Scriitorul Paulo Coelho va înființa o fundație și un muzeu virtual în Elveția

Scriitorul Paulo Coelho va înființa o fundație și un muzeu virtual în Elveția
Publicat: 12/01/2015, 13:01

Scriitorul brazilian Paulo Coelho și soția sa, artista Christina Oiticica, au anunțat că vor înființa o fundație, pe care o vor inaugura în curând la Geneva, în Elveția, alături de un muzeu virtual, a dezvăluit duminică săptămânalul Epoca, citat de AFP.

Colecția acestui muzeu este alcătuită din 80.000 de documente – scrisori, manuscrise, contracte cu diverse edituri din lumea întreagă și textele unor cântece pe care le-a compus, dar și câteva mii de fotografii, cadouri de la admiratori și afișe de la lansările romanelor sale, care au fost traduse în 80 de limbi -, care au ajuns săptămâna trecută din Brazilia.

În sediul fundației, amenajat la parterul unui imobil rezidențial din Geneva, se află deja masa din apartamentul pe care cuplul în deține în cartierul Copacabana din Rio de Janeiro, pe care Paulo Coelho a scris primul său bestseller, „Pelerin la Compostela” în 1987.

„În epocă, pe măsură ce scria, îmi arăta cartea. Astăzi, el scrie romanul în întregime și mi-l arată la sfârșit. Sunt prima cititoare a lui”, a dezvăluit Christina Oiticica, pentru publicația Epoca.

Fundația, care va organiza expoziții tematice, își va deschide porțile în primul semestru din acest an. De asemenea, Paulo Coelho va digitaliza întrega sa colecție și o va expune într-un muzeu virtual, pe care l-a intitulat „Nuvem” („Nor”).

„Voi expune absolut totul în «Nuvem», va fi un fel de muzeu virtual, pentru ca toți cititorii mei, din toate țările, să poată să aibă acces la această colecție”, a declarat romancierul brazilian.

„Restrângerea colecției la un spațiu îngrădit de ziduri fizice ar însemna ceva prea limitat. Nu vrea ca oamenii să fie obligați să vină în Elveția sau în altă parte pentru a mă întâlni. «Nuvem» democratizează această întâlnire”, a adăugat scriitorul pentru același săptămânal elvețian.

Paulo Coelho s-a născut la Rio de Janeiro, în 1947. Este unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii, cărțile sale au fost traduse în 80 de limbi și editate în peste 170 de țări, atingând, până în prezent, vânzări de peste 165 de milioane de exemplare în întreaga lume, iar în Romania, de peste un milion de exemplare. Înainte de a deveni un „fenomen literar”, a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist și poet. În 1986 a făcut pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viața și cariera.

În 2009, a intrat în Guinness Book ca autorul celei mai traduse cărți (romanul „Alchimistul”). Acestuia i s-au decernat 115 premii și distincții internaționale, iar în 2007 a fost numit ambasador al păcii pentru Națiunile Unite. Este membru al Academiei de Litere Braziliene din 2002.

În limba română sunt disponibile următoarele volume ale lui Paulo Coelho: „Jurnalul unui Mag” (1987), „Alchimistul” (1988), „Brida” (1990), „Walkiriile” (1992), „La râul Piedra am șezut și-am plâns” (1994), „Al cincilea munte” (1996), „Manualul războinicului luminii” (1997), „Veronika se hotărăște să moară” (1998), „Diavolul și domnișoara Prym” (2000), „Unsprezece minute” (2003), „Zahir” (2005), „Vrăjitoarea din Portobello” (2006), „Ca un râu care curge” (2006), „Învingătorul este întotdeauna singur” (2008), „Aleph” (2010), „Manuscrisul găsit la Accra” (2012), „Adulter” (2014). De asemenea, sunt disponibile numeroase dramatizări, CD-uri și jocuri electronice după cărțile sale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
Aplicația TikTok, interzisă: „Dă dependență ca țigările”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Sonda Juno de la NASA a surprins un lac de lavă ce ar putea înghiți...