BREAKING NEWS. #Protestatarul Dide, condamnat să muncească în spitalele lui Clotilde Armand! Judecătorii i-au schimbat amenzile neplătite în ore de muncă în folosul comunității (EXCLUSIV)

BREAKING NEWS. #Protestatarul Dide, condamnat să muncească în spitalele lui Clotilde Armand! Judecătorii i-au schimbat amenzile neplătite în ore de muncă în folosul comunității (EXCLUSIV)
BREAKING NEWS. #Protestatarul Dide, condamnat să muncească în spitalele lui Clotilde Armand! Judecătorii i-au schimbat amenzile neplătite în ore de muncă în folosul comunității (EXCLUSIV)
Publicat: 09/03/2021, 11:49
Actualizat: 09/03/2021, 18:22

#Protestatarul Cristian-Mihai Dide a devenit o ”celebritate” a străzii, în ultimii ani, fiind unul dintre cei mai vocali reprezentanți #rezist din Piața Victoriei și, totodată, un ”abonat” la amenzi contravenționale pe care le-a primit pentru că a descoperit tot felul de modalități excentrice prin care și-a susținut punctele de vedere. Conflictele sale cu Jandarmeria Română sunt de notorietate, cu toate că – paradoxal – la un moment dat a încercat chiar să se angajeze, ca muncitor necalificat, în cadrul Jandarmeriei, însă a fost declarat… inapt psihologic.

Cristian Dide s-a implicat în aproape toate protestele organizate în București față de guvernarea PSD, fiind personaj principal și în câteva incidente cu Poliția sau cu Jandarmeria. La unul dintre protestele din fața sediului PSD, Dide s-a urcat într-un copac, iar în timpul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei, Dide a fost încătușat de polițiști, în timp ce proiecta mesajul „#Rezist” pe Palatul Regal.

În plus, Dide s-a legat, la un moment dat, de gardul Guvernului și a amenințat că își dă foc. Pentru a fi îndepărtat, a fost nevoie ca forțele de ordine să taie o parte din gard. A fost un participant activ la protestele din 10 august 2018 – ”Protestul Diasporei”, însă a avut o ”luptă” de dus chiar și cu femeile din PSD, la Școala politică de vară a Organizației femeilor social-democrate, atunci când Dide și un grup de protestatari au intrat în conflict cu o patrulă de poliție. ”Rușine poliției române pentru modul în care a gestionat mitingul din august!”, au strigat protestatarii.

Ulterior, a existat și un schimb de replici între Dide și Lia Olguța Vasilescu, acesta întrebând-o ”Ce ați făcut cu pensiile românilor?”, iar Olguța Vasilescu recomandându-i să ”plimbe ursul”. Spre deosebire de alte astfel de incidente, Dide nu a fost amendat, atunci, de polițiști.

Cristian Dide a fost tentat de o carieră politică, însă l-a ”învins” pragul electoral

GÂNDUL.RO prezintă informații de ultimă oră din dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 București, acolo unde Cristian-Mihai Dide apare în postura de ”pârât” care nu și-a plătit amenzile corecționale, motiv pentru care magistrații au decis că trebuie să presteze muncă în folosul comunității și nu oriunde, ci chiar în spitalele coordonate de primărița Clotilde Armand și aflate în Administrarea Fondului Imobiliar al Unităţilor Sanitare Publice Sector 1.

În 2016, Cristian-Mihai Dide candida, din partea PACT, la Roșiori de Vede, atât pentru un loc de consilier local cât și pentru unul de deputat, însă nu a reușit să depășească pragul electoral.

Eșecul nu l-a inhibat, ba chiar din contră, iar ulterior – așa cum alții colecționează timbre, cutii de chibrituri, capace de bere sau, dacă bugetul le permite, statuete și tablouri, #protestatarul a început să colecționeze amenzi și să fie prezent în stradă de fiecare dată când a fost organizat un miting.

Cristian Mihai Dide discută cu presa în fața secției 3 de poliție, în București, luni 16 aprilie 2018. Inquam Photos / Octav Ganea

Legat cu lanțuri de gardul Guvernului, cu benzină la purtător

Anul 2018. Luna iulie. Jandarmeria București a transmis un comunicat potrivit căruia Cristian Dide s-a legat cu lanţuri de gardul Guvernului. #Protestatarul avea și un recipient cu benzină în mână, amenințând că își va da foc.

