Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Marcel Ciolacu, liderul PSD după retragerea lui Florin Cîțu: „Este cel mai bun lucru care se putea întâmpla României”

Marcel Ciolacu, liderul PSD după retragerea lui Florin Cîțu: „Este cel mai bun lucru care se putea întâmpla României”
Marcel Ciolacu, după retragerea lui Florin Cîțu: Este cel mai bun lucru care se putea întâmpla României

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunță că retragerea lui Florin Cîțu din postura de premier desemnat este cel mai bun lucru care i se putea întâmpla României.

„Am luat act de acest lucru, fiind singurul punct pe ordinea de zi. Așteptăm ca președintele să ne cheme la consultări. Am anunțat în plen să nu se plece din oraș și senatorii și deputații să nu plece în weekend, să se aștepte să vină la muncă la audieri în weekend. Cel mai bun lucru care se putea întâmpla României este că domnul Cîțu s-a retras. Mă bucur că s-a reununțat la acest joc politic, nu anticipatele erau prioritatea României”, a declarat Marcel Ciolacu după încheierea ședinței de plen de joi.

Premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus joi mandatul, cu doar câteva minute înainte de ora la care Guvernul trebuia să fie votat în Parlament.

În aceste condiții, președintele Iohannis va reface procedura de consultări și de desemnare a unui nou premier. Klaus Iohannis este așteptat să facă declarații în această seară.

LOVITURĂ DE TEATRU în Parlament. Premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus mandatul. Anunțul președintelui Iohannis

Potrivit lui Marcel Ciolacu, PSD a cerut deja parlamentarilor să nu părăsească Bucureştiul pentru situaţia în care vor fi nevoiţi să audieze în regim de urgenţă vreun ministru şi să dea un vot pentru un eventual premier.

„Perspectiva ca acest Guvern să fie votat i-a speriat extrem de tare şi i-a pus în situaţia în care să îşi depună acest mandat. Dovedeşte clar că nu şi-au dorit ca acest Guvern să treacă şi îşi doreau să continue această mascaradă în care Parlamentul este obligat să accepte propuneri de miniştrii extrem de incapabili, să facă nişte calendare de audieri, în timp ce priorităţile ţării ar trebui să fie altele”, a declarat liderul deputaţilor PSD.

Inchide