Care sunt, de fapt, interesele ”ONG-istului” Nicușor Dan în cazul suspendării PUZ-urilor?! Pe cine a ”infiltrat” în Primărie pentru a-i executa planurile (INFORMAȚII EXCLUSIVE)

Care sunt, de fapt, interesele ”ONG-istului” Nicușor Dan în cazul suspendării PUZ-urilor?! Pe cine a ”infiltrat” în Primărie pentru a-i executa planurile (INFORMAȚII EXCLUSIVE)
Publicat: 23/02/2021, 21:30
Actualizat: 23/02/2021, 21:33

Posibila suspendare a Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ) de sector, inițiată de Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a devenit subiect central în presa din ultimele zile. Specialiștii insistă asupra unei perspective sumbre, dacă acest proiect va fi aprobat, vineri, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Astfel, apreciază ei, cel mai mare oraș al României va intra într-un blocaj economic și social.

Investiții și proiecte de sute de milioane de euro vor rămâne ”în aer”, spun economiștii și arhitecții, iar un astfel de demers al lui Nicușor Dan nu are nicio logică juridică, transmit avocații. Mai mult, inițiativa ar fi și ”nelegală”, ceea ce va atrage procese după procese în următoarea perioadă.

GÂNDUL.RO a prezentat, ÎN EXCLUSIVITATE, informații senzaționale transmise de persoane avizate, din mai multe domenii, ideea centrală fiind aceea că se dorește înlocuirea a ceva fără a se pune nimic în loc, apărând un ”vid” din care toți bucureștenii vor avea de suferit. Timp de doi ani, Capitala s-ar regăsi într-o postură pe care nu o dorește nimeni, pierderile financiare ar fi imense, dezvoltarea imobiliară stopată, iar până la aprobarea unui nou Plan Urbanistic General – pe care îl aduce în discuție Nicușor Dan – mai este mult, fiind vorba despre o documentație complexă care nu poate fi ”rezolvată” cât ai bate din palme.

Gabriela Firea îl ”atacă” frontal pe ”ONG-istul” Nicușor Dan

Totuși, lăsând deoparte discuțiile despre un colaps al Bucureștiului și declarația lui Nicușor Dan potrivit căreia PUZ-urile de sector ”nu rezolvă disfuncționalitățile existente” la nivelul întregului oraș, se întrezăresc și interese majore – nedeclarate de Nicușor Dan -, iar surse GÂNDUL.RO transmit, ÎN EXCLUSIVITATE, că nu există fum fără foc.

Pe pagina sa de socializare, Gabriela Firea – fost Primar General al Capitalei – s-a dezlănțuit împotriva lui Nicușor Dan, după ce planul acestuia de suspendare a PUZ-urilor de sector a devenit public. Evident, mulți dintre cei care au citit acuzațiile lansate de Gabriela Firea au pornit de la premisa că este fostul primar al orașului și are un ”ghimpe” împotriva lui Nicușor, cu atât mai mult cu cât PSD și USR PLUS se află ”la cuțite”, cum se mai spune, și nu ratează nicio ocazie de a se ”înfrunta” în direct și (nu numai) la ore de vârf. Iar acest ”război al PUZ-urilor” este încă o etapă, cu atât mai mult cu cât subiectul este unul de interes vital pentru toți locuitorii Capitalei.

În postarea respectivă, Gabriela Firea întreabă – retoric – dacă în România mai există legi care trebuie respectate, după ”înghețarea pentru 2 ani a tuturor șantierelor publice și private”, însă recurge și la o metaforă extrem de interesantă.

”Mai există legi în țară? Mai avem instituții? Primarul Nicușor execută ce îi cere ONG-istul Nicușor! Așa a justificat înghețarea pentru 2 ani a tuturor șantierelor publice și private! Domnu’ Orban?”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Potrivit Gabrielei Firea, ”primarul” Nicușor Dan nu se poate ”rupe” de trecutul de ”ONG-ist” și atunci acționează în consecință. În traducere liberă, Gabriela Firea îl acuză pe Primarul General al Capitalei că ”face jocuri” ale unor ONG-uri, fiind extrem de apropiat de acestea, iar inițiativa prin care solicită suspendarea PUZ-urilor de sector ar face parte dintr-un cu totul alt ”joc”.