Jandarmii au tăiat gardul, pentru a-l ”elibera” pe Dide, iar acesta a fost amendat cu 1.000 de lei ”pentru participarea la adunări publice nedeclarate și pentru adresarea de expresii jignitoare împotriva persoanelor aflate într-o instituție publică”. Aceeaşi amendă a primit-o și un alt protestatar, acesta legându-se de un semn de circulaţie.

”Cele două persoane conduse la sediul Secției 4 Poliție au fost sancționate cu câte 1.000 de lei fiecare pentru participarea la adunări publice nedeclarate și pentru adresarea de expresii jignitoare împotriva persoanelor aflate într-o instituție publică, fapte de natură să tulbure ordinea și liniștea publică, în conformitate cu prevederile art. 26, lit.d, din Legea 60 /1991 și prevederile art.2, pct.1, din Legea 61/1991”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei la momentul respectiv.

A aruncat cu ouă în clădirea Ministerului Justiției

În luna februarie a anului 2019, Cristian-Mihai Dide, alături de încă trei protestatari, a descoperit încă o ”metodă” prin care să lupte împotriva ”sistemului”, aruncând cu ouă, ketchup și muștar în clădirea Ministerului Justiției.

Toți patru s-au ales cu amenzi ”pentru tulburarea liniștii publice” – valoarea totală fiind de 5.000 de lei -, iar Jandarmeria a transmis că Ministerul Justiției reprezintă un obiectiv importanță deosebită pentru activitatea statului, a cărui pază este asigurată permanent cu jandarmi”, astfel de manifestări fiind interzise prin lege.

”Sediul Ministerului Justiției face parte din categoria obiectivelor de importanță deosebită pentru activitatea statului, a cărui pază este asigurată permanent cu jandarmi, conform Hotărârii de Guvern nr. 1486 din 2005 privind asigurarea pazei și protecției obiectivelor, bunurilor și valorilor cu efective de jandarmi”, au precizat reprzentanții Jandarmeriei după ce protestatarii au aruncat cu ouă în clădire, Cristian-Mihai Dide fiind urcat pe o mașină.

Încătușat pentru că a vrut să proiecteze un mesaj #rezist pe sediul MAI

În luna mai a anului trecut, asociația ”Evoluție în Instituție” anunța că Dide – președinte al asociației, de altfel – a fost reținut și încătușat după ce a vrut să proiecteze un mesaj #rezist împotriva Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

”Cristian Mihai Dide a fost arestat în plina stradă de pe un trotuar din București pentru avea intenția de a face o proiecție cu laser împotriva abuzurilor MAI. Acum două zile a fost maltratat de forțele de ordine pentru același mesaj cu laser. Ministrul Vela este în stare își trimiță subalternii ridice oameni de pe stradă doar își protejeze imaginea. Protestul însă este legal în România, așa nu a existat nici un motiv pentru arestarea lui Dide”, s-a transmis pe pagina de Facebook a asociației.

Pe de altă parte, Poliția Capitalei a transmis Dide a încercat fugă de forțele de ordine, apoi a refuzat se legitimeze și a primit o amendă de 500 de lei. La data de 17.05.2020, în jurul orei 20:45, polițiști din cadrul Secției 3 (…) au observat, pe strada Ion Câmpineanu, un bărbat care, după ce a coborât dintr-un autoturism, având asupra sa mai multe obiecte voluminoase, la vederea polițiștilor a fugit, intrând într-o scara de bloc. Polițiștii l-au somat se oprească și se legitimeze, însă acesta a refuzat, fiind condus la sediul subunității de poliție. Având în vedere faptul a refuzat își decline identitatea, a fost sancționat contravențional cu suma de 500 lei, conform art.2, pct. 31 din Legea 61/1991. Asupra sa au fost găsite mai multe bunuri, care i-au fost restituite întrucât nu s-a constatat ar proveni din săvârșirea unor infracțiuni”, au precizat reprezentanții Poliției.

