Cu nici 48 de ore înainte de a fi demis, Prefectul Capitalei a părăsit instituția într-un Touareg de serviciu + șofer personal și cu o sacoșă cu acte! (IMAGINI EXCLUSIVE)

Redactor:
Adrian Nicolae

Într-un moment în care Capitala se află sub asediul noului coronavirus, prefectul Gheorghe Cojanu a avut o atitudine halucinantă, declarând că nu cunoaște situația cazurilor de COVID-19 întrucât… s-ar fi aflat ”la cumpărături”! Declarația a ”aprins” spațiul public, iar premierul Ludovic Orban a promis că – joi – prefectul va fi schimbat!

În conferința de presă pe care a susținut-o luni seară, președintele Iohannis l-a criticat și el pe Gheorghe Cojanu, spunând că reacția acestuia nu poate rămâne fără urmări. ”Atitudinea Prefectului Capitalei și modul în care acesta a reacționat sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări”, a declarat Klaus Iohannis.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a confirmat – chiar azi – că prefectul Capitalei va fi demis după ședința de Guvern de mâine, menționând și numele lui Traian Berbeceanu – consilier al lui Marcel Vela la Ministerul Afacerilor Interne – ca posibil succesor.

„Traian Berbeceanu este un om corect, integru hotărât și a demonstrat în activitatea sa că își duce la îndeplinire obiectivele. Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”, a precizat Ludovic Orban.

A ”extras” o sacoșă cu acte din Prefectură

Cu nici 48 de ore înainte ca prefectul să fie demis, fotoreporterii GÂNDUL.RO l-au surprins pe Gheorghe Cojanu în momentul în care acesta părăsea instituția pe care a ”păstorit-o” și se pregătea să urce în mașina de serviciu, un Volkswagen Touareg.

Viitorul fost prefect al Capitalei beneficiază nu numai de mașină de serviciu, ci și de un șofer pus la dispoziția sa – pentru a putea rezolva cât mai rapid problemele urgente ale bucureștenilor, în teorie -, însă imaginile prezentate, ÎN EXCLUSIVITATE, de GÂNDUL.RO îl arată pe acesta pus pe picior de plecare și, mai mult, ”încărcat” și cu o… sacoșă cu acte pe care o scoate din Prefectură. Firește, apare o întrebare logică. Despre ce acte este vorba și de ce Gheorghe Cojanu a considerat că acestea sunt o ”prioritate” înainte de a fi demis pentru ”atitudine inacceptabilă” în timpul pandemiei?

Înainte de a fi demis, prefectul a plecat din instituție cu… o sacoșă cu acte

Gheorghe Cojanu a plecat din instituție în jurului orei 16.45, iar la ora 17.25 a ajuns acasă, plasând sacoșa cu misterioasele acte ”la loc sigur”. Ulterior, prefectul Capitalei nu a mai părăsit locuința, nici măcar pentru a merge la ”cumpărăturile” care l-au transformat, în ultimele zile, într-un personaj atent mai mult la ”coșul zilnic” decât la adevăratele probleme cu care se confruntă bucureștenii.

Viitorul… fost prefect s-a retras la domiciliu, punând sacoșa cu acte ”la păstrare”

După ce a fost criticat atât de Klaus Iohannis, cât și de Ludovic Orban, Gheorghe Cojanu s-a abținut de la orice fel de comentariu, precizând, în schimb, că nu are nimic de declarat atunci când i s-a solicitat să le transmită ceva cetățenilor Capitalei. La momentul respectiv, prefectul a fugit, pur și simplu, de jurnaliști și a refuzat să răspundă la întrebările acestora, părând preocupat să urce cât mai repede în mașină.

Gheorghe Cojanu, după ce a coborât din Tuaregul de serviciu

Schimbarea unui prefect se poate face doar prin Hotărâre de Guvern

Chestionat cu privire la acest subiect, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a confirmat că activitatea Instituției Prefectului București urma a fi evaluată – după scandalul provocat de declarațiile ambigue ale lui Gheorghe Cojanu – în contextul medical indus de criza noului coronavirus și nu numai.

”Schimbarea unui prefect se face doar prin Hotărâre de Guvern. Confirm la nivelul MAI am dispus o evaluare a activității Instituției Prefectului București de către Direcția Generala pentru Relația cu Instituțiile Prefectului”, a declarat Marcel Vela.

Duminică seara, Gheorghe Cojanu a încercat să ”dreagă busuiocul”, după ce – la ora 19.00 – făcuse declarații neclare în legătură cu rata de infectare din București și cu luarea deciziilor în scenariul roșu. A intrat în direct – telefonic, la Digi 24, ora 22:30 – prin telefon, pentru a aduce noi precizări. Totuși, Cojanu – șeful Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență – nu știa, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, care este numărul de noi infectări din orașul de care răspunde.

Gheorghe Cojanu a motivat era la cumpărături duminică și tocmai din acest motiv nu a putut vedea bilanțul oficial al Guvernului privind numărul de îmbolnăviri, decese și rata de răspândire a noului coronavirus.

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Povestea lui Maradona: Drogurile, Mâna lui Dumnezeu şi Golul secolului. De la limita sărăciei, pe...
Peste 1 milion de euro, ascunși de angajații Permise și RAR Suceava, găsiți în găleți,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Momentul ȘOCANT în care un pilot este ASPIRAT prin fereastră în timpul aterizării
ULTIMA ORĂ! Veste tragică despre Gheorghe Visu. Fanii sunt îngroziți
Mutarea genială a lui Mirel Radoi în scandalul momentului: 'Am luat o decizie...
Schimbări de ultimă oră pentru România! Iohannis a semnat decretul. Se aplică de ASTĂZI!
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Dorian Popa nu a fost la înmormântarea tatălui său! Care este drama vieții lui
Inchide