Ce s-a întâmplat, de fapt, în Range Rover-ul milionarului român care și-a înjunghiat contabila & ce au constatat psihiatrii?! A fost sau nu ”otrăvit” cu Xanax? (MOTIVARE)

Ce s-a întâmplat, de fapt, în Range Rover-ul milionarului român care și-a înjunghiat contabila & ce au constatat psihiatrii?! A fost sau nu ”otrăvit” cu Xanax? (MOTIVARE)
Ce s-a întâmplat, de fapt, în Range Rover-ul milionarului român care și-a înjunghiat contabila + ce au constatat psihiatrii! A fost sau nu ”otrăvit” cu Xanax? (MOTIVARE)
Publicat: 13/01/2021, 21:30
Actualizat: 14/01/2021, 14:33

În luna aprilie a anului trecut, milionarul Emil Mihai Tufan, unul dintre ”băieții deștepți din Energie” – care deține participaţii la mai multe societăţi, printre care ”Electrocarbon” Slatina sau ”Elsid” Titu, producător de electrozi – și-a înjunghiat contabila și a fost condamnat la închisoare pentru tentativă de omor. 

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că milionarul Tufan își bănuia angajata – Daniela Huhulea – că ar fi delapidat o importantă sumă de bani, cu ajutorul unui token, dar folosindu-se și de semnături false. Acesta ar fi fost, de altfel, motivul discuțiilor în contradictoriu pe care cei doi le-au purtat chiar în mașina milionarului, un Range Rover, și care au degenerat.

GÂNDUL.RO prezintă azi, ÎN EXCLUSIVITATE, informații șocante din motivarea instanței de judecată și întregul ”film” al tentativei de omor. Zilele trecute, instanța de fond a redactat motivele condamnării, iar din acestea reiese ce s-a întâmplat, în realitate, între milionar și contabila lui. Trebuie precizat că Tufan, după ce și-a înjunghiat angajata, a încercat să se sinucidă, însă gestul său nu a fost finalizat.

”A înjunghiat-o în mod repetat cu un cuțit”

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul București nr.1359/P/ 2020, din data de 30.06.2020, s-a dispus trimiterea în judecată – în stare de arest preventiv – a lui Tufan Emil Mihai, acesta fiind acuzat de tentativă de omor.

Concret, în actul de sesizare s-a reținut – în esență – că în seara zilei de 9 aprilie 2020, în jurul orei 20.40, milionarul român se afla într-un Range Rover condus de Daniela Huhulea și, în momentul în care au ajuns în dreptul magazinului Bricostore Băneasa, ”a înjunghiat-o în mod repetat cu un cuțit, cauzându-i astfel multiple plăgi la nivelul toracelui anterior, a brațului și mâinii drepte, precum și în zona cervicală anterioară cu consecința unui pneumotorax bilateral”.

Pe data de 9 aprilie 2020, la ora 20.50, doi martori au sunat la numărul de urgență 112, anunțând că în dreptul magazinului Bricostore se aflau două persoane înjunghiate.

”La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul DGPMB Secția 2 Poliție, care au observat pe sensul de deplasare Otopeni-București, în dreptul magazinului Brico Store, un autoturism marca Range Rover de culoare neagră, cu nr. de înmatriculare (…), ce staționa. Rezemată de acest autoturism, pe jos, stătea o femeie de aproximativ 40 de ani, care sângera la nivelul gâtului. Totodată, pe scaunul dreapta față al autoturismului se afla un bărbat de cca. 40-45 de ani care prezenta, de asemenea, leziuni la nivelul gâtului, părând a fi în stare de inconștiență.

Persoana de sex feminin a fost identificată ca fiind Daniela Huhulea, aceasta relatând primelor organe de poliție sosite la fața locului faptul că în seara respectivă se deplasa pe DN1 spre Capitală împreună cu șeful său când, la un moment dat, acesta a înjunghiat-o cu un cuțit la nivelul gâtului și al pieptului, după care s-ar fi tăiat singur în zona gâtului, aspectele fiind menționate în cuprinsul procesului-verbal de intervenție în urma apelului 112. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul din mașină se numește Tufan Emil Mihai”, se menționează în motivarea instanței de judecată, prezentată, ÎN EXCLUSIVITATE, de GÂNDUL.RO.

În zonă au sosit, de urgență, echipaje SMURD care au transportat cele două persoane înjunghiate la spital. Daniela Huhulea a fost diagnosticată cu ”traumatism toracic prin înjunghiere, pneumotorax bilateral, multiple plăgi înjunghiate la nivelul toracelui anterior (8), braț drept, cervical anterior, mână bilateral”.

Milionarul Tufan a fost diagnosticat la internare cu ”autoagresiune (?) plagă înjunghiată cervical anterior și laterocervical stânga în fosa supraclaviculară”.

