VIDEO | Ce i-a cerut Liviu Dragnea lui Nuțu Cămătaru, imediat după ce a fost închis la Rahova. Dezvăluirile făcute de celebrul interlop

VIDEO | Ce i-a cerut Liviu Dragnea lui Nuțu Cămătaru, imediat după ce a fost închis la Rahova. Dezvăluirile făcute de celebrul interlop
Publicat: 24/11/2021, 12:00
Actualizat: 24/11/2021, 14:01

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a apelat, printr-un „mesager”, la liderul interlop Ion Balint, cunoscut ca Nuțu Cămătaru, în mai 2019, imdiat după ce a fost închis la Penitenciarul Rahova, pentru a-i oferi protecție pe perioada încarcerării. Dezvăluirea a fost făcută de Ion Balint  în cartea scrisă de Codin Maticiuc „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, care prezintă secretele din viața temutului interop, dar și legăturile cu politicieni de anvergură.

Gândul publică în exclusivitate, înainte de apariția oficială a cărții, episodul care s-a petrecut la ferma din Ferentari a lui Nuțu Cămătaru.

La scurt timp după încarcerarea lui Liviu Dragnea la Penitenciarul Rahova, în mai 2019, de unde a fost eliberat în urmă cu patru luni, Codin Matiuc, întors atunci din Miami, l-a vizitat pe Nuțu Cămătaru acasă, la ferma din Ferentari. Acolo avea loc o mică petrecere în cinstea eliberării lui Ionuț Balint, cunoscut ca Nuțulică, fiul lui Nuțu Cămătaru. Nuțulică a fost eliberat în mai 2019, după ce a petrecut patru ani în spatele gratiilor, pentru tentativă de omor.

Ce i-a transmis Dragnea lui Nuțu Cămătaru printr-un mesager

Petrecerea continuă cu un manelist grăsuț care cântă o bucată de douăsprezece minute despre sifoane, dosare și procurori, intitulată Vânzători de carne vie. I-o cântă la ureche lui Nuțu, care mănâncă berbecuț la proțap cu cartofi noi”, descrie atmosfera Codin Maticiuc, în cartea pe care o lansează miercuri, într-o conferință de presă pe canalul său de YouTube, alături de personajul principal.

Nu trece mult timp, iar „un mesager vine în mare taină să ceară o audiență privată”, povestește Maticiuc.

Nuțu face câțiva pași și îi spune că poate să vorbească de față cu mine. Îi cere lui Nuțu, din partea lui Dragnea, protecție la Rahova. Nuțu zâmbește. Mereu ajung la mâna lui. Mereu se întoarce roata.

Codin Maticiuc „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru

Cartea lui Codin Maticiuc intitulată „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru” dezvăluie detalii neștiute din viața celebrului interlop. Timp de cinci ani, Maticiuc a stat alături de Nuțu Cămătaru pentru a-i descoperi viața. I-a cunoscut deopotrivă prietenii și dușmanii, poveștile și familia. A fost cu el să-și viziteze fiul, aflat în pușcărie pe atunci, l-a însoțit instanța supremă, unde a fost condamnat, și l-a vizitat la penitenciarele Jilava și Găești.

„Această carte are un prezent, observat de mine, un băiat ce a pășit într-un univers necunoscut, și un trecut, povestit de nimeni altul decât Nuțu Cămătaru. Un trecut care-l privește și-n care se amestecă mafia străzii cu cea a politicii. Cât a cântărit prezența lui Ion Balint în viața unor «grei» ca Gigi Becali sau Marian Vanghelie și mulți alții? Veți afla acum”, a spus Codin Maticiuc.

Eliberat condiționat în 2019

Nuțu Cămătaru a fost liderul uneia dintre cele mai puternice grupări de crimă organizată din România – Clanul Cămătarilor -, o reţea infracţională care ar fi avut peste două sute de membri. Liderul interlop a crescut în cartierul Ferentari și tot acolo deține, acum, o fermă cu o herghelie de cai.

Nuțu Cămătaru a fost eliberat ultima dată din închisoare în martie 2019, din Penitenciarul Găești, unde a executat o pedeapsă de 5 ani și 11 luni, pentru mai multe infracțiuni cu violență. El a fost încarcerat în decembrie 2017, la Penitenciarul din Ploieşti și transferat ulterior la Penitenciarul Găești. De aici a fost eliberat condiționat, după ce a beneficiat de legea recursului compensatoriu și a executat doar un an și câteva luni din pedeapsă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase