Adolescentul Edis Memiș, cotat în topul celor mai străluciți matematicieni-juniori ai lumii după ce a câștigat aurul la Olimpiada Internațională de Matematică

Redactor:
Lucreția Soare
Adolescentul Edis Memiș, cotat în topul celor mai străluciți matematicieni-juniori ai lumii după ce a câștigat aurul la Olimpiada Internațională de Matematică
Edis Memiș, elevul de aur al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, a câștigat, anul trecut, medalia de aur la  Olimpiada Internaţionale de Matematică (OIM), performanță care l-a plasat printre primii 15 matematicieni-juniori ai lumii.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

Edis Memiș, elevul de aur al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, a câștigat, anul trecut, medalia de aur la  Olimpiada Internaţionale de Matematică (OIM), performanță care l-a plasat printre primii 15 matematicieni-juniori ai lumii. Această reușită, după ani în care a urcat, olimpiadă după olimpiadă, în ierarhia micilor matematicieni râvniți de cele mai prestigioase universități din lume, i-a adus împlinirea visului de a fi admis și acceptat la Harvard.

În urma rezultatelor sale academice extraordinare, comitetul de admitere al Harvard University, i-a transmis scrisoarea de acceptare însoțită de mesajul “Avem convingerea că locul tău este la HBS!”

În acest moment, Edis este printre puținii elevi români și singurul elev din Constanța admis la Harvard University din S.U.A. pentru a studia în continuare tainele matematicii.

„Am foarte multe idei și, spre norocul meu, matematica este în tot și în toate și îți oferă un număr infinit de aplicații. Pe lângă cunoștințele pe care le pot folosi în mod direct, îmi dezvoltă și o intuiție foarte bună pentru domenii precum business, economie, IT sau cercetare”, a dezvăluit Edis din planurile sale de viitor.

Fost membru Mensa Gifted Youth, Edis și-a descoperit pasiunea pentru matematică încă din clasele gimnaziale

Fost membru Mensa Gifted Youth, Edis și-a descoperit pasiunea pentru matematică încă din clasele gimnaziale, confirmând, peste ani cu medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică 2019 și Olimpiada Balcanică de Matematică 2018 și 2019, medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică 2018.

„Nu am un program bătut în cuie, dar sigur că-mi urmez niște pași, iar în ce privește timpul alocat, sunt zile când lucrez cel mult 2 ore și zile când lucrez 10 ore. Este o satisfacție enormă când rezolvi o problemă care poate la momentul acela este peste nivelul tău”, spune Edis Memiș într-un interviu acordat mensaromania.ro

Lotul român olimpic de matematică a obţinut anul trecut şase premii, din care o medalie de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz, la cea de-a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică

Olimpiada Internaţională de Matematică este o competiție anuală, un adevărat campionat mondial de matematică, la care participă elevii de liceu din diferite țări. Ediția de anul trecut, desfăşurată în perioada 10 – 22 iulie, la Bath, în Marea Britanie, a reunit 621 de elevi din 112 țări. Medalia de aur obţinută de lotul român îi aparţine lui Edis Memiş – elevul de aur al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța. Acesta deja are un palmares impresionant de premii, medalii și trofee naționale și internaționale. Rezultatul extraordinar obţinut de Edis îi asigură clasarea în primii 15 elevi – matematicieni din lume.

 

 

 

 

 

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Cum arată acum fosta soţie a lui Mădălin Ionescu! Îşi înnebuneşte admiratorii cu imagini...
Fetița care a uimit toți profesorii cu răspunsul ei. Cât fac 9 x 9? Vezi...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
România, amenințată direct de Moscova! Rușii se pregătesc de RĂZBOI în Marea Neagră
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
Fetița care a uimit toți profesorii cu răspunsul ei. Cât fac 9 x 9? Vezi...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Cea mai mare companie de taxi acuzată de focar de COVID19
Prima țară lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. "Va fi o catastrofă"
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide