• Publicat:
Cu Gândul La Animale

#cugandullaanimale. Bărbat văzut în timp ce lovea cu bestialitate doi căței, la doi metri de un echipaj de poliție: „Mi-au spus că nu avem legi pentru așa ceva”

#cugandullaanimale. Bărbat văzut în timp ce lovea cu bestialitate doi căței, la doi metri de un echipaj de poliție: „Mi-au spus că nu avem legi pentru așa ceva”
O tânără a povestit pe Facebook că miercuri noaptea în Bulevardul Tineretului din București a văzut un bărbat care lovea cu pumnii doi câini în fața unui echipaj de poliție care nu a făcut nimic să salveze patrupezii.

Tânăra a povestit că în prezența oamenilor legii, bărbatul i-a lovit în cap pe cei doi căței, sub ochii polițiștilor: „Lovea cu pumnii în cap doi căței în fața echipajului de poliție, bineînțeles că se uitau ca la cinema, nu l-au legitimat și omul a plecat acasă liniștit. I-am întrebat de ce nu au intervenit, au motivat ca între ei și bărbat se afla un stâlp și nu au văzut. Pumnii se auzeau de la 50 de metri, însă se pare că trei polițiști aflați la doi metri nu au putut să vadă din cauza unui stâlp. Bineînțeles mi-au spus că nu avem legi pentru așa ceva, de parcă mai contează în asemenea situații, și da, au vrut sa mă amendeze pentru sfidarea organelor de politie”, a povestit Alexandra Ioana Călin pe rețueaua socială.

În timp ce bărbatul lovea cățeii, femeia a sunat la 112 pentru a chema alt echipaj de poliție:  „La 112 mi-au spus să vin mâine dimineață (n.r. miercuri) la secție să depun plângere, se pare că oamenii au nevoie de plangere ca să nu lase un idiot sa omoare niște animale pe stradă în fața a zeci de oameni și un echipaj de poliție.

Potrivit legii nr. 205/2004, rănirea sau schingiuirea animalelor se consideră infracțiune și se pedepsește cu amendă sau cu închisoare de la trei luni la un an.     

Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale„. Dacă ați fost martori la cazuri de abuzuri comise față de animale, nu ezitați să ne trimiteți imagini sau clipuri video la adresa [email protected]. Vă mulțumim anticipat!

 

 

Inchide