”S-a intervenit chirurgical de urgență, iar Daniela Huhulea a rămas internată până la data de 16.04.2020. Examinarea medico- legală a decelat multiple leziuni la nivel submandibular stânga, în regiunea sterno-cleido-mastoidian dreapta, cervical antero-lateral stânga, la nivelul umărului drept și a toracelui. Totodată, au fost evidențiate cicatrici și excoriații la nivelul mâinii stângi, a degetelor, precum și interdigital, împrejurare ce confirmă susținerile victimei, în sensul că a încercat să pareze loviturile de cuțit ale inculpatului cu mâna stângă”

Extras din motivarea instanței

Mihai Tufan, extrem de agitat după întâlnirea cu fratele său”: ”Își căuta nevrotic ochelarii, acuza o stare de rău”

După ce au plecat din sediul societății deținute de Mihai Emil Tufan, cei doi s-au urcat în autoturismul Range Rover, la volan aflându-se contabila Daniela Huhulea. Tufan și-a pus servieta tip diplomat pe bancheta din spate, iar apoi au plecat spre București.

Daniela Huhulea a declarat, în timpul anchetei, că milionarul Tufan ”era extrem de agitat după întâlnirea pe care o avusese cu fratele său, deși în restul zilei avusese o stare normală și calmă”.

Pe drumul spre București, acesta i-a solicitat contabilei sale – în repetate rânduri – să oprească mașina, argumentând că simțea nevoia să meargă pe jos și acuzând o stare de rău. Daniela Huhulea a susținut că Mihai Tufan ”își căuta în mod nevrotic ochelarii, pe care susținea că îi pierduse”.

Ajunși pe primul pod la intrarea în București, Mihai Tufan a apucat-o ”brusc și fără motiv cu mâna stângă de păr pe Daniela Huhulea și a tras-o puternic, după care a înjunghiat-o în zona gâtului cu un cuțit pe care îl ținea în mâna dreaptă”. Milionarul, cuprins de furie, a continuat să o lovească în mod repetat cu respectivul cuțit în zona toracelui și abdomenului, în tot acest timp victima apărându-se cu o mână, dar încercând, în același timp, să nu scape Range Rover-ul de sub control.

”Daniela Huhulea a reușit să frâneze, oprind mașina pe banda din mijloc a sensului de mers, în dreptul magazinului Bricostore, după care a deschis portiera și s-a aruncat pe asfalt pentru a scăpa, însă a rămas atârnată în centura de siguranță pe care uitase să o decupleze”

Extras din motivarea instanței

”M-a tăiat, m-a tăiat, m-a tăiat!”

Martorii care au sunat la numărul de urgență 112 se deplasau, în același timp, cu un autoturism Peugeot model 107 pe DN1 șoseaua București – Ploiești, pe direcția de mers înspre Capitală, pe banda din mijloc a sensului de mers.

În jurul orei 20.40 – atunci când au ajuns în dreptul Centrului Comercial Metro Băneasa de la intrarea în municipiul București – au observat că autovehiculul din fața lor, Range Roverul condus de Daniela Huhulea, aflat la aproximativ 100 de metri în fața lor, a început să reducă în mod vizibil viteza de deplasare, până la oprirea completă.

Sesizând că autoturismul în discuție avea luminile de avarie în funcțiune, martorul care conducea mașina s-a angajat în depășirea acestuia pe banda din stânga, ”moment în care a observat că luminile din habitaclu au fost aprinse. Totodată, portiera șoferului a fost deschisă din interior, de unde a coborât imediat o femeie care părea că nu se simțea bine. Martorul a învederat că odată aprinse luminile din habitaclul autoturismul descris, a văzut că în acesta se aflau doar femeia menționată și încă un pasager pe scaunul din dreapta față, pe locurile din spate neaflându-se nicio persoană”.

A oprit la rândul său autoturismul și, deplasându-se către Range Rover, a observat că Daniela Huhulea se ghemuise pe jos în dreptul portierei stânga-față, având centura de siguranță asigurată pe corp. Aceasta era murdară de sânge pe față și pe gât, se ținea cu mâinile de partea stângă a gâtului, părând a vărsa și repeta: „M-a tăiat, m-a tăiat, m-a tăiat!”

Cei doi martori le-au declarat polițiștilor că pe locul din dreapta șoferului stătea un bărbat cu centura de siguranță prinsă, ”aflat aparent în stare de semi-conștiență și care avea la rândul său o leziune în zona gâtului”. Unul dintre cei doi martori a filmat întreaga scenă cu telefonul mobil, punând ulterior la dispoziția organelor de urmărire penală imaginile video surprinse.

Din Range Rover a fost ridicat un cuțit de bucătărie cu mâner din plastic de culoare neagră, cu lama de aproximativ 11 cm

Milionarul Mihai Tufan nu a reacționat la interpelările și întrebările celor doi martori, aceștia observând că ținea în mâna dreaptă un cuțit.

În urma insistențelor repetate ale celor doi, Tufan a aruncat cuțitul pe podeaua mașinii, în dreptul pedalelor, iar unul dintre cei doi martori a precizat că arma era un cuțit de bucătărie cu mânerul de culoare neagră și lama de cca. 15 cm. Același martor a descris că ”atât scaunul șoferului, cât și cotiera centrală erau pătate de sânge, aspecte fixate de altfel în urma cercetării la fața locului efectuate”.

