EXCLUSIV. Avocatul șefului IJJ Argeș dezvăluie manevrele murdare de culise pentru înlăturarea din funcție a acestuia. Colonelul Gheorghe Lupescu va ataca în instanță revocarea ORNISS

EXCLUSIV. Avocatul șefului IJJ Argeș dezvăluie manevrele murdare de culise pentru înlăturarea din funcție a acestuia. Colonelul Gheorghe Lupescu va ataca în instanță revocarea ORNISS
Colonelul Gheorghe Lupescu, șeful Inspectoratului Județean al Jandarmeriei Argeș, eliberat din funcție

Colonelul Gheorghe Lupescu, șeful Inspectoratului Județean al Jandarmeriei (IJJ) Argeș, a primit o lovitură  neașteptată. După mulți ani de activitate în Jandarmerie și după ce nu i s-a găsit nimic de reproșat în întreaga sa carieră, deși s-au încercat, în ultimul an, “tot felul de manevre de culise pentru a fi îndepărtat din funcție”-  așa cum ne-a declarat, în exclusivitate, avocata acestuia -, ”zilele trecute a fost aplicată metoda prin care incomozii sunt puși pe tușa Internelor”. Colonelului Lupescu i s-a revocat certificatul ORNISS (n.red. – accesul la informații clasificate).

Conform Ordinului IGJR nr. 1740 din 10.09.2022, de care colonelul Gheorghe Lupescu a luat la cunoștință zilele trecute, acesta a fost eliberat din funcție și pus la dispoziția IJJ Argeș.

“Începând cu data de 10.09.2021, colonel Lupescu Gheorghe , inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean I la Inspectoratul Județean Argeș, poziția I din statul de organizare al unității se eliberează din funcție și se pune la dispoziția Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, ca urmare a avizării negative a accesului la informații clasificate secrete de stat și a revocării deciziei de avizare pozitivă în baza căreia a fost eliberată autorizația de acces la informații clasificate secrete de stat, nivel strict secret seria MAI nr….., valabilă pentru perioada 21.03.2018-21.03.2022, în vederea încadrării sau trecerii în rezervă ori în retragere, pentru o perioadă de cel mult 3 (trei) luni.”

Avocat Elena Dinu: ”Ordinul acesta vine să confirme că se dorea înlăturarea sa din funcție”

În EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL, avocatul Elena Dinu dezvăluie dedesubturile acestei decizii luate de capii Jandarmeriei Române, spunând că este vorba despre ”ultimul abuz” anticipat, unul care, de altfel, încheie un ciclu lung de metode prin care s-a dorit înlăturarea colonelului Gheorghe Lupescu de la conducerea IJJ Argeș.

Avocatul colonelului Gheorghe Lupescu ne-a mai declarat că au fost declanșate, ”în cascadă”, mai multe controale interne, numai că șefului IJJ Argeș nu i s-a putut imputa nimic, chiar și o sesizare din oficiu la Direcția Națională Anticorupție (DNA) fiind ”soluționată cu clasare”.

“Acest ordin este ultimul abuz la care ne așteptam, care încheie ciclul unui lung șir de metode prin care, de ceva vreme, se dorește înlăturarea domnului colonel de la conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș. Spun asta pentru că eu sunt avocatul dânsului și am cunoștință de toate aceste metode și presiunile la care a fost supus până acum. Adică, de la nivelul conducerii Jandarmeriei Române au fost declanșate în cascadă mai multe controale interne, în urma cărora nu s-a găsit nimic de reproșat domnului colonel Lupescu. Mai mult, a existat și o asa-zisă sesizare din oficiu la DNA, în urmă cu câteva luni, care a fost soluționată cu clasare, deci nici așa nu au reușit. Acum, ordinul acesta vine să confirme că se dorea înlăturarea sa din funcție, în condițiile în care legislația, așa cum este ea in materia protecției informațiilor clasificate, permite instituției DIPI să revoce când dorește și cum dorește sau cum li se ordonă, chiar și fără argumente, certificatul ORNISS”, declară avocatul Elena Dinu.

”Ne batem până la capăt”

Ordinul prin care este revocat certificatul ORNISS al șefului IJJ Argeș – care expira pe data de 21 martie 2022 – va fi atacat în instanță, spune avocatul Elena Dinu, urmând a fi ridicată și ”excepția de neconstituționalitate” a acestei proceduri, colonelul Gheorghe Lupescu neavând, practic, dreptul la apărare.

”Vom ataca acest ordin în instanță, unde vom ridica și excepția de neconstituționalitate a acestei proceduri care nu oferă dreptul persoanei la apărare, întrucât revocarea acestei autorizați este întotdeauna nemotivată. Și de aceea nici nu poate fi atacată. ORNISS îi expira colonelului Lupescu în 21 martie 2022. Vreau să știm clar de ce, în condițiile în care domnul Lupescu a fost chemat la interviu la DIPI și ținut șapte ore în interogatoriu. Ce nu le-a convenit? Ce i se reproșează? Nu se știe. Vom afla. Ne batem până la capăt, pentru că este vorba de modul în care au înțeles cei din conducerea Jandarmeriei și a MAI să încheie cariera unui cadru militar căruia până la acest moment nu i-a fost nimic imputat în mod concret. Iar cazul domnului colonel Lupescu nu este singular!”, a mai declarat avocatul Elena Dinu, în exclusivitate pentru GÂNDUL.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Burna Boy, pe scena Untold 2024. Artistul a câștigat și un premiu Grammy
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?