”Inapt psihologic” pentru a fi muncitor necalificat la… Jandarmerie

#Protestatarul Cristian-Mihai Dide nu a trecut testul psihologic, în ianuarie 2019, pentru a fi angajat ca muncitor necalificat la Jandarmerie. Dintr-un total de 14 persoane care au susținut evaluarea psihologică pentru un pot de muncitor necalificat la Jandarmeria Capitalei, Cristian Mihai Dide a fost singurul candidat declarat inapt.

”Astăzi am fost la Policlinica M.A.I. să îmi fac testele medicale pentru angajare pe post de grăjdar la DGJMB. Nu îmi aduc aminte când am făcut ultimul EKG, dar nu știam că îți pun senzori și pe mână. Mi-au pus chiar și la mâna stângă. Brățara este la mână din 10 August”, scria Dide, în mediul online, după ce se prezentase la testele medicale.

”Jandarmeria a decis că sunt INAPT Psihologic pentru ocuparea unui post de muncitor necalificat in cadrul DGJMB (Direcția Generală de Jandarmerie a Municipiului București – n.red.)”, a declarat Cristian-Mihai Dide după comunicarea rezultatelor.

Șase candidați au trecut testul, în timp ce alți șapte au absentat, potrivit rezultatelor publicate pe site-ul instituției. De altfel, Cristian-Mihai Dide anticipa, pe pagina sa de socializare, că nu va trece testul psihologic și nu va fi încadrat în Jandarmeria Română.

Unul dintre fondatorii partidului România Modernă și Demnă (RMD)

În Anul Centenarului, Cristian-Mihai Dide s-a numărat printre fondatorii partidului România Modernă și Demnă, spunând că și-a dorit să aibă ”un aport” și menționând că era vorba despre o ”propunere interesantă”, un partid de centru.

”Sunt membru fondator al partidului România Modernă și Demnă. Nu a fost inițiativa mea, ci a domnului președinte Cristy Baisan. El a venit cu o propunere interesantă, o platformă nouă, online, pentru administrarea partidului. Am decis să fiu membru fondator pentru că vreau să am răspuns când cineva mă întreabă dacă mă implic în politică sau de ce nu mă implic. În momentul în care partidul va crește, pot spune că am avut și eu un aport.

România Modernă și Demnă este un partid de centru. Este foarte greu de administrat, avem exemplul USR-ului. Sper ca în momentul în care vom crește ca partid, să rămânem uniți, dar nu cred că o competiție ar dăuna pentru că în mediul politic nu avem competiție… și nici opoziție. În acest partid mai este și Roxana Ionescu. Cristy Baisan este fondatorul și practic cel mai implicat om. Mai este alături de noi și doamna Olimpia Doru care conduce organizația Pitești”, a declarat Cristian-Mihai Dide la DC News.

Cristian Dide, 300 ore la dispoziţia Consiliului Local Sector 1: ”Activitate în folosul comunității”

După două amânări – pe 3 februarie și 18 februarie 2021 – magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au dat sentința (care nu este definitivă) în cazul amenzilor primite de Cristian-Mihai Dide de-a lungul timpului.

Este vorba despre 6 procese-verbale ”de constatare și sancționare a contravențiilor”, iar #protestatarul ar mai fi avut de achitat 4.500 de lei. Judecătorii au decis ca Dide să presteze muncă în folosul comunității, timp de 300 de ore, aflându-se ”la dispoziţia Consiliului Local Sector 1, în domeniul spitalelor aflate în Administrarea Fondului Imobiliar al Unităţilor Sanitare Publice Sector 1”. Cristian-Mihai Dide poate face apel în termen de 30 de zile, iar GÂNDUL.RO va prezenta și alte informații de ultimă oră din acest dosar.

”Tip soluție: Admite în parte cererea. Soluția pe scurt: Admite în parte sesizarea. Înlocuieşte amenda contravenţională rămasă neachitată în cuantum de 4500 lei, aplicată intimatului prin 6 procese-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, cu sancţiunea prestării de către intimat a unei activităţi în folosul comunităţii pe o durată de 300 ore la dispoziţia Consiliului Local Sector 1, în domeniul spitalelor aflate în Administrarea Fondului Imobiliar al Unităţilor Sanitare Publice Sector 1. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei, azi, 04.03.2021”, au decis magistrații de la Judecătoria Sectorului 1.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?