Oana Poenaru – consilier personal al lui Nicușor Dan

Surse GÂNDUL.RO dezvăluie, ÎN EXCLUSIVITATE, că acuzațiile lansate de Gabriela Firea pot fi inserate într-un scenariu mult mai amplu și pot fi, bineînțeles, citite într-o anumită cheie.

Potrivit acestor surse, Nicușor Dan s-a ”înarmat” cu o consilieră personală redutabilă, Oana Poenaru. Oana Poenaru este avocat, înainte de toate, chiar ea atacând PUZ-urile în instanță din partea… ASB (Asociația Salvați Bucureștiul).

Asociația Salvați Bucureștiul a fost înființată de actualul Primar General al Capitalei împreună cu ”alți membri fondatori”, așa cum precizează chiar el pe pagina de internet a asociației.

”Împreună cu alți membri fondatori, am înființat Asociația Salvați Bucureștiul în anul 2008. Îmi doresc trăiesc într-un oraș în care fondurile publice sunt folosite corect. Până atunci, sunt implicat într-o serie de procese și proiecte prin care încerc, pe cale legală, cu ajutorul echipei asociației, forțez administrația locală și Primăria București respecte legea. Luptăm împotrivă sărăcirii orașului, împotriva distrugerii lui de către rechinii imobiliari, impotriva corupției administrației locale dar și împotriva proiectelor de arhitectură și urbanism care desconsideră drepturile cetățenilor orașului București”, scrie Nicușor Dan.

Oana Poenaru este, de altfel, și președinte al Asociației Salvați Bucureștiul, iar acum – după cum au transmis sursele GÂNDUL.RO – este consilier personal al lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. O astfel de mutare pare firească, în context, cu atât mai mult cu cât părerea Oanei Poenaru despre Nicușor Dan este una laudativă, însă nu poate fi exclus din această ecuație un posibil ”conflict de interese”.

“Nicușor Dan e un om extrem de inteligent, curajos, dar și cu o capacitate de muncă inepuizabilă. Poate mulți nu știu, dar Nicușor a condus activitatea Asociației Salvați Bucureștiul singur, datorită calităților sale de autodidact.

Într-un timp foarte scurt de la înființarea asociației, Nicușor a învățat drept atât de bine, încât a început să creeze practică judiciară pe două fronturi aproape neexplorate până atunci: frontul dreptului urbanismului și cel al accesului ONG-urilor în justiție”, notează Oana Poenaru pe site-ul lui Nicușor Dan.

Oana Poenaru, consilier personal al lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei

Oana Poenaru, desemnată drept persoana responsabilă cu arhiva constituită de către Serviciul de Autorizare din cadrul Direcției Urbanism

Sursele GÂNDUL.RO ne-au mai dezvăluit, ÎN EXCLUSIVITATE, că Oana Poenaru – consilier personal în cadrul Cabinetului General al Primarului Nicușor Dan – a fost desemnată, cu doar câteva zile în urmă, pe data de 19 februarie, drept ”persoana responsabilă cu arhiva constituită de către Serviciul de Autorizare din cadrul Direcției Urbanism – Direcția Generală Urbanism și Amenajarea Teritoriului, pe anii 2020 – 2021”.

La cererea Oanei Poenaru, ”persoanele creatoare și deținătoare de documente din cadrul Serviciului de Autorizare  vor inventaria și vor efectua predarea-primirea documentelor către ea”.

Colaborarea dintre Nicușor Dan și consilierul personal Oana Poenaru se dovedește a fi fructuoasă, iar Gabriela Firea lansează ”atacul” chiar în punctul pe care îl consideră ”nevralgic” – ”Primarul Nicușor execută ce îi cere ONG-istul Nicușor!”

