EXCLUSIV | Adrian Năstase, prima reacție după ce Nuțu Cămătaru a spus că l-a căutat în închisoare: „Nu îmi aduc aminte de o astfel de întâlnire. E foarte multă imaginație acolo”. Ce spune despre arma de vânătoare Holland a interlopului

EXCLUSIV | Adrian Năstase, prima reacție după ce Nuțu Cămătaru a spus că l-a căutat în închisoare: „Nu îmi aduc aminte de o astfel de întâlnire. E foarte multă imaginație acolo”. Ce spune despre arma de vânătoare Holland a interlopului
Publicat: 24/11/2021, 19:06
Actualizat: 24/11/2021, 21:17

Adrian Năstase, fostul președinte al PSD, a declarat pentru Gândul că nu își amintește să fi avut o întâlnire cu interlopul Nuțu Cămătaru în perioada în care era închis la Penitenciarul Jilava și cu atât mai mult este greu de crezut ca o astfel de situație să fi fost intermediată de gardieni. Fostul premier susține că singura posibilitate ca el și Nuțu Cămătaru să se fi intersectat era pe traseul care ducea spre grefa din penitenciar.

Nu îmi aduc aminte de o astfel de întâlnire. E greu de crezut de cineva faptul că gardienii fac asemenea servicii de intermediere de întâlniri între persoanele aflate în penitenciar. Singura posibilitate de a mă intersecta și cu această persoană era pe traseul spre grefă, pentru că treceam printr-o curte interioară a unei alte secții din penitenciar. E posibil să ne fi intersectat, dar nu am avut o astfel de discuție. Eu eram însoțit la grefă de patru mascați, care, dacă aș fi avut astfel de discuții, ar fi știut și ar fi raportat. Cei din penitenciar erau foarte precauți să nu intru în contact cu diverse persoane, eu fiind privit ca o persoană cu vulnerabilități”, a declarat pentru Gândul, fostul premier Adrian Năstase.

„E foarte multă imaginație în cele scrise”

Gândul a prezentat miercuri fragmente din cartea lui Codin Maticiuc, „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, în care liderul interlop susține că fostul premier Adrian Năstase a apelat la gardienii de la Penitenciarul Jilava pentru a vorbi cu el. Când s-au întâlnit prima dată, spune Nuțu Cămătaru, a vrut să verifice o informație pe care o aflase de la cunoscuți, potrivit căreia Adrian Năstase ar fi insistat ca el să se reîntoarcă în închisoare, dintr-un motiv care ar ține de pasiunea pentru vânătoare a fostului premier: o armă de colecție, Holland & Holland.

În legătură cu arma de vânătoare Holland, lucrurile sunt clare. Eu nu aveam cum să îmi doresc o astfel de armă pentru că aveam una primită cadou de la domnul Hariri, fostul premier al Libanului, încă din anii ’90. În rest… discuții despre legi în penitenciar, nu aveam, însă erau destui acolo care mă întrebau când se dă o lege a amnistiei și grațierii. Așa că ce pot să va spun. este că în cele scrise e foarte multă imaginație, a mai spus Adrian Năstase pentru Gândul.

Codin Maticiuc a lansat, miercuri, o carte despre interlopul Ion Balint, cunoscut drept Nuțu Cămătaru. Cartea intitulată „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru” prezintă secretele din viața temutului interop, dar și legăturile cu politicieni de anvergură.

„Cinci ani am stat pe lângă el, de la nunți și petreceri până la închisori. Am fost cu el să-și viziteze fiul, aflat în pușcărie pe atunci, l-am însoțit la Curtea Supremă unde a fost și condamnat. L-am vizitat la Jilava, penitenciarul din Ploiești și la cel din Găești. Am văzut și condițiile generale din penitenciare, dar și cele speciale pentru clanuri și îndeosebi pentru «Inamicul Public Numărul Unu»”, spune Codin Maticiuc.

Adrian Năstase, premier în perioada 2000-2004 și fost președinte al PSD, a fost condamnat în 2012 la doi ani de închisoare în dosarul ”Trofeul calității” și în 2014, la patru ani de închisoare în dosarul „Zambaccian” (2014). Încarcerat la început în Penitenciarul Rahova, Adrian Năstase a fost ulterior transferat la Jilava, de unde a fost și eliberat în august 2014.


Citește și

VIDEO | Ce i-a cerut Liviu Dragnea lui Nuțu Cămătaru, imediat după ce a fost închis la Rahova. Dezvăluirile făcute de celebrul interlop

VIDEO | Cum l-a ajutat Nuțu Cămătaru pe Marian Vanghelie să ajungă de trei ori primar. „L-am primit în casă și spune că nu mă cunoaște?!”

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult