Adolescentul Edis Memiș, cotat în topul celor mai străluciți matematicieni-juniori ai lumii după ce a câștigat aurul la Olimpiada Internațională de Matematică

Adolescentul Edis Memiș, cotat în topul celor mai străluciți matematicieni-juniori ai lumii după ce a câștigat aurul la Olimpiada Internațională de Matematică
Edis Memiș, elevul de aur al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, a câștigat, anul trecut, medalia de aur la  Olimpiada Internaţionale de Matematică (OIM), performanță care l-a plasat printre primii 15 matematicieni-juniori ai lumii.
Publicat: 01/09/2020, 23:59

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

Edis Memiș, elevul de aur al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, a câștigat, anul trecut, medalia de aur la  Olimpiada Internaţionale de Matematică (OIM), performanță care l-a plasat printre primii 15 matematicieni-juniori ai lumii. Această reușită, după ani în care a urcat, olimpiadă după olimpiadă, în ierarhia micilor matematicieni râvniți de cele mai prestigioase universități din lume, i-a adus împlinirea visului de a fi admis și acceptat la Harvard.

În urma rezultatelor sale academice extraordinare, comitetul de admitere al Harvard University, i-a transmis scrisoarea de acceptare însoțită de mesajul “Avem convingerea că locul tău este la HBS!”

În acest moment, Edis este printre puținii elevi români și singurul elev din Constanța admis la Harvard University din S.U.A. pentru a studia în continuare tainele matematicii.

„Am foarte multe idei și, spre norocul meu, matematica este în tot și în toate și îți oferă un număr infinit de aplicații. Pe lângă cunoștințele pe care le pot folosi în mod direct, îmi dezvoltă și o intuiție foarte bună pentru domenii precum business, economie, IT sau cercetare”, a dezvăluit Edis din planurile sale de viitor.

Fost membru Mensa Gifted Youth, Edis și-a descoperit pasiunea pentru matematică încă din clasele gimnaziale

Fost membru Mensa Gifted Youth, Edis și-a descoperit pasiunea pentru matematică încă din clasele gimnaziale, confirmând, peste ani cu medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică 2019 și Olimpiada Balcanică de Matematică 2018 și 2019, medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică 2018.

„Nu am un program bătut în cuie, dar sigur că-mi urmez niște pași, iar în ce privește timpul alocat, sunt zile când lucrez cel mult 2 ore și zile când lucrez 10 ore. Este o satisfacție enormă când rezolvi o problemă care poate la momentul acela este peste nivelul tău”, spune Edis Memiș într-un interviu acordat mensaromania.ro

Lotul român olimpic de matematică a obţinut anul trecut şase premii, din care o medalie de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz, la cea de-a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică

Olimpiada Internaţională de Matematică este o competiție anuală, un adevărat campionat mondial de matematică, la care participă elevii de liceu din diferite țări. Ediția de anul trecut, desfăşurată în perioada 10 – 22 iulie, la Bath, în Marea Britanie, a reunit 621 de elevi din 112 țări. Medalia de aur obţinută de lotul român îi aparţine lui Edis Memiş – elevul de aur al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța. Acesta deja are un palmares impresionant de premii, medalii și trofee naționale și internaționale. Rezultatul extraordinar obţinut de Edis îi asigură clasarea în primii 15 elevi – matematicieni din lume.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”