Ședința CGMB de vineri, 26 februarie, va fi una ”cu scântei”: ”Aberație administrativă care condamnă Bucureștiul la subdezvoltare”

Ședința CGMB de vineri, 26 februarie, va fi una cu scântei, fără îndoială. Suspendarea PUZ-urilor, dorită de Nicușor Dan, trebuie să primească voturile consilierilor generali, or tensiunea este în continuă creștere.

Ieri, chiar înainte de a-l eticheta drept ”ONG-ist” pe Nicușor Dan și de a spune că ”primarul” nu poate ”executa” decât ceea ce dorește ”ONG-istul”, dând cale liberă speculațiilor, Gabriela Firea l-a numit pe acesta și ”primarul căruia nu-i pasă de oameni” și care pune la cale ”un abuz dement”.

”Capitala intră în colaps! Investițiile publice și private vor fi suspendate timp de 2 ani! Asta vrea primarul dreptei unite impotriva oamenilor! A depus un proiect care vă fi dezbătut vineri, prin care suspenda toate planurile urbanistice zonale de sector. Pe scurt, de la poduri, pasaje, lărgiri de bulevarde, până la construcții rezidențiale ori locuințe sociale – toate vor fi înghețate 2 ani, pe puțin. Asta înseamnă că vor fi afectați direct cetățenii, prin nefinalizarea lucrărilor edilitare, precum și investitorii care plătesc taxe și impozite la stat și care își vor trimite angajații acasă, îngroșând șirul șomerilor, precum și persoanele vulnerabile, care așteptau un acoperiș deasupra capului”, a avertizat Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

”Probabil asta vrea dreapta în Capitală! Să pună pe fugă oamenii și capitalurile. Grupul consilierilor social-democrați NU va susține o astfel de aberație administrativă care condamnă Bucureștiul la subdezvoltare, iar pe bucureșteni la sărăcire și lipsa unui minim confort. Daca PNL votează abuzul dement al primarului căruia nu îi pasa de oameni, vă avea soarta PNȚ-CD! Instituțiile statului sper să își facă datoria. Este și o problema de siguranță cetățenilor!”

Gabriela Firea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al femeii acuzate că și-a ucis iubitul polițist. De ce este toată țara...
Nici unul dintr-un milion n-ar fi pariat pe o asemenea transformare! Imagini cum n-ai fi...
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a...
Sabotorii ruși au crezut că au distrus o fabrică de la Berlin care livra ajutoare...
Incredibil unde a fost găsită o femeie de 62 de ani care a dispărut din...
Anca Sigartău, diagnosticată cu CANCER. Medicii i-au spus că mai are doar 1 an de...
Care este pluralul cuvântului "complex", una dintre cerinţele care le-au dat bătăi de cap elevilor...
Plaja din România cu prețuri mult mai mici decât Mamaia. Un șezlong costă 15 lei
Un băiat de 14 ani a fost mușcat de rechin în timp ce se afla...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Britanicii au pus sub lupă DUSTER. Ce cred despre SUV-ul din Mioveni?
Raport alarmant. Rusia ar fi provocat incendiul de la o fabrică din Berlin ca parte...
Premieră ISTORICĂ! Ce a adus o sondă chineză de pe fața nevăzută a Lunii?
Mașinile care au interzis! Interdicție pentru șoferi de la 1 iulie
Delia, imagini interzise minorilor. Fanii au taxat-o imediat
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor...
"Am sperat că Viorel scapă!" - Părinții bărbatului mort la Ibănești își urlă durerea!
Gagea, deranjat de gestul pe care l-a făcut Alexandra atunci când l-a luat pe Bogdan...
Volodimir Zelenski, trădat de oamenii lui! Măsurile drastice luate de liderul de la Kiev după...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Mă, tu, acolo, în Japonia, câte ore pe zi lucrezi?
Arestat, un politician român și-a descris astfel profesia: „fost și viitor ministru”
×