GÂNDUL LIVE. Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, despre candidatura la funcția de primar: „Nu puteam să las sectorul să se întoarcă în urmă cu 20 de ani!”

GÂNDUL LIVE. Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, despre candidatura la funcția de primar: „Nu puteam să las sectorul să se întoarcă în urmă cu 20 de ani!”
GÂNDUL LIVE. Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, despre candidatura la funcția de primar: „Nu puteam să las sectorul să se întoarcă în urmă cu 20 de ani!”
Publicat: 19/08/2020, 12:46
Actualizat: 19/08/2020, 13:48

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, care candidează pentru funcția de primar, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că „nu putea să lase sectorul 2 să aibă un regres de 20 de ani”, referindu-se aici la candidatura lui Neculai Onțenu, care a condus în trecut Primăria Sector 2.

„Fac același lucru ca și înainte. Am proiecte pentru oamenii din sectorul 2. Vorbesc cu oamenii, continuăm modernizarea școlilor, a parcurilor, a străzilor, reciclarea gunoiului, lucrurile pe care le-am început. Facem cel mai mare parc din sector, în zona Petricani. Sunt susținut de PSD, partidul celălalt a mers pe alt candidat. Nu au înțeles, am fost jignit, acuzat de lucrurile neadevărate, de așa-zișii parteneri USR ai PNL, apoi se rugau de mine să-l susțin pe acel om care m-a jignit. Nu eram bun primar, dar eram bun viceprimar, să susțin un necunoscut, care să îl bată pe Onțanu.

Nu puteam să las sectorul 2 să aibă un regres de 20 de ani. M-am implicat pentru a merge înainte, nu înapoi.

„Alegerile locale dau tonul pentru următorii patru ani”

Cetățenii mă susțin în continuare. 1-2% există cetățeni care nu m-ar vota pentru că sunt la PSD, dar și ei se gândesc. Am făcut sondaje și se vede că oamenii mă votează, sunt pe primul loc în opțiunea lor.

Probabil că o să fie o prezență mai mică, unii dintre cetățeni vor renunța să meargă la vot, va fi mai important să se protejeze. Cred că alegerile locale sunt foarte importante, dau direcția pentru următorii patru ani, sper ca guvernul să diminueze frica de infectare la minim, prin măsuri.

Cred că dacă se intră cu mască, dacă te protejezi când iei ștampila, cu mănuși, un șervețel, dacă se păstrează distanța socială, nu ar trebui să fie probleme.

Și s-ar putea gândi și la o prezență în comisie în două schimburi. O variantă. Aștept ca guvernul să propună măsuri care să acopere toate temerile posibile.

Despre începerea școlilor: „Am pregătit școlile și la Capacitate, Bac, nu au fost probleme”

Noi am propus o serie de măsuri la nivel local, dar așteptăm o decizie la Ministerul Educației. E clar că nu ai cum să ții copiii la distanță, sunt copii cu toții. Chiar azi vorbeam cu un patron de grădiniță privată și ei au deschis de două luni, au 60 de copii și nu au avut nicio problemă.

Ar trebui să coboare mai mult la nivelul școlilor cei de la MEC, să vină cu propuneri, să permită începerea școlilor, pentru că școala online se face un un randament mult mai scăzut.

Cei mai mulți copii vor să meargă la școală, să își vadă colegii. Mă feresc să fac propuneri, ministerul trebuie să-și asume niște măsuri, dacă sunt depășiți să spună și să pună pe altcineva. Noi suntem pregătiți pentru orice măsură. Schimbăm totul de la structură, avem instalate dispensere cu dezinfectant, am pregătit școlile și la Capacitate, Bacalaureat, nu au fost probleme, facem față la nivel local, în sectorul 2.

Trebuie dânșii să ia măsuri, pentru că au mai multe date decât noi. Să le formalizeze într-un set de măsuri foarte clar. Opinia mea este că școala trebuie să înceapă fizic.

„Guvernul a făcut destul de multe greșeli”

Nu este o opinie în PSD pentru amânarea alegerilor. Noi am cerut ca guvernul să-și asume aceste alegeri. Guvernarea înseamnă luarea unor decizii. Să își asume totul cu niște măsuri aferente. Noi facem ce spun dânșii, dar să își asume. Trăim într-o stare de incertitudine, nu este normal.

Asta cu mai puțini copii în clasă va genera o nevoie de profesori mai mulți. La alegeri cred că se pot face mult mai ușor, ele înseamnă practic o zi de școală.

La nivel local e mai puțină importantă ideologia politică. De aceea a fost și ușoară decizia de a fi susținut de un alt partid. Dacă ne gândim la moțiune, ca matematician vă spun că ultima moțiune a trecut și o să treacă și aceasta. Guvernul a făcut destul de multe greșeli, a generat nemulțumirea în rândul păturilor sociale: pensionari, părinți, profesori. Sigur, sunt discuții de lipsa unor bani din buget. Dar să nu uităm că măsurile au fost asumate de toate partidele, și USR și PNL. Aici pierde susținerea populară destul de mult. Moțiunea are toate șansele să treacă și va exista și o susținere populară”, a declarat Dan Cristian Popescu, candidat la funcția de primar al Sectorului 2, la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York