Varianta demiterii din funcție a prefectului de București, Gheorghe Cojanu, este analizată de premier/ Traian Berbeceanu, o posibilă  variantă pentru funcția de prefect al Capitalei

Varianta demiterii din funcție a prefectului de București, Gheorghe Cojanu, este analizată de premier/ Traian Berbeceanu, o posibilă  variantă pentru funcția de prefect al Capitalei
Traian Berbeceanu între Marcel Vela și Ludovic Orban, Foto: Traian Berbeceanu Facebook
Publicat: 19/10/2020, 16:58
Actualizat: 06/04/2021, 14:40

Traian Berbeceanu, actualul șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela, ar putea să îl înlocuiască pe Cojanu, mai spun sursele din MAI, citate de capital.ro

Traian Berbeceanu, o posibilă  variantă pentru funcția de prefect al Capitalei

Varianta demiterii din funcție a prefectului de București, Gheorghe Cojanu,este analizată de premier pentru declarațiile făcute de acesta duminică seara, în emisiunea lui Marius Pancu, la Digi24.

Surse guvernamentale, citate de Digi24, au declarat, că la această oră se caută un înlocuitor pentru funcția de prefect al Capitalei.

Informațiile privitoare la demiterea lui Cojanu au apărut după ce, în cursul dimineții, premierul Orban a evitat să se pronunțe în privința declarațiilor făcute de prefect.

Premierul a declarat, luni, ca răspuns la întrebările presei, că se face o evaluare a activității prefecților, inclusiv a prefectului de București, după declarațiile acestuia privind incidența COVID-19 în Capitală.

„Prefectul Capitalei a convocat CSU la nivelul municipiului București pentru ora 15:00. Ce este important este ca acest CSU să dispună toate măsurile și planul de implementare a măsurilor din Hotărârea de Guvern privind starea de alertă”, a spus premierul.

„Când vom avea o decizie, o vom comunica”

Duminică seara, la Digi24, Gheorghe Cojanu a făcut la ora 19 declarații neclare în legătură cu rata de infectare din București și cu luarea deciziilor în scenariul roșu, după care a intrat din nou în direct, la ora 22:30, prin telefon, ca să facă precizări.

Numai că s-a dovedit că şeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă nu ştia, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, care este numărul de noi infectări din oraşul de care răspunde.

Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături duminică, și din acest motiv nu a văzut bilanțul oficial al Guvernului privind numărul de îmbolnăviri, decese și rata de răspândire a noului coronavirus