În urma procedeului probatoriu menționat au fost relevate, fixate și ridicate urme de substanță brun-roșcată cu aspect de sânge de pe partea interioară a portierei stânga față, de pe scaunul șoferului, precum și de pe cotiera centrală față. Totodată, au fost identificate și ridicate de pe scaunele din față dar și de pe stâlpul stânga al autoturismului mai multe fire de păr lung, de culoare închisă, parte dintre acestea fiind îmbibate cu o substanță brun roșcată în stare uscată, cu aspect de sânge.

Urme similare sub formă de stropi și acumulări au fost identificate pe pragul șoferului, dar și pe asfalt, în imediata vecinătate a autoturismului, în zona portierei stânga față. Nu în ultimul rând, din zona pedalelor a fost ridicat un cuțit de bucătărie cu mâner din plastic de culoare neagră, cu lama de aprox. 11 cm, toate elementele de fapt prezentate coroborându-se cu declarațiile martorilor audiați.

Extras din motivarea instanței

Mihai Tufan a declarat că în acea zi luase ”o singură pastilă de Xanax”

Milionarul Tufan a susținut, în timpul anchetei, că a avut întotdeauna o relație foarte bună cu Daniela Huhulea, neavând conflicte cu aceasta, iar victima a confirmat, la rândul său, că relația cu șeful ei nu prezentase niciodată sincope.

Înainte de a-și înjunghia contabila, Mihai Emil Tufan a avut o stare de agitație suprinzătoare, s-a stabilit în urma cercetărilor, cerându-i Danielei Huhulea să oprească de mai multe ori, ”ca să stea la aer”, iar atunci când au ajuns la o benzinărie de pe DN1 milionarul a ”luat o pastilă pentru a se liniști”.

”Pe drum, aceasta a oprit de mai multe ori autoturismul, astfel încât inculpatul să stea la aer în încercarea de a depăși starea vizibilă de agitație care escalada. Totodată, au oprit la o benzinărie pe DN1, unde inculpatul a luat o pastilă, după care și-au continuat drumul spre casă. T E M a susținut că nu mai știe ce s-a întâmplat în continuare, starea de rău agravându-i-se aparent după ingerarea pastilei. A învederat că luase doar o pastilă Xanax pentru a se liniști, în ziua respectivă neconsumând alte medicamente și nici alcool”, se arată în motivarea instanței de judecată.

Mihai Emil Tufan avea suspiciuni cu privire la unele sume de bani retrase din conturile societăților comerciale asupra cărora exercita controlul, ”starea sa generală de anxietate și agitație fiind amplificată și agravată în contextul epidemiologic din prima parte a anului”. Potrivit anchetatorilor, ”gestul de a înjunghia persoana vătămată ce conducea un autoturism fiind unul spontan, de neexplicat, fără calcularea riscurilor unui posibil accident, precum și lipsa unui mobil aparent în ceea ce privește săvârșirea faptei”, s-a dispus expertizarea medico-legală psihiatrică a agresorului.

”Potrivit raportului nr. (…), inculpatul a săvârșit cu discernământ fapta ce face obiectul cauzei. În urma examinărilor psihiatrice și psihologice a inculpatului, nu au fost evidențiate elemente criteriologice care să susțină prezența unei tulburări psihice. S-a concluzionat că la data comiterii faptei inculpatul a prezentat capacitatea psihică de apreciere critică a conținutului și consecințelor social-negative ale faptei pentru care este cercetat și în raport cu care discernământul a fost păstrat”

Milionarul Mihai Tufan, condamnat la la 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare

Judecătorii au decis că milionarul Emil Mihai Tufan se face vinovat de tentativă de omor, acesta fiind condamnat la 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare. Totodată, magistrații au aplicat și o pedeapsă complementară.

”Condamnă pe inculpatul Tufan Emil Mihai la pedeapsa de 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b C.p., respectiv exercitarea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioada de 1 an, care se execută după executarea pedepsei închisorii, potrivit art.68 alin.1 lit. c C.p. Interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe durata pedepsei principale”, au hotărât magistrații.

”Tip soluție: Încheiere. Soluția pe scurt: Admite sesizarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor – Penitenciarul Bucureşti – Rahova. Îndreaptă eroarea materială strecurată în minuta sentinţei penale nr.1169/08.10.2020, pronunţată de Tribunalul Bucureşti Secţia I penală, în dosarul nr.15502/3/2020, în sensul că în loc de 10.04.2018 se trece că durata reţinerii şi arestării preventive se deduce de la 10.04.2020 la zi. Prezenta încheiere este parte integrantă a sentinţei penale nr.1169/08.10.2020, pronunţată de Tribunalul Bucureşti Secţia I penală în dosarul nr.15502/3/2020. Încheierea se comunică procurorului și inculpatului Tufan Emil Mihai. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, au mai decis judecătorii Tribunalului București.

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...