CU GÂNDUL LA VOI. Verginia Vîntu, mama fetiței care are nevoie de cel mai scump vaccin din lume: Ca părinți, nu putem să admitem faptul că Alexandra s-ar putea stinge sub ochii noștri. / Doar cu ajutorul tuturor fiica noastră poate fi salvată

Redactor:
Madalina Prundea

Verginia Vîntu este o tânără mamă care stă alături de fiica ei zi și noapte pentru a-i asculta fiecare suflare și pentru a o ajuta să facă cea mai mică mișcare. Povestea Alexandrei, care împlinește azi opt luni, este diagnosticată cu o boală rară și care are nevoie de cel mai scump vaccin din lume, a fost inclusă în campania „Suntem cu Gândul la voi!” în speranța că, împreună, îi vom oferi o șansă de supraviețuire. Invitată la Gândul Live, Verginia Vîntu a povestit fiecare pas din această luptă pentru fiecare zi de viață și ne roagă să îi ducem mesajul mai departe: #SaveAlexa.

„De șase luni luptăm cu boala Alexandrei, dar de fiecare dată când mă întreabă cineva cum se simte Alexandra, încă nu am învățat cum ar trebui să răspund. Și vă răspund cum le răspund tuturor: continuăm să luptăm și este un pic mai bine decât a fost acum șase luni și nu ne pierdem speranța”, a spus Verginia Vîntu, la Gândul Live.

„Ne dorim din tot sufletul să reușim să o salvăm până la capăt”

Alexandra s-a născut pe 19 septembrie 2019, iar două luni mai târziu a fost diagnosticată cu amiotrofie spinală tip I, o boală genetică rară care îi afectează neuronii motori, așa că micuța își pierde puterea și nu mai poate să se miște. Șansele de supraviețuire sunt dramatic de mici: până la 18 – 24 de luni de viață, cei mai mulți copii fac stop respirator și mor. Toată speranța familiei este într-un vaccin, Zolgesma, existent în SUA, singura soluție pentru a opri evoluția bolii. Este însă cel mai scump vaccin din lume, un preț exorbitant și prohibitiv pentru orice familie normală: 2.125.000 de dolari. Până acum, familia, prietenii, vedete, funcționari publici, voluntari, asociații umanitare – atât din Republica Moldova, țara ei natală, cât și din România – s-au implicat în crearea și diseminarea unei campanii de ajutorare, și au strâns aproape 90.000 de dolari, cumă care este extrem de departe de costul final.

„Ne dorim din tot sufletul să reușim să o salvăm până la capăt. Este puternică, ea luptă și faptul că ea continuă să lupte, să creadă în noi, ne dă putere și nouă, părinților”, a mărturisit mama Alexandrei.

Sarcina a decurs absolut normal, timp de o lună de la naștere, Alexandra era perfectă și nu a ridicat niciun semnal de alertă părinților. Chiar și la controlul de la o lună, doctorul a spus că Alexandra e bine, doar că este un pic „măricică”.

„De la o lună de zile, eu am început să observ că este mai înceată în mișcări și la o lună și jumătate am mers la control la ortoped, pentru că a început mai greu să miște picioarele, și domnul ortoped ne-a spus să ne adresăm de urgență la un neurolog, pentru că merge vorba de o problemă mai serioasă. Și la două luni, Alexandra avea deja confirmarea diagnosticului. Dar, cu părere de rău, totul a decurs atât de repede, că nici nu am reușit să conștientizăm ce se întâmplă cu noi, că ne-am trezit că deja Alexandra nu mai mișca deloc”, a detaliat mama micuței care azi împlinește opt luni.

„Noi, ca părinți, ne dăm bine seama despre ce sumă merge vorba, suntem conștienți că este o sumă extraordinar de mare și că foarte multă lume ar trebui să se implice ca să ne ajute. Însă noi, ca părinți, nu putem să admitem faptul că Alexandra s-ar putea stinge sub ochii noștri și am pornit această campanie de colectare de fonduri. Și în acest sens, vreau să mă adresez tuturor celor care ne urmăresc că, dacă au posibilitatea să facă o faptă bună, pot să o ajute pe Alexandra donând sau să-i facă povestea cunoscută. Este unica noastră șansă pentru că, doar cu ajutorul tuturor fiica noastră poate fi salvată”, a transmis Verginia Vîntu, la Gândul Live.

„Nu pot să spun că am acceptat boala Alexandrei și nu știu dacă aș putea să o accept vreodată. Poate, încet, încet, pot să mă obișnuiesc. Alexandra este un copil cu necesități altfel față de un copil sănătos, însă eu nu am timp liber ca să mă gândesc la trăirile mele. În permanență stau de veghe asupra Alexandrei să-i monitorizez respirația, să facem mișcare, să o stimulăm ca ea să se miște. Eu stau alături de ea 24 de ore din 24 și îi ofer tot ce aș putea eu, toată dragostea mea”, a mărturisit Verginia, care le-a mulțumit voluntarilor care o susțin cu promovarea mesajului de ajutorare.

Credeți că se poate?

GÂNDUL.RO a lansat campania Suntem cu Gândul la voi! și dorește să facă un apel tuturor celor care au nevoie de ajutorul comunității să ne scrie și să ne spună povestea lor! Fie că este vorba despre spitale care au nevoie de echipamente medicale, alimente pentru bolnavii din spitale și echipamente de protecție sau despre familii care nu mai au nici un venit și traiul de zi cu zi devine greu de susținut! Noi suntem Cu Gândul la voi! și facem un apel tuturor celor din România să se alăture campaniei.

Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
FOTO. Gabriela Prisăcariu, iubita lui Dani Oțil, complet dezbrăcată în pat! I-a înnebunit pe toți!
Au găsit un tanc îngropat în pădure. Au săpat iar când l-au deschis au rămas...
Are cancer! Primele imagini cu actrița iubită de toată lumea după ce a dat vestea...
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Proiectele celei mai tinere primărițe din România, la 24 de ani: o echipă de fotbal...
Care este legătură între rechini şi vaccinul împotriva coronavirusului
Dominic Fritz a învățat limba română la o casă de copii, unde a fost voluntar....
Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
Au găsit un tanc îngropat în pădure. Au săpat iar când l-au deschis au rămas...
REGINA fără pic de RUȘINE care a SCANDALIZAT o țară întreagă la numai 27 de...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Horoscopul zilei de mâine! Zodiile care își dau viața peste cap
În sfârșit! Dincă a recunoscut astăzi ce i-a făcut, de fapt, Alexandrei Măceșanu
Secretul unei relații durabile. 7 metode științifice pentru o căsătorie fericită
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide