Premiile IFLR Europa 2020. Clifford Chance Badea, desemnată pentru a 5-a oară Casa de Avocatură a Anului în România

Premiile IFLR Europa 2020. Clifford Chance Badea, desemnată pentru a 5-a oară Casa de Avocatură a Anului în România
Premiile IFLR Europa 2020. Clifford Chance Badea, desemnată pentru a 5-a oară Casa de Avocatură a Anului în România
Publicat: 17/09/2020, 00:00

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei de avocatură globale Clifford Chance, a primit premiul Casa de Avocatură a Anului în România pentru inovație în servicii juridice, în cadrul Premiilor IFLR Europa 2020, anunțate la Londra.

Din cauza pandemiei de coronavirus, în acest an nu a fost organizată – potrivit tradiției – o ceremonie de înmânare a premiilor, câștigătorii fiind anunțați online pe data de 23 aprilie.

Premiul pentru Romania a revenit – și în acest an – firmei de avocatură Clifford Chance Badea. Trebuie menționat că firma Clifford Chance Badea a mai primit acest premiu – Casa de Avocatură a Anului – și în 2014, 2015, 2017 și 2018.

„În aceasta perioadă dificilă avem foarte puține certitudini. Știm, însă, că abilitatea de a inova și a te adapta vă face diferența în noua realitate economică. Chiar dacă nu este momentul să sărbătorim, aceasta recunoaștere internațională reprezintă o validare în plus pentru clienți și parteneri, arătând că suntem pregătiți să le oferim sprijinul de care au nevoie și să trecem împreună prin aceasta criză”, spune Daniel Badea, Managing Partner Clifford Chance Badea.

Daniel Badea are mai mult de 20 de ani de experiență pe piață, fiind implicat în tranzacții bancare, piețe de capital sau tranzacții de finanțare de proiecte și, pe de altă parte, în unele dintre cele mai complexe cazuri de gestionare a riscurilor strategice din România, consilierea instituțiilor financiare globale sau locale, investitori financiari sau întreprinderi corporative globale.

Daniel Bade este membru fondator al Romanian Education Trust, organizație non-profit concepută pentru a sprijini educația continuă a absolvenților români în școlile de top MBA din lume și este, de asemenea, membru al Consiliului de Administrație al Save the Children România, respectiv al Consiliului de Administrație al Aspen Institute România.

Firma globală Clifford Chance a primit în acest an 12 premii IFLR pentru Europa

Per ansamblu, firma globală Clifford Chance a primit în acest an 12 premii IFLR pentru Europa, inclusiv cel de Casa de Avocatură la nivel International în 2020. Biroul de la București este pe deplin integrat în rețeaua globala și asista tranzacții de referință cu impact international.

Clifford Chance Badea – Practica M&A și Real Estate

  • Asistenţă acordată First Bank – deținută de J.C. Flowers & Co. – în legătură cu achiziţia Leumi Bank România, la un an de la prima tranzacție realizată de acest investitor american de calibru pe piața financiar-bancară din România (aprilie 2019);
  • Asistenţă acordată grupului german REWE / DerTour, cu activități în industria de retail și turism, în legătură cu achiziţia diviziei de agenții de turism a grupului Eurolines România (iulie 2019);
  • Asistenţă acordată fondului de private equity Abris Capital Partners în legătură cu preluarea unui pachet majoritar în Global Technical Group, cel mai mare furnizor de soluții end-to-end pentru managementul construcțiilor și integrator de soluții tehnice și de securitate (iulie 2019);
  • Asistenţă acordată fondului francez de investiții AEW în legătură cu vânzarea portofoliului său de active din România către divizia de investiții imobiliare a Morgan Stanley în asociere cu un grup de investitori din Israel cu experiență îndelungată în tranzacții imobiliare, reprezentați de David Hay, respectiv către Indotek Group, unul dintre cele mai mari grupuri de investiții imobiliare din Ungaria (septembrie 2019).

”Clifford Chance Badea a fost implicat în toate emisiile de obligațiuni lansate de statul român pe piețele externe începând cu anii 1990, precum și în majoritatea tranzacțiilor mari de pe piața de capital din România, fie oferte publice, fie obligațiuni. Am contribuit la creșterea și consolidarea acestei piețe de finanțare de la bun început, atât prin consultanță directă, cât și printr-o contribuție activă la elaborarea și alinierea legislației române la standardele internaționale.

