Daniel Ghiță, scandalizat după dezvăluirile din GÂNDUL.RO: „Avem clanurile interlope din Justiție / Mafia deține milioane de euro și își permite să dea șpăgi peste tot” (DECLARAȚII EXCLUSIVE)

GÂNDUL.RO a demarat o CAMPANIE FĂRĂ PRECEDENT în România, lansând și un APEL PUBLIC prin care  solicită modificarea Codului Penal, așa încât ”Mafia lemnului” să fie aspru pedepsită. Pădurile României dispar ”ca prin farmec” sub asediul permanent al drujbelor controlate de infractorii pentru care mediul nu înseamnă absolut nimic, iar decapitarea a hectare întregi de pădure nu reprezintă, într-un final, decât încă o afacere care ”produce” milioane de euro.

Lipsiți de apărare în fața celor care văd în pădure doar modalitatea perfectă prin care îți pot umple buzunarele, pădurarii se simt neprotejați de instituțiile care, prin lege, ar trebui să vegheze pentru ca ei să își îndeplinească atribuțiile de serviciu.

GÂNDUL.RO a prezentat, în exclusivitate, cazul elocvent și tulburător al unui pădurar din Câmpulung care a fost amenințat că va fi tăiat cu drujba dacă încearcă să intervină pentru ca arborii să nu mai fie tăiați ilegal în zona pe care avea datoria de a o păzi.

În decurs de aproape trei ani, șase pădurari au fost uciși de ”Mafia lemnului”, iar alte câteva zeci, dacă nu chiar sute, au fost umiliți, înjurați, amenințați cu moartea sau bătuți cu sălbăticie.

Daniel Ghiță intervine: ”Totul pornește de la Parchete, acestea protejând mafia lemnului!”

Contactat de GÂNDUL.RO, Daniel Ghiță – fost campion mondial la K1 – una dintre personalitățile vocale, implicate activ și care luptă, prin toate mijloacele, împotriva ”Mafiei lemnului” din România, ne-a transmis – în exclusivitate – un punct de vedere tranșant, considerând că această mafie este protejată chiar de către cei care ar trebui să o smulgă din rădăcini.

”Când eu vă spuneam că la noi în România avem clanurile interlope din justiție – PROCURORII! – zicea toată lumea că este exagerat! Totul pornește de la Parchete, acestea protejând mafia lemnului! Procurorii protejează mafia care defrișează pădurile României, care amenință, bate și omoară pădurarii. Mafia lemnului deține milioane de euro și își permite să dea șpăgi peste tot, de aceea există o obrăznicie mafiotă”, susține Daniel Ghiță.

Daniel Ghiță: ”Procurorii protejează mafia care defrișează pădurile României, care amenință, bate și omoară pădurarii!”

 ”Mafia lemnului este mai presus de lege!”

Fostul campion mondial la K1, militant activ împotriva defrișărilor din România și împotriva acestui angrenaj infracțional bine structurat, spune că ”Mafia lemnului” este mai presus de lege, din păcate. Iar infractorii se află ”pe cai mari” și prosperă tocmai pentru că Parchetele permit toate aceste acțiuni ilegale.

”Mafia lemnului este mai presus de lege, iar Parchetele permit infractorilor sa facă exact ce vor ei. Tergiversează dosarele, spunând că au mult de lucru, săracii”, avertizează Daniel Ghiță, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO.

Când începeți curățenia in Parchete? Mafia de acolo începe! Care sunt atribuțiile unui procuror ? De ce în România se cred cu toții peste lege și își bat joc de cei saraci? De ce?”

Daniel Ghiță

Daniel Ghiță: ”Stop defrișărilor!”

Iar Daniel Ghiță face apel la DEX, în ultimă instanță, reamintind ceea ce ar trebui să însemne, într-o lume absolut normală, meseria de procuror.

”PROCURÓR, procurori, s. m. Magistrat membru al Parchetului, care are rolul de a exercita acțiunea penală și de a susține acuzarea; membru al procuraturii, care decide trimiterea infractorilor în fața justiției, susține acuzarea în procesele judiciare, supraveghează justa aplicare a legilor și reprezintă interesele statului într-un proces. – Din fr. procureur

”Staţi în casă, că vă defrişăm noi toate pădurile! Nu muriţi de Covid 19, muriţi că nu mai aveţi aer să respiraţi! Mă miră că vedetele noastre nu prea se implică. Nu dă bine la imagine? Sunteţi toţi caritabili, numai dacă e “campanie“. Din 2015 ţip pentru păduri, de parcă sunt pădurile mele, nu ale noastre, ale tuturor!?”

Daniel Ghiță

”Mafia lemnului” calcă pe cadavre

În luna octombrie a anului trecut, cadavrul pădurarul Liviu Pop din Maramureș – tată a trei copii și fiind angajat de 7 ani la Direcția Silvică Maramureș – a fost descoperit într-o râpă, fără suflare. Bărbatul fusese împușcat, iar trupul său prezenta urmele unei agresiuni fizice.

S-a stabilit, în timpul anchetei, că pădurarul Liviu Pop primise un ”pont” referitor la o tăiere ilegală în pădurea pe care o păzea. Bineînțeles, a mers la fața locului pentru a stopa infracțiunea. Dar ucigașii nu s-au limitat doar la a fugi, ci au decis să ”îi închidă gura” și, eventual, să dea un exemplu prin care alți pădurari să înțeleagă că ”Mafia lemnului” calcă pe cadavre și nu se ferește să ucidă pădurarii incomozi.

Tot anul trecut – în luna septembrie – pădurarul Răducu Gorcioaia a fost găsit mort, în propria mașină, în apropiere de Pașcani, județul Iași. Fusese lovit în cap cu un topor.

GÂNDUL.RO lansează un apel public și cere modificarea Codului Penal, așa încât mafia lemnului să fie aspru pedepsită! De azi, vom porni O CAMPANIE FĂRĂ PRECEDENT în susținerea acestui demers!

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Scandalos! Câți lei a dat un turist din Mamaia, pe un piure de cartofi cu...
FOTO. Fiul lui Laurențiu Reghecampf se iubește cu o celebră gimnastă din România! Cum arată...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Mihai Bendeac, scandal cu Cătălin Măruță! „Mă duc la poliție. Nu mă mai…” Actorul a...
Îl pierdem și pe David Popovici? Înotătorul minune al României se gândește să plece din...
Raed Arafat face anunțul momentului! Ce spune despre valul 4. Toți românii trebuie să știe
Israelul consideră Iranul o ameninţare globală şi ameninţă cu un atac militar
Mașini SH în rate. Prețuri adaptate buzunarului românilor
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Ce este „funny gas”, noul drog care face victime pe litoral. Avertismentul Agenției Naționale Antidrog
Scandalos! Câți lei a dat un turist din Mamaia, pe un piure de cartofi cu...
S-a demonstrat ştiinţific. Descoperire ŞOCANTĂ despre sexul ORAL. Mulţi o fac în felul ăsta
Metoda care a indus în eroare mai mulți români. Cum riști să rămâi fără bani....
Ce înseamnă numele stațiilor de metrou din București, de fapt. Puțini români mai știu aceste...
BAYWATCH - Azi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru a...
Sărbătoare MARE pentru români! Ce nu este bine să faci în această zi sfântă? Aduce...
Doliu naţional! A murit unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din România
Manevrele meschine COVID-19. Cum se fură bani de la familiile pacienților infectați
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Cum a reuşit un antreprenor să transforme o afacere în pragul falimentului într-unul dintre cele...