Cristian Cioacă, obligat să plătească datoriile la întreținere pentru apartamentul în care a ucis-o pe Elodia Ghinescu (EXCLUSIV)

Cristian Cioacă, obligat să plătească datoriile la întreținere pentru apartamentul în care a ucis-o pe Elodia Ghinescu (EXCLUSIV)
Cristian Cioacă, obligat să plătească datoriile la întreținere pentru apartamentul în care a ucis-o pe Elodia Ghinescu (EXCLUSIV)
Publicat: 22/07/2020, 20:26

În luna iunie a anului 2014, fostul polițist Cristian Cioacă a fost condamnat, definitiv, la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. Sentința a fost dată de Curtea de Apel Pitești – fiind schimbată încadrarea juridică a faptei din „omor” în „lovituri cauzatoare de moarte” -, iar Cristian Cioacă a fost încarcerat, în aceeași zi, la Penitenciarul Colibași.

Condamnarea definitivă a lui Cristian Cioacă a survenit la 7 ani de la dispariția avocatei Elodia Ghinescu, el fiind obligat și la plata unor daune morale către familiei Elodiei – în valoare de 250.000 de euro. GÂNDUL.RO a intrat în posesia unei alte informații-bombă referitoare la fostul polițist Cristian Cioacă și o prezintă în exclusivitate.

Înainte de a fi condamnat definitiv la 15 ani și 8 luni de închisoare, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru ”omor calificat” și ”profanare de morminte”.

Cioacă nu s-a scos de la întreținere și este bun de plată

Asociația de Proprietari Iuliu Maniu nr.68 din Brașov – adresa unde au locuit Cristian Cioacă și soția sa, Elodia Ghinescu, transformată în ”scena” unei crime terifiante – l-a dat în judecată pe fostul polițist pentru… restanțe la întreținere, începând cu luna decembrie a anului 2016.

Cristian Cioacă se afla în închisoare la acea dată, după ce fusese condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, numai că nu ”s-a scos” de la întreținere, iar suma restantă a crescut corespunzător, lună după lună. Între decembrie 2016 și ianuarie 2019, asociația de proprietari a contabilizat o datorie a lui Cristian Cioacă în valoare de 17.962,12 lei.

  • debit principal cheltuieli de întreţinere decembrie 2016 – ianuarie 2019 de 9192,59 lei
  • penalităţi de întârziere aferente aceleiaşi perioade în cuantum de 8452,82 lei
  • 92,51 lei fond de reparaţii aferente aceleiaşi perioade

Pe data de 20 iulie a acestui an – după mai multe amânări ale cauzei -, Judecătoria Brașov a admis cererea formulată de Asociația de Proprietari Iuliu Maniu nr. 68, așa că fostul polițist este bun de plată. Totodată, judecătorii au decis și că ”pârâtul” Cristian Cioacă trebuie să achite asociației, suplimentar, o taxă (extras ONRC) în valoare de 1.020 lei, precum și onorariul avocațial – 1.000 lei.

”Tip solutie: Admite cererea. Soluția pe scurt: Admite cererea de valoare redusă formulată de reclamanta ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI IULIU MANIU NR.68 în contradictoriu cu pârâtul CIOACĂ CONSTANTIN CRISTIAN. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 17962,12 lei, compusă din: debit principal cheltuieli de întreţinere decembrie 2016 – ianuarie 2019 de 9192,59 lei, penalităţi de întârziere aferente aceleiaşi perioade în cuantum de 8452,82 lei şi 92,51 lei fond de reparaţii aferente aceleiaşi perioade. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 1020 lei reprezentând taxă extras ONRC (20 lei) şi onorariu avocaţial (1000 lei). Respinge ca neîntemeiată cererea de valoare redusă formulată de reclamanta ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI IULIU MANIU NR.68 în contradictoriu cu pârâtul SC OFERTE CHICAGO IMOBILIARE M.G.D. SRL. Executorie. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Braşov. Pronunţată în data de 20.07.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, au hotărât judecătorii.

Cristian Cioacă, 17.962,12 lei restanță la întreținere

”A transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului și le-a ascuns într-un loc necunoscut”

Procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanței că, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relații conflictuale preexistente legate de un iminent divorț generat de presupusele relații extraconjugale ale soților, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuțiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soției sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Ulterior, Cristian Cioacă a dus trupul soției sale în cada băii principale, unde l-a depesat (n.red. – ciopârțit) pentru a-l putea ascunde mai ușor, potrivit procurorilor.

„Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanței în Dubai, precum și perdeaua de duș din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului și le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat și lipsa unor obiecte, precum: un cuțit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj și perdeaua de duș”, au notat procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat că în noaptea în care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla în apartament.

”Știam despre ea că mă înșela, dovada sunt e-mail-urile în care ea spune cu cine a fost în Dubai”

Cristian Cioacă a susținut în fața magistraților că – pe 29 august 2007 – a avut singura discuție cu Elodia Ghinescu despre un eventual divorț.  În noaptea de 29 spre 30 august 2007, atunci când procurorii au susținut că și-a ucis soția, Cioacă ar fi fost plecat la Pitești, la o femeie martoră în dosar, cu care polițistul avea o relație la acel moment.

„Începusem o relație și așa am considerat că este normal și firesc. Amândoi eram de acord cu divorțul, dar nu s-a discutat nimic despre partajul bunurilor. Pe 29 august am discutat singura dată cu Elodia despre un eventual divorț, asta pentru că aveam o relație cu altcineva și Elodia a fost de acord cu asta. Știam despre ea că mă înșela, dovada sunt e-mail-urile în care ea spune cu cine a fost în Dubai. De asemenea, concediile le-a petrecut împreună cu acel bărbat. Chiar și în vara anului 2007 au fost împreună în vacanță, fără copii. Niciodată Elodia nu s-a interesat de ceea ce făcea copilul în țară, la părinții mei”, a declarat Cristian Cioacă, în sala de judecată.

Cristian Cioacă s-a declarat, tot timpul, nevinovat, și a susținut că avocații familiei Ghinescu nu au probe. Mai mult, Cioacă a acuzat că dosarul se bazează doar pe presupuneri, iar rechizitoriul este „un scenariu fantezist fabricat”.

„Nu am săvârșit faptele de care sunt acuzat. Acuzațiile sunt bazate pe niște fapte care nu există, nu se bazează pe probe. Rechizitoriul este un scenariu fantezist, care nu are nicio susținere în realitate”, a susținut Cristian Cioacă.

A fost condamnat, inițial, la 22 de ani de închisoare

Înainte de a fi condamnat definitiv la 15 ani și 8 luni de închisoare, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată – în 2013, la 5 ani de la dispariția soției sale – pentru ”omor calificat” și ”profanare de morminte”.

Cristian Cioacă s-a aflat în arest începând cu data 5 decembrie 2012, iar la sfârşitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibaşi. La sfârşitul lunii februarie 2014, Cioacă a părăsit penitenciarul. Curtea de Apel Piteşti a decis înlocuirea arestării preventive cu măsura controlului judiciar. Ulterior, Cristian Cioacă şi-a reluat activitatea de poliţist, fiind încadrat la Serviciul Logistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Inițial, Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeș la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat și la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute, dacă decizia rămânea definitivă, 22 de ani de detenție. Însă, potrivit sentinței definitive din iunie 2014, are de executat 15 ani și 8 luni de închisoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
O turistă a murit în timp ce își făcea un selfie lângă lacul din craterul...