EXCLUSIV. Avocatul șefului IJJ Argeș dezvăluie manevrele murdare de culise pentru înlăturarea din funcție a acestuia. Colonelul Gheorghe Lupescu va ataca în instanță revocarea ORNISS

EXCLUSIV. Avocatul șefului IJJ Argeș dezvăluie manevrele murdare de culise pentru înlăturarea din funcție a acestuia. Colonelul Gheorghe Lupescu va ataca în instanță revocarea ORNISS
Colonelul Gheorghe Lupescu, șeful Inspectoratului Județean al Jandarmeriei Argeș, eliberat din funcție

Colonelul Gheorghe Lupescu, șeful Inspectoratului Județean al Jandarmeriei (IJJ) Argeș, a primit o lovitură  neașteptată. După mulți ani de activitate în Jandarmerie și după ce nu i s-a găsit nimic de reproșat în întreaga sa carieră, deși s-au încercat, în ultimul an, “tot felul de manevre de culise pentru a fi îndepărtat din funcție”-  așa cum ne-a declarat, în exclusivitate, avocata acestuia -, ”zilele trecute a fost aplicată metoda prin care incomozii sunt puși pe tușa Internelor”. Colonelului Lupescu i s-a revocat certificatul ORNISS (n.red. – accesul la informații clasificate).

Conform Ordinului IGJR nr. 1740 din 10.09.2022, de care colonelul Gheorghe Lupescu a luat la cunoștință zilele trecute, acesta a fost eliberat din funcție și pus la dispoziția IJJ Argeș.

“Începând cu data de 10.09.2021, colonel Lupescu Gheorghe , inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean I la Inspectoratul Județean Argeș, poziția I din statul de organizare al unității se eliberează din funcție și se pune la dispoziția Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, ca urmare a avizării negative a accesului la informații clasificate secrete de stat și a revocării deciziei de avizare pozitivă în baza căreia a fost eliberată autorizația de acces la informații clasificate secrete de stat, nivel strict secret seria MAI nr….., valabilă pentru perioada 21.03.2018-21.03.2022, în vederea încadrării sau trecerii în rezervă ori în retragere, pentru o perioadă de cel mult 3 (trei) luni.”

Avocat Elena Dinu: ”Ordinul acesta vine să confirme că se dorea înlăturarea sa din funcție”

În EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL, avocatul Elena Dinu dezvăluie dedesubturile acestei decizii luate de capii Jandarmeriei Române, spunând că este vorba despre ”ultimul abuz” anticipat, unul care, de altfel, încheie un ciclu lung de metode prin care s-a dorit înlăturarea colonelului Gheorghe Lupescu de la conducerea IJJ Argeș.

Avocatul colonelului Gheorghe Lupescu ne-a mai declarat că au fost declanșate, ”în cascadă”, mai multe controale interne, numai că șefului IJJ Argeș nu i s-a putut imputa nimic, chiar și o sesizare din oficiu la Direcția Națională Anticorupție (DNA) fiind ”soluționată cu clasare”.

“Acest ordin este ultimul abuz la care ne așteptam, care încheie ciclul unui lung șir de metode prin care, de ceva vreme, se dorește înlăturarea domnului colonel de la conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș. Spun asta pentru că eu sunt avocatul dânsului și am cunoștință de toate aceste metode și presiunile la care a fost supus până acum. Adică, de la nivelul conducerii Jandarmeriei Române au fost declanșate în cascadă mai multe controale interne, în urma cărora nu s-a găsit nimic de reproșat domnului colonel Lupescu. Mai mult, a existat și o asa-zisă sesizare din oficiu la DNA, în urmă cu câteva luni, care a fost soluționată cu clasare, deci nici așa nu au reușit. Acum, ordinul acesta vine să confirme că se dorea înlăturarea sa din funcție, în condițiile în care legislația, așa cum este ea in materia protecției informațiilor clasificate, permite instituției DIPI să revoce când dorește și cum dorește sau cum li se ordonă, chiar și fără argumente, certificatul ORNISS”, declară avocatul Elena Dinu.

”Ne batem până la capăt”

Ordinul prin care este revocat certificatul ORNISS al șefului IJJ Argeș – care expira pe data de 21 martie 2022 – va fi atacat în instanță, spune avocatul Elena Dinu, urmând a fi ridicată și ”excepția de neconstituționalitate” a acestei proceduri, colonelul Gheorghe Lupescu neavând, practic, dreptul la apărare.

”Vom ataca acest ordin în instanță, unde vom ridica și excepția de neconstituționalitate a acestei proceduri care nu oferă dreptul persoanei la apărare, întrucât revocarea acestei autorizați este întotdeauna nemotivată. Și de aceea nici nu poate fi atacată. ORNISS îi expira colonelului Lupescu în 21 martie 2022. Vreau să știm clar de ce, în condițiile în care domnul Lupescu a fost chemat la interviu la DIPI și ținut șapte ore în interogatoriu. Ce nu le-a convenit? Ce i se reproșează? Nu se știe. Vom afla. Ne batem până la capăt, pentru că este vorba de modul în care au înțeles cei din conducerea Jandarmeriei și a MAI să încheie cariera unui cadru militar căruia până la acest moment nu i-a fost nimic imputat în mod concret. Iar cazul domnului colonel Lupescu nu este singular!”, a mai declarat avocatul Elena Dinu, în exclusivitate pentru GÂNDUL.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Cine este femeia cu care Liviu Vârciu a înșelat-o pe Anda Călin, la doar două...
Ce meserie va avea Simona Halep, după ce va renunța la cariera de jucătoare: `Nu...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Șeful Moderna dezvăluie când se va încheia pandemia. „Delta plus Beta, următoarea mutație pe care...
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
Cât de DĂUNĂTOARE este sexualitatea reprimată. Urmările pot fi GRAVE
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
Greșeala pe care o fac mulți români când bagă hainele în mașina de spălat. La...
ALO, mai faceți și voi CURĂȚENIE prin WC-urile hipermarketurilor?
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Adevărul crunt despre pensiile din România! Raluca Turcan a spus exact: Au avut profund de...
Florin Călinescu a șocat o țară întreagă. S-a aflat, în sfârșit, adevărul. Nimeni nu credea...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...