EXCLUSIV. Unchiul lui Gigi Becali denunță un milionar cunoscut: ”Nu vom permite așa ceva!”

EXCLUSIV. Unchiul lui Gigi Becali denunță un milionar cunoscut: ”Nu vom permite așa ceva!”
Unchiul lui Gigi Becali denunță un milionar cunoscut: ”Nu vom permite așa ceva!”
Publicat: 09/07/2020, 11:45
Actualizat: 09/07/2020, 14:23

Aflată în centrul județului Ilfov, la nord de București și la est de Otopeni, comuna Tunari este situată chiar pe malurile râului Pasărea care își are izvoarele în apropierea comunei. Nu foarte mulți știu că, la sfîrșitul secolului al nouăsprezecelea, comuna purta numele de Tunari-Dimieni, avea o populație de 1.638 de locuitori, iar în centrul localității existau o școală mixtă, o moară cu aburi, două mașini de treierat și trei biserici. 

Vremurile s-au schimbat, iar prezentul a transformat comuna Tunari într-un centru rezidențial de lux. Dar asta nu înseamnă că nu au apărut și unele probleme, iar Dumitru Becali, unchiul omului de afaceri Gigi Becali, acuză că un milionar cunoscut a amplasat o adevărată ”bombă ecologică” în Tunari.

Din informațiile sale, celebrul milionar ar fi Nelu Iordache, iar Dumitru Becali susține că sănătatea și confortul locuitorilor sunt puse în pericol de stația de sortare care i-ar aparține lui Nelu Iordache. Unchiul lui Gigi Becali a decis să declanșeze ”războiul cu milionarul” și cere autorităților să închidă ”focarul de infecție”.

“Nu vom permite niciodată amplasarea acestui focar de infecție în comuna noastră care să ne afecteze viețile. Noi avem valori morale și umane pe care le apărăm și nu vom permite așa ceva“, spune Dumitru Becali.

Focar de infecție în Tunari, acuză Dumitru Becali

Petiția cetățenilor din Tunari, semnată chiar de unchiul lui Gigi Becali

În numele locuitorilor din comuna Tunari, Dumitru Becali semnează o petiție  – pe data de 08.07.2020 – pe care a trimis-o către Direcția de Sănătate Publică Ilfov, Garda de Mediu Ilfov, Agenția pentru Protecție Mediului Ilfov, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Sănătății și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În cuprinsul petiției, se solicită închiderea stației de sortare din localitatea Tunari, fiindcă aceasta nu respectă normele de protecție sanitară.

”Vă solicităm să închideți stația de sortare din localitatea noastră, administrată de societatea CASSANO METAL SRL, întrucât aceasta nu respectă normele de protecție sanitară și poluează apa, solul și mediul în care trăim. Pe lângă faptul că suntem în plină pandemie de COVID, acum nu mai putem folosi nici apa pentru că aceasta este poluată de activitatea stației de sortare.

Mirosul și gustul apei este îngrozitor. Noi, locuitorii comunei Tunari, nu mai putem folosi apa pentru că riscăm să ne îmbolnăvim grav. Vă rog, faceți controale la această stație de sortare, deoarece situația este înfiorătoare, încât ne schimbă viața de zi cu zi.

Vă rog considerați această sesizare ca fiind una extrem de gravă și urgentă”, se precizează în cuprinsul acestei petiții care este semnată de Dumitru Becali.

Dumitru Becali îl acuză pe celebrul milionar de ”infracțiuni multiple”

Unchiul lui Gigi Becali susține că milionarul Nelu Iordache a inventat o metodă – ”metoda cortului alb” – care este etapizată corespunzător, iar operațiunea în cauză, încununată de succes, are un obiectiv final cu substrat politic. Dumitru Becali acuză că această stație de sortare ”care nu resepectă normele sanitare” este, de fapt, modalitatea prin care banii publici ai administrațiilor locale din București și Ilfov ar fi dirijați către campania electorală și buzunarele unor oameni politici pe care nu îi menționează.

Dumitru Becali acuză că această stație de sortare ”nu respectă normele sanitare”

Dumitru Becali deține informații potrivit cărora sunt semnate contracte de mai multe milioane de euro – fără a fi organizată o licitație publică, potrivit prevederilor legii – între primării și firmele Cassano Metal și Utiltrailer.

Mai mult, unchiul lui Gigi Becali susține că această afacere a celebrului milionar Nelu Iordache este protejată ”la nivel înalt”, autoritățile de mediu făcând doar ”controale formale” în Tunari, Oltenița sau Călărași. În procesele-verbale întocmite ar fi inserate ”situații nereale” și s-ar crea ”situații litigioase fictive” în urma cărora sunt date amenzi ”minore”, în vreme ce ”faptele reale și infracțiunile grave contra mediului” nu sunt trecute cu vederea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer