Ludovic Orban anunță: „România nu se află în situația altor țări ca ritm de creștere și număr de infectări”

Ludovic Orban anunță: „România nu se află în situația altor țări ca ritm de creștere și număr de infectări”
Ludovic Orban, furios pe patronii care și-au utilat terasele cu pereți care se glisează: “S-au transformat în spații închise, nu respectă nicio regulă!”
Publicat: 01/11/2020, 12:19

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, că România nu se află în situația altor țări ca ritm de creștere și număr de infectări și că acolo unde s-a depășit indicele de infectare de 3 la mia de locuitori s-au luat o serie de măsuri.

În legătură cu situaţia din Bucureşti, Orban a precizat că va fi efectuată o evaluare a măsurilor care au fost adoptate în urmă cu aproape două săptămâni.

Orban: ”Am închis peste tot unde s-a depășit 3 la mie”

Măsurile luate de diferite țări europene au fost luate în urma unei creșteri dramatice a numărului de cazuri. România nu se află în situația altor țări ca ritm de creștere și număr de infectări.Noi am prevăzut astfel de măsuri. Am închis peste tot unde s-a depășit 3 la mie aceste activități, legate de baruri, restaurante.Încă de la prelungirea stării de urgență am interzis evenimentele private – nunți, botezuri, evenimente private unde nu se respectă regulile de protecție sanitară.Măsurile sunt condiționate de depășirea unui anumit indice de răspândire.Avem astfel de măsuri în vigoare.În București vrem să vedem efectele măsurilor adoptate în urmă cu aproape două săptămâni, va exista deja o decizie legat de continuarea măsurilor care au fost adoptate”, a declarat Ludovic Orban duminică.

Premierul Ludovic Orban a vizitat, duminică, însoţit de primarul general Nicuşor Dan şi prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, call center-ul DSP Bucureşti amenajat la Arena Naţională, pentru a le mulţumi voluntarilor – studenţi la medicină – care răspund apelurilor cetăţenilor.

Ludovic Orban a spus că în acest call center vor lucra 144 de persoane în două schimburi, pe 72 de posturi.

„Creşterea ratei de răspuns a fost obiectivul pe care l-am urmărit în mod constant. Noi am crescut permanent capacitatea de răspuns. Sigur că e foarte greu să răspunzi la mii de apeluri care sunt, dar s-au făcut îmbunătăţiri, s-a introdus mesajul de robot pentru diferitele situaţii care pot să determine un cetăţean să sune la DSP, s-a crescut capacitatea de răspuns, şi obiectivul nostru este să putem, în timp, să răspundem la toate solicitările”, a precizat Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase