EXCLUSIV. Celebrul fost ministru al Finanțelor, la un șpriț cu anturajul, în miezul zilei! Demnitarul care, pe vremuri, împărțea bugetul României ignoră azi pandemia! (FOTO & VIDEO)

Publicat: 04/11/2020, 21:30

Pandemia de coronavirus a impus restricții la toate nivelurile, distanțarea fizică – într-o astfel de perioadă – devenind un element-cheie în lupta împotriva COVID-19. Totuși, socializarea face parte integrantă din viața de zi cu zi a oamenilor, iar atunci când toamna lungă te invită să ieși din casă este foarte greu să reziști tentației. Și asta cu atât mai mult cu cât alături de tine se află prieteni pe care nu i-ai mai văzut de multă vreme, iar vinul din pahare, așa cum se spune, ”dezleagă limbile” și asigură buna dispoziție a mesenilor.

GÂNDUL.RO l-a surprins pe Sebastian Vlădescu, economist și fost ministru al Finanțelor în guvernele conduse de Călin Popescu Tăriceanu și Emil Boc, la un ”șpriț prelungit” – în miezul zilei – alături de mai mulți prieteni, și vă oferă imagini ÎN EXCLUSIVITATE.

Întâlnirea a avut loc în zona Pieței Floreasca, la o mică măcelărie cu băcănie și steakhouse – carne de vită și de porc adusă din Spania, plus salamuri – în fața căreia au fost așezate și câteva mese, spre atragerea clienților dornici de relaxare.

Sebastian Vlădescu și prietenii au unit două mese, delectându-se cu vin roșu

”O sticlă de vin conţine mai multă filozofie în ea decât orice altă carte din lume”, susținea celebrul Louis Pasteur (n.red. – om de știință francez, pionier în domeniul microbiologiei), iar fostul ministru al Finanțelor a reușit să ”îmbine” – așa cum demonstrează imaginile prezentate, în exclusivitate, de GÂNDUL.RO – filozofia cu… amintirile financiare din alte vremuri, atunci când vorbea despre stabilitate macroeconomică și efort bugetar.

În consecință, sintagmele aride din vocabularul curent al tuturor economiștilor au fost înlocuite, în jurul prânzului, cu discuțiile amicale – stropite, din abundență, cu licoarea bahică îmbietoare -, iar Sebastian Vlădescu și prietenii au unit două mese, pentru a sta cât mai confortabil, delectându-se cu un vin roșu a cărui calitate nu poate fi pusă, firește, la îndoială.

Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor : ”In vino veritas”

Sebastian Vlădescu, stând la masă doar în cămașă – fiindcă toamna acestui an se dovedește a fi mărinimoasă, din punct de vedere atmosferic – pare a fi uitat de toate grijile trecute sau prezente, așa că nu a refuzat invitația unuia dintre prieteni atunci când acesta s-a ridicat pentru a-i umple paharul cu picior.

Sebastian Vlădescu a apreciat, la justa valoare, gustul și buchetul vinului roșu

În toiul petrecerii, Sebastian Vlădescu a fost ”deranjat” de telefonul mobil

Atunci când era ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu a lansat o replică memorabilă: ”România poate să se împrumute, cu condiția să nu se ducă la cârciumă cu banii”. 

Totuși, chiar dacă relaxarea alături de prietenii de pahar a ținut capul de afiș, fostul ministru al Finanțelor nu s-a putut desprinde complet de realitatea imediată, fiind nevoit să poarte și o discuție telefonică, la un moment dat, din fericire nu foarte lungă, astfel că vinul roșu a (re)venit în centrul atenției.

Telefonul mobil l-a ”obligat” pe Sebastian Vlădescu să ia o scurtă… ”pauză de șpriț”

Vlădescu, acuzat de procurorii DNA că ar fi luat mită câteva milioane de euro

În luna februarie a acestui an, magistaţii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis să retrimită la procurori dosarul în care fostul ministru Sebastian Vlădescu este acuzat de corupție, magistrații oferind un termen de cinci zile pentru ca anchetatorii să refacă întregul rechizitoriu.

La începutul anului, în luna ianuarie, aceiași magistrați deciseseră să restituie sumele și bunurile depuse cu titlu de cauțiune de fostul ministru ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu avea o cauțiune de 1 milion de euro, o parte fiind acoperită prin lingouri de aur. Alături de alte persoane din dosar, Sebastian Vlădescu a fost acuzat de luare de mită și trafic de influență.

”Cauza are ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2005-2017, respectiv plăţi în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro făcute de către o companie străină, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora, în legătură cu încheierea şi executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate”

DNA

În luna iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, este acuzat de DNA de luare de mită şi trafic de influenţă privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferată. Sebastian Vlădescu, potrivit procurorilor, ar fi primit peste 3 milioane de euro ”pentru a interveni în favoarea unei companii străine care avea contract cu statul român”.

Reprezentantul unei firme austrice implicate în acest dosar a încheiat cu Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) un ”acord de recunoaştere a vinovăţiei”, în care a precizat că ”i-a dat peste 2,1 milioane de euro fostului ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu pentru a interveni pe lângă ministrul Transporturilor pentru plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”