Printre altele, am fost implicați în elaborarea documentației documentelor din Programul de note pe termen mediu (în 2011), elaborarea primelor perspective, dar și a Legii obligațiunilor garantate. Suntem mândri să vedem că emisiile de obligațiuni devin o opțiune din ce în ce mai populară în România”

Daniel Badea, Managing Partenerul Clifford Chance Badea

Clifford Chance Badea – Practica Banking & Finance și Piețe de Capital

  • Asistență acordată Citigroup în legătură cu o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 200 milioane de euro lansată de Digi Communications (DIGI), societatea care deține operatorul telecom RCS&RDS (februarie 2019);
  • Asistență acordată consorțiului bancar format din Citigroup Global Markets Limited, Erste Group Bank AG, ING Bank N.V, JP Morgan Securities și Société Générale în legătură cu o emisiune de euro-obligațiuni a statului român în valoare de 3 miliarde EUR (martie 2019);
  • Asistență acordată Alpha Bank România în legătură cu lansarea primului program de obligațiuni ipotecare realizat de un emitent român, în valoare de până la 1 miliard de euro (aprilie 2019);
  • Asistență acordată NE Property B.V. în legătură cu implementarea programului de obligațiuni (Guaranteed Euro Medium Term Programme) în valoare de 1,5 miliarde EUR garantate de NEPI Rockcastle, precum și în legătură cu lansarea emisiunii de obligațiuni în valoare de 500 milioane EUR cu o dobândă anuală de 2,625% cu scadență în 2023, în baza programului (mai 2019).

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei de avocatură globale Clifford Chance, a oferit consultanță juridică în cadrul a două emisiuni de obligațiuni lansate în luna ianuarie, cu o valoare combinată de aproape 4 miliarde EUR – primul număr de euro-obligațiuni suverane din 2020 pe piețele externe, în valoare de 3 miliarde EUR , precum și obligațiunile garantate cu randament ridicat emise de RCS & RDS și listate la bursa irlandeză (850 milioane EUR) – prima obligațiune cu randament ridicat a unui emitent român.

Impactul financiar al Coronavirusului (Covid-19) asupra societăților

Impactul financiar al noului coronavirus (Covid-19) asupra societăților care se bazează pe furnizori sau clienți în zonele afectate a fost discutat la scara largă.

Deși anumite sectoare, inclusiv companiile aeriene, producătorii, comercianții și companiile de turism par să fie cele mai afectate, fară îndoială, și alte sectoare vor fi afectate dacă Coronavirusul nu poate fi izolat în intervalul de timp estimat inițial.

Multe companii vor fi suficient de robuste pentru a rezista la aceste implicații financiare, cel puțin pe termen scurt. Cu toate acestea, pentru alte companii care au deja probleme financiare sau ale căror activități depind în mod deosebit de teritoriile afectate, este posibil că lucrurile să nu fie atât de simple. În astfel de situații, nu numai societatea afectata, ci și administratorii, proprietarii, creditorii, furnizorii, clienții și alte contra-parti contractuale se vor confrunta cu aceste dificultăți rezultate de pe urma Coronavirusului.

Clifford Chance Badea

Criza medicală indusă de noul coronavirus și consecințele financiare

Societățile Societățile afectate de pandemie se pot confrunta cu o serie de consecinte financiare. Cel mai evident este impactul imediat asupra lichidităților în cazul oricărei încetiniri a activității.

Cu toate acestea, problemele de solvabilitate se pot agrava daca situația are că urmare blocarea liniilor de capital circulant, încălcarea angajamentelor financiare, apariția cazurilor de neexecutare a obligațiilor și/ sau declanșarea plaților în caz de încetare sau a altor obligații contingente pentru neexecutare.

Clifford Chance Badea

Opțiunile disponibile și condițiile pentru orice tip de sprijin vor depinde de gravitatea dificultăților întâmpinate de societate, de termenii acordurilor sale de finanțare și comerciale, de atitudinea parților interesate și de jurisdicția (jurisdicțiile) în care își desfășoară activitatea, precum și de o analiza atenta a faptelor necesara pentru stabilirea celui mai bun plan de acțiune.

Disponibilitatea polițelor de asigurare pentru pierderi financiare provocate de întreruperea activității poate avea o influenta semnificativa atât asupra disponibilității lichidității pe termen scurt, cât și asupra formei oricărei eventuale soluții.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase