întreaga lume. Nici România nu va scăpa. Situația pare scăpată de...
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021